Apple varnar anvÀndare mot att ladda Apple Pencil medan de anvÀnder en nyckelfob för att lÄsa upp sina bilar

Apple varnar anvÀndare mot att ladda Apple Pencil medan de anvÀnder en nyckelfob för att lÄsa upp sina bilar

“Tydligen fungerar inte nyckelringar om en Apple-penna laddas i deras nĂ€rhet”

Apple avsÄg att iPad Pro tillsammans med Apple Pencil skulle vara en mycket kraftfull enhet för anvÀndare som alltid Àr pÄ sprÄng. Men vad det inte tÀnkte att surfplattan skulle vara Àr att störa bilnycklar. Ja, konstigt sÄ har mÄnga iPad Pro-Àgare klagat pÄ sociala medier över den konstiga stÀmningen i sina bilnyckelringar nÀr de har haft en iPad Pro runt i ryggsÀcken. Det visar sig att störningarna som orsakade att lÄsningen inte fungerar beror pÄ Apple Pencil-laddningstekniken. Detta har först kommit fram idag efter att Apple uppdaterat sina supportdokument som gör anvÀndarna medvetna om problemet.

Apple-iPad-Pro-Pencil2_thumb.jpg

Apple sÀger att om du laddar din Apple Pencil medan den Àr ansluten till iPad Pro, kommer det att resultera i signalstörningar om du försöker lÄsa upp din bildörr med nyckelfoben samtidigt. Om pennan Àr fulladdad bör det dock inte finnas nÄgra sÄdana problem, inte heller nÀr pennan Àr helt lossad frÄn tabletten. Det Àr oklart just nu om detta Àr ett fel frÄn Cupertino-gigantens sida eller bara dÄlig hÄrdvara frÄn biltillverkarna.

För nÀrvarande Àr den enkla lösningen att hÄlla Apple Pencil borta frÄn nyckelfoben, Ätminstone nÀr du försöker lÄsa upp bilen. Att hÄlla det lÄngt hela tiden skulle ocksÄ vara en extra ÄtgÀrd för rekommenderad försiktighet men inte nödvÀndig. Eftersom Apple har uppdaterat sina supportsidor har mÄnga omedvetna och förvÄnade iPad Pro-Àgare erkÀnt att de stod inför problemet. Förhoppningsvis kommer de enkla stegen som beskrivs ovan att hÄlla dem borta frÄn det irriterande problemet.