Apple varnar för att stÀnga din MacBook med ett kameralock kan skada skÀrmen

Apple varnar för att stÀnga din MacBook med ett kameralock kan skada skÀrmen
Redaktörens tag: Apple har inte fel i sin rekommendation att undvika att anvÀnda ett alltför tjockt kameralock pÄ sina MacBooks eftersom det verkligen kan skada skÀrmen nÀr du stÀnger locket. Men att sÀtta ditt fulla förtroende för Apples kameraaktivitetsindikator Àr en stor frÄga. Att tro att en hacker inte kunde ta reda pÄ hur man slÄr pÄ webbkameran utan att aktivera lysdioden Àr lite naivt. IMO, i denna tid mÄste du arbeta under antagandet att nÄgon Àr det alltid tittar eller lyssnar.

Apple rekommenderar MacBook-anvÀndare att inte stÀnga datorns lock med ett kameraskydd pÄ plats eftersom det kan skada skÀrmen.

SekretessföresprÄkare har lÀnge varit misstÀnksamma mot enheter som webbkameror som teoretiskt kan anvÀndas för att sÀnda video utan anvÀndarens medgivande eller kunskap. Det bÀsta försvarslinjen som paranoidanvÀndare hade tycktes vara att helt enkelt dölja kamerans syn med nÄgot som en tejpbit.

Det extra lagret av skydd fick inte riktigt mainstream-dragkraft förrĂ€n i mitten av 2016 nĂ€r ett foto av Facebook-vd Mark Zuckerberg tycktes visa tejp över webbkameran pĂ„ sin bĂ€rbara dator. Till och med den tidigare chefen för FBI, James Comey, erkĂ€nde att han gjorde samma sak efter att ha sett nĂ„gon “smartare Ă€n jag” gör det.

FörsÀljningen av eftermarknadsomslag för webbkameror har utan tvekan ökat under de senaste Ären, men deras anvÀndning kommer inte utan nÄgon risk. Som Apple korrekt belyser Àr avstÄndet mellan skÀrmen och tangentbordet mycket lÄgt och om kamerans skydd Àr för tjockt kan det skada skÀrmen nÀr du stÀnger locket.

Apple i ett nyligen uppdaterat supportdokument konstaterar att webbkamerorna pĂ„ MacBook, MacBook Air och MacBook Pro har en kameralampa som fungerar som en visuell indikator för nĂ€r kameran Ă€r pĂ„. “Kameran Ă€r konstruerad sĂ„ att den inte kan aktiveras utan att kamerans indikatorlampa ocksĂ„ tĂ€nds”, sa Apple.

Att anvÀnda ett eftermarknadskamerahölje kan ocksÄ störa den bÀrbara datorns omgivande ljussensor, vilket förhindrar att funktioner som automatisk ljusstyrka och True Tone fungerar korrekt.

Om din arbetsmiljö krÀver ett kameraskydd eller om du bara insisterar pÄ det, uppmanar Apple dig att se till att det inte Àr tjockare Àn ett genomsnittligt papper. Du kanske ocksÄ vill undvika ett lock som lÀmnar en limrester kvar.

Masthead-kredit: Mike_shots