Apple varnar kunderna för att se upp för en ny vÄg av App Store-nÀtfiske

Apple bestÀmde sig för att lÄta appar börja skicka annonser med push-aviseringar

Du kan aldrig vara för försiktig nÀr du besöker okÀnda webbplatser eller öppnar e-postmeddelanden frÄn kÀllor som du inte kÀnner igen, men ibland Àr det svÄrt att sÀga vad som Àr riktigt och vad som Àr falskt. Under de senaste veckorna har till exempel en övertygande ny phishing-bluff dykt upp i App Store-anvÀndarnas inkorgar, och Àven om det inte Àr sÀrskilt innovativt har det uppenbarligen blivit tillrÀckligt av ett problem som Apple kÀnde behovet av att varna sina kunder för dess webbplats.

9to5Mac delade en kopia av en av phishing-e-postmeddelandena pÄ tisdag, som visas som en prenumerationsbekrÀftelse för en tjÀnst som anvÀndaren faktiskt inte registrerade sig för. I e-postmeddelandet meddelas anvÀndaren att de har registrerat sig för en 30-dagars gratis testversion av YouTube Red och att de kommer att debiteras $ 144,99 / mÄnad nÀr testperioden Àr slut.

PoÀngen med bluffen Àr att lÄta anvÀndaren klicka pÄ lÀnken för att sÀga upp prenumerationen (som de faktiskt aldrig registrerade sig för frÄn första början). NÀr de vÀl har klickat igenom blir de ombedda för en rad kÀnslig information, frÄn Apple ID till kreditkortsuppgifter. De flesta av oss skulle komma pÄ den hÀr tiden, men e-postmeddelandet Àr visserligen ganska övertygande.

Som svar pÄ detta nÀtfiskeförsök har Apple publicerat en sida pÄ sin webbplats som förklarar hur man identifierar en legitim App Store- eller iTunes Store-e-post frÄn en falsk. HÀr Àr vad du behöver se upp för nÀr du ser ett e-postmeddelande frÄn Apple:

Om du fÄr ett e-postmeddelande om ett App Store- eller iTunes Store-köp och du inte Àr sÀker pÄ om det Àr riktigt kan du leta efter ett par saker som kan hjÀlpa till att bekrÀfta att meddelandet kommer frÄn Apple.

Äkta inköpskvitton – frĂ„n inköp i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music – inkluderar din nuvarande faktureringsadress, vilket bedragare sannolikt inte har. Du kan ocksĂ„ granska inköpshistoriken i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music.

E-postmeddelanden om inköp av App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music kommer aldrig att be dig att ge denna information via e-post:

Personnummer Mammans flicknamn Fullt kreditkortsnummer Kreditkort CCV-kod

Om du Àr orolig för ett e-postmeddelande eller ett meddelande och inte kan bestÀmma om det Àr riktigt, kontakta bara Apple. KundtjÀnst kommer att kunna hÀmta ditt konto och se till att du inte gör nÄgra ovÀntade betalningar.