Apple vill ha sina hyresrÀtter i Storbritannien reducerade med 50%

Apple vill ha sina hyresrÀtter i Storbritannien reducerade med 50%
En varm potatis: Apple har bett hyresvĂ€rdarna i vissa brittiska butiker att sĂ€nka hyrorna med 50 procent och erbjuda en “hyresfri period” i utbyte mot att förlĂ€nga hyresavtal med flera Ă„r. FörfrĂ„gan kommer efter att Cupertinos försĂ€ljning under andra kvartalet satte den över Saudiarabien (Saudiarabiens nationella oljebolag) som vĂ€rldens mest lönsamma företag.

Som rapporterats av The Sunday Times föreslÄr Apple endast affÀren till butiker som fortfarande har ett antal Är kvar pÄ hyresavtalet, vilket gör att hyresvÀrdarna fÄr gott om tid att fatta ett beslut. Publikationen skriver att de 38 försÀljningsstÀllena som Apple har i Storbritannien Àr extremt lönsamma, sÄ webbplatsÀgare kommer sannolikt att acceptera erbjudandena för att behÄlla en gynnad hyresgÀst.

Trots tillfĂ€lliga stĂ€ngningar av butiker under Coronavirus-lĂ„sning rapporterade Apple att försĂ€ljningen under andra kvartalet ökade med 11 procent till 59,7 miljarder dollar. Det blev det första amerikanska företaget pĂ„ 1,5 biljoner dollar i juni, och efter att aktierna hoppade pĂ„ fredag ​​har iPhone-tillverkarens marknadsvĂ€rde nu nĂ„tt rekord pĂ„ 1,84 biljoner dollar.

Med Apple som presterar sĂ„ bra, varför ber det om en hyresĂ€nkning? Times sĂ€ger att det Ă€r att anpassa butikerna till andra butiker som har sett hyresvĂ€rdar sĂ€nka hyrorna för att minska effekten av minskat kundantal. Flera brittiska företag har gĂ„tt in i administration – ett brittiskt förfarande som liknar konkurs – eftersom pandemirelaterade ekonomiska svĂ„righeter biter.

The Times skriver att Apples begĂ€ran har mötts med “bestörtning” frĂ„n hyresvĂ€rdar, inte förvĂ„nande. Det verkar som om företaget utnyttjar en situation som Ă€r utformad för att hjĂ€lpa företag i verklig fara att gĂ„ under, vilket inte ser bra ut för en nĂ€ra $ 2 biljon teknisk gigant.