Apple Watch första generationen kommer att ersÀttas med Series 2-modeller pÄ grund av brist pÄ delar: rapport

Apple Watch första generationen kommer att ersÀttas med Series 2-modeller pÄ grund av brist pÄ delar: rapport

“IstĂ€llet för att reparera din 42 mm första generationens Apple Watch kommer auktoriserade tjĂ€nsteleverantörer att ersĂ€tta den med Apple Watch Series 2-enheter”

Om du fortfarande har original Apple Watch och hÄller pÄ att reparera det kan du ha lite tur. Auktoriserade Apple-servicecenter kommer inte lÀngre att reparera original- och första generationens Apple Watch-enheter frÄn kunder. IstÀllet ersÀtter de dem med nya Apple Watch Series 2-enheter. Informationen kommer frÄn ett internt Apple-dokument, vars kopia Àr med MacRumours, som har distribuerats till alla auktoriserade Apple-leverantörer i USA och andra lÀnder.

apple-logotyp

Enligt rapporten kommer utbyte av 42mm original- och första generationens Apple Watch-modeller med Series 2-modeller att börja i februari och pĂ„gĂ„ till april. Men om leveransbegrĂ€nsningarna fortsĂ€tter kan Apple tillĂ„ta tjĂ€nsteleverantörer att förlĂ€nga tidsfristen. Och Ă€ven om det inte nĂ€mns nĂ„gra av de mindre 38 mm-modellerna i företagsdokumenten nĂ€mns anledningen till detta beslut tydligt (som du kanske har gissat nu) – brist pĂ„ delar. SĂ„ om nĂ„gra dagar Ă€r du berĂ€ttigad till en uppgradering om du behöver reparera din gamla Apple Watch.

Det handlar om de Ă€ldre modellerna av Apple Watch. Med framtida modeller finns det en möjlighet att dessa modeller kan komma att upptĂ€cka giftiga gaser. Med EKG-funktioner som redan finns pĂ„ den nuvarande modellen ser Cupertino, Kalifornien-baserade jĂ€tten mycket inriktad pĂ„ att ge sina kunder fler funktioner för att skydda deras hĂ€lsa och sĂ€kerhet. I en Apple-ansökan frĂ„n 2017 med titeln “Chemically Robust Miniature Sensors” beskrivs en liten sensor som kan bĂ€ddas in i en enhet och anvĂ€ndas för att testa om det finns giftiga gaser.