Apple Watch och AirPods försäljning växer som galna

Apple Watch och AirPods försäljning växer som galna

Medan huvuddelen av Apples intäkter fortfarande kommer från iPhone har intäkterna från företagets tjänsteutbud och dess växande bärbara division ökat dramatiskt under de senaste åren. Enkelt uttryckt har Apple gjort ett imponerande jobb med att diversifiera sin inkomstström så att dess framgång från kvartal till kvartal inte längre är beroende av hur snabbt konsumenterna flockar till nya iPhone-modeller.

Som det ser ut nu står Apples bärbara division Рsom inkluderar Apple Watch, Beats och AirPods Рför cirka 10% av Apples kvartalsintäkter. Den siffran är dock redo att öka dramatiskt eftersom Apple Watch och AirPods försäljning växer i ett enormt, om inte aldrig tidigare skådat, klipp.

Enligt de senaste uppgifterna som sammanställts av forskningsföretaget IDC levererade Apple 29,5 miljoner bärbara apparater under septemberkvartalet i år. Som kontrast levererade Apple uppskattningsvis 10 miljoner bärbara under samma kvartal 2018. Det är ungefär en försäljningsökning på 195% jämfört med året innan.

Med tanke på populariteten hos bärbara produkter i allmänhet, lade Samsung och Huawei också några imponerande vinster jämfört med året, vilket framgår av diagrammet nedan.

Bildkälla: IDC

Ordet om Apples framgång i det bärbara utrymmet borde inte komma så mycket som en överraskning. Specifikt fortsätter AirPods försäljning att imponera, särskilt efter den senaste versionen av nya AirPods Pro. Inte bara var Apples nya AirPods i mycket hög efterfrågan under Black Friday-säsongen, men vissa analytiker räknar också med att AirPods-försäljningen 2019, när dammet lägger sig, kommer att vara 100% högre än de var 2018. AirPods kanske inte är lika marginal -vänligt som iPhone, men tillsammans med växande Apple Watch-försäljning, är det självklart att intäkterna från Apples wearables-division kommer att fortsätta att uppvisa stark tillväxt långt in i 2020.