Apple Watch-serien; utveckla historien om Apples smartklockor

Apple watch series

Apples smartklockor har kommit långt!

Apple introducerade ättlingen till sin Watch Series vid sitt senaste evenemang, och det är ett hack ovanför. Apple Watch Series 4 är den femte medlemmen i sin generation. Jämfört med sin förfader har Apple Watch Series 4 kommit långt.

Företaget har tillverkat bärbara smarta enheter under lång tid. Tillbaka 2014 meddelade det först att det skulle släppa en smartwatch för att hjälpa människor att övervaka sin hälsa mer effektivt. Människor blev överraskade eftersom det var första gången den här tekniska jätten arbetade med en smartklocka som var stadens samtal då.

Vår artikel är tillägnad historien om Apples Watch Series. Vi kommer att täcka alla väsentliga detaljer om alla medlemmar i serien.

Låt oss börja med förfadern och se hur mycket Apple Watch-serien utvecklats till dags dato.

Apple Watch (första generationen)

Apple Watch (första generationen) är den första smartklockan som produceras av företaget. När klockan släpptes för första gången blev det alla mycket glada.

Klockans hälsofunktioner inkluderar stegräkning, pulsmätare och förbrända kalorier. Klockan har en OLED-skärm som förbrukar ganska mindre batteri. Apples klocka har en mycket ikonisk fyrkantig urtavla krökt runt kanterna. Företaget har behållit det, och oavsett hur avancerat de kommande klockorna är, har alla denna ikoniska urtavla.

Klockan introducerades i tre modeller; aluminiumsport, rostfritt stål och guld. Klockorna är gjorda av syntetiskt gummi som gör dem mycket slitstarka. Remmarna är löstagbara och du kan till och med byta ut dem om du vill.

Specifikationer

Bluetooth- och WiFi-anslutning Pulsmätare Tryckkänslig kraftpekskärm Induktiv magnetisk laddare

Pris

Den ursprungliga klockan (1: a generationen) har ersatts av Apple Watch Series 1 som börjar på 249 $.

Apple Watch Series 1

Tankeprocessen bakom introduktionen av Apple Watch Series var att göra hälsoövervakningen mer genomförbar. Genom att para ihop enheten med din iPhone kan du se framstegen för vilken träningsritual du håller på med på din handled (bli också meddelad). På det här sättet behöver du inte hålla telefonen medan du kör eller kontrollera den ibland till och med.

Apple Watch-serien

Du kan också använda smartwatchen för att kontrollera din kalender, att göra-lista och till och med dina meddelanden. Håll koll på din rutin och se analysera om du är i rätt form eller inte. Det sparar mycket tid (en vanlig klocka berättar bara för dig tid: p). Så det finns mycket du kan göra med klockan.

Apple Watch-serien

Klockan består av ett aluminiumfodral. Skärmen har ett Ion-X-glasöverdrag som är stänkbeständigt. Klockan levereras med två av de vanligaste anslutningsalternativen, dvs WiFi och Bluetooth. Du kan enkelt para ihop den med din iPhone.

Den har ett inbyggt litiumjonbatteri och när den är fulladdad kan klockan gå upp till 18 timmar.

Specifikationer

Dual core processor Bluetooth och WiFi för anslutning Pulsmätare Inbyggd accelerometer, gyroskop och sensor för omgivande ljus Ion X-glas med stänkmotstånd Standard magnetisk laddningskabel

Pris

När klockan först introducerades började priset på $ 249 (varierat med storlekarna). Men nu kan du få klockan till 100 $ billigare än introduktionspriset.

Apple Watch Series 2

Alla smarta enheter kommer säkert att utvecklas, eller hur? Apple Watch Series 2 kom ut med förbättrade funktioner och ett ännu högre pris.

Watch Series 1 var endast stänkbeständig vilket begränsade dess användning. Watch Series 2 kom med vattentätt upp till 50 meter vilket gjorde den idealisk att bära under simning (vi vet vad du tänker, du kan bära den när du tar en dusch också).

Apple Watch-serien

Obs! Klockan kan inte användas för aktiviteter som involverar djupa vatten som dykning etc.
Serien introducerades i tre modeller, dvs. Apple Watch Nike +, Apple Watch Hermes och Apple Watch Edition. Du kan även spela in många aktiviteter och behålla dem för granskning någon gång senare.

Apple Watch-serien

Tillsammans med en dubbel processor kom Apple Watch Series 2 ocks√• med en inbyggd GPS. Den “assisterade GPS” √§r mycket exakt och ger avst√•ndsber√§kningar inom mindre √§n en mil fr√•n det faktiska avst√•ndet. Detta √§r en betydande uppgradering f√∂r Watch Series. Liksom Watch Series 1 hade √§ven den h√§r en OLED Retina-sk√§rm med full kraftpekning men var dubbelt s√• ljus som Series 1.
För batteritiden fick vi ingen uppgradering.

Specifikationer

Inbyggd GPS Enkel att navigera i menyer Vattentätt motstånd i upp till 50 meter med inbyggt vattenavvisningssystem Inbyggda aktivitets- och träningsappar (även kompatibla med träningsappar från tredje part) Dubbel processor Pulsmätare Standard magnetisk laddningskabel + YSB-nätadapter

Pris

Apple Watch Series 2 börjar på 370 $ och går upp till 1400 $ beroende på modell och storlek. Serien har avbrutits, men du hittar den på tredje parts webbplatser.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 lanserades förra året, och vi såg ingen distinkt designuppgradering vilket var en stor besvikelse. Klockan hade ändå många andra funktionsuppgraderingar.

Tillsammans med Bluetooth- och WiFi-anslutning kom Apple Watch Series 3 också med en mobilanslutning. Den här funktionen ser bra ut i situationer som träningspass när du väntar på ett viktigt samtal eller meddelande. Du får inte bara meddelande om inkommande samtal utan kan också ta emot dem. Kvaliteten på samtalet är faktiskt inte så dåligt. Så LTE-anslutningen hittar dess nytta. Men vänta, bra saker kommer inte gratis i denna kapitalistiska värld. Du måste betala 5-10 USD för LTE-anslutningen på din klocka.

Apple Watch-serien
Klockan finns i två modeller. En är utrustad med LTE-anslutning medan den andra bara GPS.

En annan intressant uppgradering som den här fick är ficklampan (inte tillgänglig i alla länder). Skärmen avger tillräckligt ljus för att hjälpa dig att se dina fotspår eller titta på mörka platser efter saker du tappade av misstag.

Specifikationer

S3-processor med dubbla kärnor Optisk hjärtsensor Digital krona Vattentålig i upp till 50 meter Accelerometer, gyroskop och omgivande ljussensor WiFi, Bluetooth och LTE-anslutning Magnetisk laddningskabel

Pris

För LTE-upplagan börjar priset på 399 $ medan GPS-en kostar cirka 329 $.

Apple Watch Series 4

Från och med generation 1 har vi äntligen gjort det till det senaste i Watch Series; Apple Watch Series 4.

Watch Series 4 lanserades precis och den är större än sina föregångare. Klockan har en 30% större skärm och är omdesignad för ytterligare detaljer. Vi har väntat på en designuppgradering under de senaste tre generationerna, och det verkar som om Apple äntligen har gett oss vad vi ville ha.

Den andra fängslande uppgraderingen är Breathe-appen (en meditationsapp för att sänka hjärtfrekvensen). Appen blir funktionell när du lyfter handleden. För högtalarna blir ljudet 50% högre än de tidigare versionerna.

Apple Watch-serien 4

Tidigare, på grund av att högtalaren och mikrofonen var närvarande på samma sida, fanns det ett relaterat problem med ekot under telefonsamtal. Apple har löst problemet genom att placera sin mikrofon och högtalare på olika sidor i Watch Series 4.

Dessutom inkluderar de nya funktionerna fallavkänning. Genom att analysera dina handledsrörelser och banor kan klockan berätta när du faller. Om du förblir orörlig en minut ringer klockan och skickar meddelanden till dina nödkontakter (hur coolt är det?).

Förutom pulsmätaren kan Watch 4 också skicka ett meddelande när din hjärtfrekvens sjunker under genomsnittet. Den inbyggda hjärtsensorn kan till och med ta ett elektrokardiogram (EKG) som inte har setts i en smartklocka tidigare. Du kan till och med dela detta EKG med din läkare för medicinsk rådgivning.

Klockan finns i tre vackra färger; silver, guld och rymdgrå. Vad som är ännu mer spännande är att klockan kommer i rostfritt stål i guld med ett milanesiskt band (kan du föreställa dig hur kungligt det kommer att kännas?).

Specifikationer

64-bitars S4-processor med dubbla kärnor Inbyggd pulssensor som tar EKG Emergency SOS Falldetektor Vattentålig upp till 50 meter Förbättrad accelerometer, förbättrat gyroskop, omgivande ljussensor Magnetisk laddningskabel och USB-nätadapter

Pris

Watch Series 4 börjar vid $ 399 och modellen med mobilanslutning till $ 499. Serien kan beställas i USA från och med idag.

Summering

Med tillkomsten av Apples senaste Watch Series 4 har företaget förbättrat en hel del funktioner. Inte bara det, i varje Watch Series som följde sin föregångare såg vi en ny fitnessfunktion.

N√§r det g√§ller designen har Apple h√•llit sig ganska konsekvent med sin fyrkantiga urtavla b√∂jd runt kanterna. √Ąven om sk√§rmen blev st√∂rre och b√§ttre √§ndrade inte ratten sin form. Det √§r denna konsistens som g√∂r Apples klockor l√§tt igenk√§nda bland de andra smartklockorna.

För att alla företag ska hålla sina produkter efterfrågade, bör deras senaste modeller återspegla att de har tagit sina kunders feedback på allvar. Apple har framgångsrikt gjort det.

Vi kan inte vänta med att få tag på Apples senaste Watch Series 4!