Apple Watch Series 4 kan vara kraftfullare Àn iPhone i fickan

Apple Watch Series 4 kan vara kraftfullare Àn iPhone i fickan

MÄnga jÀmförde Apple Watch Series 4 med iPhone 4 medan de förklarade den stora designuppdateringen som Apple levererade i Är. Men serie 4 Àr kanske mer jÀmförbar med iPhone 5S nÀr det gÀller processorteknik. Precis som iPhone 5S var den första iPhone (och smartphone) som gungade en 64-bitars processor, sÄ Àr Apple Watch Series 4 den första bÀrbara Apple som levereras med ett 64-bitars chip inuti.

Vi vet redan hur mycket snabbare S4 SiP (Silicon in Package) i serien 4 Àr, men en ny upptÀckt avslöjar att processorn kan leverera prestanda som liknar iPhone 6s.

Apple sĂ€ger att 64-bitars S4-chip med dubbla kĂ€rnor Ă€r upp till tvĂ„ gĂ„nger snabbare Ă€n S3-chipet som driver serien 3. Under helgen sĂ„g vi en videojĂ€mförelse av de fem Apple Watch-modellerna Apple slĂ€ppt hittills – rĂ€kningen börjar kl. Serie 0 – som visar exakt hur snabbt Apple Watch Series 4 jĂ€mförs med alla andra modeller.

Serie 4 var snabbast, men skillnaderna var inte stora mellan serie 4 och serie 3, per MacRumors. Men nÀr man jÀmför den nya klockan med serie 2 och Àldre modeller kunde man verkligen se skillnaden.

”Om du övervĂ€ger att uppgradera frĂ„n en serie 2 eller tidigare till serie 4, gör det. HastighetsförĂ€ndringarna Ă€r sĂ„ drastiska att anvĂ€nda Apple Watch Series 4 Ă€r en helt annan upplevelse Ă€n att anvĂ€nda en Ă€ldre Apple Watch, ” MacRumors skrev. Men den hastighetsjĂ€mförelsen rĂ€cker inte för att visa vad S4-chipet kan göra, sĂ„ den vĂ€lkĂ€nda utvecklaren Steve Troughton-Smith kom med följande test:

Okej, vi kanske inte har ett Apple Watch-riktmĂ€rke, men Holy Shit, jag kan göra 60 fps fysiskt baserad Metal-rendering och realtidsfysik pĂ„ Series 4 đŸ˜± pic.twitter.com/GXza08pgIP

– Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 2 oktober 2018

Tydligen kan S4 göra “60fps fysiskt baserad metallĂ„tergivning och realtidsfysik” med bara 64% av chipets kraft.

* och * CPU: n har utrymme att spara. Vilken beastly CPU. Jag behöver en iPhone 6 eller nyare för att fÄ liknande prestanda frÄn en iPhone med den hÀr appen och den hÀr scenen pic.twitter.com/5BW1gd0sWk

– Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 2 oktober 2018

HÀr Àr samma animation igen i helskÀrm:

Som du kan se Àr S4: s kraft imponerande. För det första visar det att Apple Àr framtidsskyddande Watch för att bÀttre hantera vilken ny funktion den lagar mat för framtida watchOS-utgÄvor. Men Ànnu viktigare, 64-bitars S4-chip kan vara en sprÄngbrÀda mot processorn som kommer att driva Apples ryktade AR-glasögon. Det chipet mÄste vara lika litet som S4, om inte Ànnu mindre, och power AR upplever mycket mer resurskrÀvande Àn Watch-appar.