Apple Watch Series 5 ger EKG-funktionalitet till fler lÀnder: Ming-Chi Kuo

Apple Watch Series 5 ger EKG-funktionalitet till fler lÀnder: Ming-Chi Kuo

“Om Ming-Chi Kuos förutsĂ€gelse om Apple Watch Series 5 visar sig vara korrekt kan EKG-funktionen först komma till Kanada”

Enligt en rapport frÄn den kÀnda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kan företaget introducera funktionen av EKG-stöd för fler lÀnder med sin femte generationens smartwatch. För nÀrvarande erbjuder Apple Watch Series 4 EKG-funktionalitet endast till USA pÄ grund av myndighetsgodkÀnnande i de flesta lÀnder. Det kan dock Àndras med Apple Watch Series 5, som enligt uppgift ocksÄ kommer med en förbÀttrad höljesdesign.

För att införa EKG-funktionalitet i vilket land som helst mÄste Apple fÄ de nödvÀndiga myndighetsgodkÀnnandena frÄn den styrande hÀlsokommittén eller byrÄn som ser efter om en sÄdan funktion kan implementeras i konsumentelektronik. Om Kuos förutsÀgelse stÀmmer med EKG-funktionen kommer Kanada att vara det första landet som fÄr detta.
appaewatchseries5Om EKG-funktionen lÀggs till nÀsta Apple Watch Series 5 kommer enheterna att kallas en medicinsk enhet och inte en smartwatch. För nÀrvarande finns det ingen officiell bekrÀftelse pÄ om Apple kommer att introducera funktionen eller inte, men om stödet kommer för flera regioner kommer Apple Watch Series 4-Àgare utanför USA ocksÄ att fÄ funktionen via en uppdatering.

För att gĂ„ vidare till den förbĂ€ttrade höljesdesignen för de keramiska modellerna introducerade Apple först “Edition” -modellen med keramiskt fodral med serie 2. VarumĂ€rket avbröt dock modellerna 2018 med lanseringen av serie 4. Även om nuvarande Apple-smartwatch-modeller har en keramisk baksida har Kuos rapport om den förbĂ€ttrade fodraldesignen vĂ€nt möjligheten för Apple att komma med keramiska modeller under 2019.