Apple watchOS 7 avvecklar Force Touch

Apple watchOS 7 avvecklar Force Touch
I ett nötskal: Apple avvecklar Force Touch-funktionen pÄ Apple Watches. FrÄn och med watchOS 7 uppmanas utvecklare som anvÀnder den funktionen att hitta ett annat sÀtt. AvlÀgsnandet antyder ocksÄ att den kommande serien 6 kommer att tas bort frÄn hÄrdvaran som tillÄter det. Detta kan betyda nÄgot tunnare klockor eller kanske batterier med större kapacitet eller andra funktioner.

Under WWDC skisserade Apple funktioner som kommer att titta pÄ OS 7. BÀrbarhetens nÀsta operativsystem fÄr nya ansikten med mer anpassningsbara komplikationer, en sömnapp, förbÀttrad fitnessapp och mycket mer (video sammanfattning nedan).

Det som kanske Àr mer intressant Àn vad som kommer till den nya Apple Watch-programvaran Àr vad som försvinner. En uppdatering av Apples riktlinjer för mÀnskligt grÀnssnitt indikerar att watchOS 7 inte lÀngre stöder Force Touch.

“I versioner av watchOS före watchOS 7 kunde folk trycka hĂ„rt pĂ„ skĂ€rmen för att göra saker som att Ă€ndra klockans ansikte eller avslöja en dold meny som kallas en Force Touch-meny”, lĂ€ser guiden. “I watchOS 7 och senare gör systemappar tidigare dolda menyalternativ tillgĂ€ngliga pĂ„ en relaterad skĂ€rm eller en instĂ€llningsskĂ€rm. Om du tidigare stödde en lĂ„ngtrycksgest för att öppna en dold meny, övervĂ€g att flytta menyalternativen nĂ„gon annanstans.”

MacRumors konstaterar att flera inbyggda appar redan har Àndrat sin funktion i watchOS 7 beta för att Äterspegla den gest som snart kommer att inaktiveras. ApplayoutskÀrmen, kalender- och aktivitetsappalternativen har flyttats till appen InstÀllningar. Menyn för ansiktsanpassning nÄs med ett lÄngt tryck.

Flytten frĂ„n kapacitiv Force Touch följer dess borttagning frĂ„n iOS med lanseringen av iPhone XR. IstĂ€llet bytte Apple till ett “Haptic Touch” -system som aktiveras efter ett lĂ„ngt tryck snarare Ă€n nĂ€r du trycker pĂ„ skĂ€rmen.

Apple har inte officiellt uttryckt orsakerna till förÀndringen, men det verkar troligt att Apple Watch Series 6 kommer att sakna Force Touch-hÄrdvaran ur lÄdan. Antagligen kommer att ta bort det kapacitiva lagret under skÀrmen produktionskostnaderna eller ge mer utrymme för andra funktioner, till exempel ett större batteri eller en fingeravtrycksscanner under skÀrmen. Jag vet inte om dig, men jag tycker verkligen inte om att fumla med mitt lösenord pÄ den lilla klockskÀrmen.

Oavsett fall mÄste vi vÀnta pÄ att serien 6 avslöjas i höst för att se vad Cupertino gör med det extra utrymmet.