Apples hopfÀllbara iPhone kan ha speciella gÄngjÀrn för att förhindra skador pÄ skÀrmen

Apples hopfÀllbara iPhone kan ha speciella gÄngjÀrn för att förhindra skador pÄ skÀrmen

“Den vikbara iPhone kommer troligen att slĂ€ppas i slutet av 2020 eftersom Apple fortfarande arbetar med produkten”

Vi har vetat ett tag nu att Apple i hemlighet har arbetat med en hopfÀllbar iPhone i flera Är. Företaget har lÀmnat in patentansökningar för en hopfÀllbar enhet sedan 2017. I en nyligen upptÀckt patentansökan har Apple beskrivit ett sÀtt att förhindra att den flexibla delen av skÀrmen skadas av överdriven vikning.

Apple-patentet gÀller den hopfÀllbara delen av enheten, som kan skadas om temperaturen kring det flexibla omrÄdet inte Àr tillrÀcklig. Mekanismen kan orsaka problem med den flexibla skÀrmen nÀr temperaturen Àr kall. DÀrför, för att förhindra skador pÄ skÀrmen, har Apple kommit med en metod för att hÄlla omrÄdet varmt. Apple sÀger att gÄngjÀrnet kan hysa temperatursensorer för att veta om omrÄdet Àr för kallt för att böjas.

SkÀrmdump 01-03-2019 kl 12.26.14

Om det visar sig att böjningsomrÄdet pÄ skÀrmen Àr kallt kan pixlarna i det omrÄdet tÀndas sÄ att det blir uppvÀrmt. Apple kan ocksÄ anvÀnda andra uppvÀrmningsmetoder för att vÀrma upp den del av skÀrmen. AnvÀndaren kan ocksÄ starta uppvÀrmningen manuellt baserat pÄ temperaturinformation. Dessutom, för att förhindra att anvÀndare fÀller enheten i kalla temperaturer, kommer ett spÀrrgÄngjÀrn att ingripas. Detta förhindrar att skÀrmen spricker eller skadas.

SkÀrmdump 01-03-2019 kl 12.26.03

Vikbara smarttelefoner Àr allt livligt just nu och flera tillverkare har redan lanserat sÄdana produkter. Samsung presenterade nyligen Galaxy Fold och sedan kom Huawei Mate X. Andra tillverkare som Xiaomi och Motorola har ocksÄ bekrÀftat att de arbetar pÄ hopfÀllbara smartphones. Vi kommer att se mÄnga av dessa telefoner under andra halvÄret i Är och 2020 ocksÄ.

Inte mycket Àr kÀnt om den hopfÀllbara iPhone frÄn Apple dock. Vi kan definitivt förvÀnta oss att företaget startar en enhet i framtiden, men just nu Àr det förmodligen inte den bÀsta tiden. FÀllbara smartphones Àr vÀldigt nya och priserna för dem Àr mycket höga. Det Àr ett kÀnt faktum att Apple gillar att vÀnta och lansera en ny produkt eftersom det tar sin egen tid att göra tekniken perfekt.