Apples kommande iPhone kommer med tre bakre kameror och Type C-port; iOS 13 för att erbjuda mörkt lÀge: Bloomberg

 Apples kommande iPhone kommer med tre bakre kameror och Type C-port;  iOS 13 för att erbjuda mörkt lÀge: Bloomberg

”Rapporten avslöjar ocksĂ„ iPhone-serien 2020 med ett laserdrivet 3D-kamerasystem för Augmented Reality (AR)”

Det finns nĂ„gra nya uppdateringar om de kommande iPhones, Apple iOS 13 och nya low-end iPad-modeller. Enligt en ny rapport frĂ„n Bloomberg kommer iPhone-serien 2020 att ha laserdrivna 3D-kamerasystem, medan iPhone XI kommer att ha tre bakre kameror och en USB Type C-port. Det senare Ă€r i linje med tidigare rapporter vi har hört de senaste dagarna. Annat Ă€n dessa kommer nĂ€sta iteration av iOS-versionen – iOS 13 – enligt uppgift inkludera ett mörkt lĂ€ge, precis som MacOS, och en ny version av iPhone XR och low-end iPads-modeller Ă€r ocksĂ„ i arbete.

iPhone XI (lÀcka0

FrĂ„n och med 2019 iPhones förvĂ€ntas de komma i tre modeller – precis som förra Ă„ret. Bloomberg-rapporten hĂ€vdar att eftertrĂ€darna till iPhone XS och XS Max har kodnamnet D42 och D43. Apple kommer sannolikt att debutera de tre bakre kamerorna pĂ„ toppmodellen, som pĂ„stĂ„s kallas iPhone XI (Max?). Den extra kameran tippas för att hjĂ€lpa enheten att fĂ„nga ett större synfĂ€lt och ett bredare utbud av zoominspelningar. “[Apple] planerar ocksĂ„ en förbĂ€ttrad version av Live Photos-funktionen … (det) kommer att fördubbla lĂ€ngden pĂ„ videon frĂ„n tre sekunder till sex sekunder, ” lade till rapporten. NĂ€r det gĂ€ller iPhone XR: s eftertrĂ€dare kan handenheten ocksĂ„ komma med ett uppgraderat system.

För att inte glömma laddningsporten, som kan se en övergÄng frÄn blixtport till USB Type C pÄ de kommande iPhonerna, har ocksÄ pekats av Bloomberg. Det stÄr att telefonerna testas med USB-C, men det Àr inte klart om Apple kommer att göra omkopplingen 2019.

Apple-Face-ID-FB

Intressant nog har Bloomberg ocksĂ„ kastat lite ljus pĂ„ iPhone-modellerna 2020. Det stĂ„r att Apple kan experimentera med en laserbaserad 3D-kamera pĂ„ den bakre kamerainstĂ€llningen pĂ„ sin smartphone. Innan dess kunde det Cupertino-baserade företaget experimentera med nĂ€sta generations iPad Pro, som sannolikt kommer att lanseras före iPhonesna – sĂ„ tidigt som vĂ„ren 2020. Sensorn kan skanna miljön för att skapa en tredimensionell figur – en process liknar Face ID: n. IstĂ€llet för att anvĂ€nda punktprojektor som arbetar pĂ„ ett avstĂ„nd av 25-50 cm, kommer den bakre 3D-kameran pĂ„ iPhones enligt uppgift dock anvĂ€nda lasern för att skanna motiv upp till 15 fot.

”Den laserdrivna 3D-kameran skulle förbĂ€ttra förstĂ€rkt verklighet pĂ„ iPhone, vilket möjliggör mer exakt djupuppfattning och placering av virtuella objekt. Det kan ocksĂ„ hjĂ€lpa handenheten att ta foton som kan fĂ„nga djupet bĂ€ttre, ” rapporten lĂ€ggs till. ”Apple har haft samtal med Sony Corp. om att testa sensorer för det nya systemet. ” Det stĂ„r ocksĂ„ att efter iPhone 2020-modellerna kan Apple snart lansera sitt fristĂ„ende AR-headset eller glasögon.

Mojave-Dark-Mode.jpgmacOS Mojave Dark Mode

Bortsett frÄn iPhones verkar Apple ocksÄ vara redo för sin billigare iPad-modelllansering redan i vÄras. SÀljaren arbetar enligt uppgift pÄ en 10-tums skÀrm-iPad som kommer att hysa en snabbare processor och behÄlla Lightning-porten. Tabletten Àr tippad för att lanseras tillsammans med en ny, billigare iPad mini som inte har uppdaterats sedan 2015.

Utöver allt Àr den mer spÀnnande nyheten att Apple kommer att pÄstÄs ta med Dark Mode till iOS 13 i Är. SÀljaren introducerade funktionen till sin macOS Mojave förra hösten, sedan dess har dess ankomst till iOS varit lÀnge förvÀntat. IOS 13 kan avsluta vÀntetiden, som Apple förvÀntas introducera i sin WWDC 2019-konferens. Naturligtvis gör det mörka lÀget det enklare för anvÀndare att anvÀnda enheten pÄ natten eller i omrÄden med svagt ljus.