Apples mobilmarknadsandel ser stor nedgÄng i maj nÀr Android skyrockets

5 dolda Galaxy S7-funktioner Jag önskar att min iPhone hade

FörsĂ€ljningen av Apples iPhone-serie av smartphones minskade för första gĂ„ngen nĂ„gonsin förra kvartalet och alla har varit nere pĂ„ Apple sedan dess, frĂ„n media och investerare och till mĂ„nga slutanvĂ€ndare. Dessutom har iPhone 7-lĂ€ckor föreslagit att Apples kommande nya smartphones för 2016 kommer att ha en design som till stor del Ă€r densamma som företagets nuvarande iPhone-modeller. Apples situation Ă€r verkligen inte sĂ„ mörk som vissa gör dem, men det Ă€r ingen tvekan om att saker och ting trender nedĂ„t just nu – och May: s mobila marknadsandelsdata ger Ă€nnu mer dyster information om detta.

MÅSTE SE: Hur fĂ„r du tillgĂ„ng till alla dolda funktioner pĂ„ din Roku

Net Applications spÄrar mÄnatlig plattformsanvÀndning för att sammanstÀlla sina marknadsandelar varje mÄnad, och den har alltid följt försÀljningstrenderna mycket noga. Till skillnad frÄn de flesta marknadsandelar som publicerats av marknadsundersökningsföretag, baseras dessa uppgifter pÄ faktisk enhetsanvÀndningsstatistik i motsats till försÀljning av slutanvÀndare eller kanalförsÀljning.

SÄ hur ser Mays data ut för Apple? Inte bra. Inte bra alls.

Som du kan se frÄn diagrammet ovan minskade Apples andel av marknaden för smartphones och surfplattor betydligt i maj till 23,10%. Det Àr en stor nedgÄng frÄn 28,42% i april och iOS-andelen var nÀstan 32% i mars. Samtidigt ökade Androids andel av marknaden till rekordhöga 70,85% i maj, jÀmfört med 61,92% föregÄende mÄnad.

Notera ocksÄ att Windows Phone sjönk till 2,57% efter att ha ökat till mer Àn 4% i april. Under tiden sjönk BlackBerrys marknadsandel för under 1% för första gÄngen nÄgonsin.