Apples nÀsta generations iPad kommer att behÄlla Touch ID och 3,5 mm hörlursuttag: rapport

Apples nÀsta generations iPad kommer att behÄlla Touch ID och 3,5 mm hörlursuttag: rapport

“9,7-tums iPad 2019 kan ha en 10-tumsskĂ€rm, men Apple har Ă€nnu inte bestĂ€mt sig för skĂ€rmstorleken Ă€nnu”

Apple sÀgs arbeta med nÀsta generations iPad och femte generationens iPad mini. Nu, enligt en rapport frÄn den japanska bloggen Macotakara, Apple har inga planer pÄ att uppdatera designen pÄ sin 9,7-tums iPad och att den kommer att behÄlla Touch ID och 3,5 mm hörlursuttag. De kÀllor i försörjningskedjan som citeras i rapporten sÀger att skÀrmstorleken inte har faststÀllts, men sa att den kunde stöta upp till 10 tum.

KĂ€llor hĂ€vdar vidare att den nya iPad kan lanseras tillsammans med den uppdaterade iPad Mini som ocksĂ„ ryktas ha samma design som sin föregĂ„ngare. Huruvida Apple avser att öka storleken pĂ„ iPad-chassit Ă„terstĂ„r dock att se. ÖvergĂ„ngen att behĂ„lla Touch ID kan ses i ett försök att sĂ€nka kostnaden. Apple har ersatt Touch ID med Face ID i sin avancerade iPad-serie 2018. NĂ€r företaget tog bort 3,5 mm ljuduttag i de flesta av sina produkter inklusive iPhones och iPads Ă€r det förvĂ„nande att se att det behĂ„ller det pĂ„ den kommande modellen.

ny-9-7-tums-ipad

Det Àr ocksÄ oklart om Apple skulle anvÀnda en Lighting-port eller gÄ med USB Type-C, ungefÀr som iPad Pro 2018 för laddning och dataanslutning. NÀr det gÀller specifikationerna finns det inga konkreta detaljer Ànnu men kan innehÄlla en uppgraderad processor och mindre förbÀttringar. Förra Ärets iPad packade en 9,7-tums skÀrm, Touch ID och lade till stöd för Apple Pencil.

TvÄ nya iPad-modeller har certifierats i Indien med modellnummer A2124 och A2133. Dessa Àr Apple-mÀrkta men tillverkade av Kinas Hongfujin Precision Electronics. NÀr det gÀller den uppdaterade iPad Mini Àr det ryktet att ha en 7,9-tums skÀrm och fÄ processor- och lagringsuppgraderingar. Det finns inget officiellt lanseringsdatum frÄn Apple Ànnu, men företaget rapporteras allmÀnt att hÄlla ett pressevenemang den 25 mars, men evenemanget sÀgs huvudsakligen fokusera pÄ företagets nya tjÀnster inklusive ett News-abonnemang.