Apples nya Solo Loop-band mÄste returneras med klockan för att bytas ut

Apples nya Solo Loop-band mÄste returneras med klockan för att bytas ut
Facepalm: Tack vare Apples policy behöver kunderna aldrig oroa sig för att betala för att fixa en Apple-produkt om den var felkonfigurerad. Skicka bara tillbaka det sÄ kommer företaget att konfigurera om det. TyvÀrr dikterar denna policy att all sunt förnuft kastas ut genom fönstret för löstagbara komponenter, eftersom Apple Watch-anvÀndare upptÀcker med sina felaktiga Solo Loop-band.

Tillsammans med Apple Watch Series 6 introducerade Apple ett nytt klockband som heter Solo Loop. Den har inget lÄs och Àr istÀllet gjord av en elastisk polymer sÄ att anvÀndarna bara kan glida pÄ och av klockan. De Àr dock inte i en storlek som passar alla. Det finns nio olika storlekar, frÄn 4 till 12.

Problemet Àr att om kunden bestÀller fel storlek mÄste de skicka tillbaka hela paketet till Apple. IstÀllet för att bara skicka tillbaka en Solo Loop i storlek nio för att byta mot en storlek 10 och ha pÄ sig ett annat band medan du vÀntar, mÄste du skicka tillbaka klockan och bandet sÄ att Apple-tekniker kan installera Solo Loop korrekt för dig.

Åtminstone stödjer Apple-supporten mig. pic.twitter.com/WRn8NtDmue

– Eli Hodapp (@hodapp) 21 september 2020

FörvĂ€xla dig inte. Dessa band kommer pĂ„ och av precis som vanliga, men i det hĂ€r fallet krĂ€ver Apples policy att hela paketinnehĂ„llet returneras eftersom Solo Loop Ă€r “konfigurerad att bestĂ€lla”, vilket innebĂ€r att du vĂ€ljer storleken.

Att försöka resonera med Apples kundtjĂ€nst Ă€r en fruktlös anstrĂ€ngning, vilket GameClub Vice President Eil Hodapp upptĂ€ckte. NĂ€r han upptĂ€ckte att han var tvungen att returnera hela paketet sa Hodapp till en representant att det Ă€r “galet” att han behöver returnera det hela för ett band som Ă€r en storlek mindre.

“Ja, hĂ„ller helt med dig”, sa CS-representanten. “Men Apple gör det [sic] ha en policy eftersom det anses vara en konfiguration för att bestĂ€lla köp. “

Det kanske inte Àr sÄ illa om misstagen i storleksanpassningen var anvÀndarens fel. Apple har dock en utskrivbar storleksguide som lindas runt handleden. Om din storlek faller emellan, vÀljer du den större eller mindre storleken. Hodapp sÀger gÄ liten, men Àven dÄ kan du fortfarande hitta bandet för löst. Flera anvÀndare, med hjÀlp av guiden slutade med band tvÄ storlekar för stora.

Formel för att fÄ en bra passform Solo loop!
******* Bandstorlek = n-2! **********
DÀr n = storlek pÄ guiden!
Tack till @ijustine @ MKBHD
PS: FrÄgor i allmÀnhetens intresse!

– Aishwarye Kumar (@AishwaryeKumar) 22 september 2020

“Undrar hur den flĂ€tade fiasko för soloslinga kom pĂ„ plats. Det hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt inte Apple-liknande”, sa en anvĂ€ndare. “Jag mĂ€tte storlek 7 men behöver faktiskt en 5 för en fin passform. Det Ă€r löjligt.”

Vad som Ă€r vĂ€rre Ă€r att enligt kundklagomĂ„l pĂ„ Twitter mĂ€ts vĂ€ntetiderna i veckor eller mĂ„nader. För att undvika vĂ€ntetiden sa Apple att anvĂ€ndarna kunde ta med sig sin klocka till en butik för att fĂ„ den utbytt personlig. ÄndĂ„ skulle en enkel övning av sunt förnuft hĂ€r som gör det möjligt för kunder att hĂ„lla koll pĂ„ medan de vĂ€ntar pĂ„ en retur skulle lösa problemet över natten.