Apples patent avslöjar att framtida iPhones kan ha optisk fingeravtryckssensor

2019 Apple iPhone XI renders

“Apple förvĂ€ntas inte lansera en iPhone med fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen förrĂ€n minst 2020”

För bara nĂ„gra dagar sedan beviljades Apple ett patent som beskrev en ny teknik som skulle göra det möjligt för företaget att erbjuda en fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ iPhones. Nu har Ă€nnu ett patent frĂ„n Cupertino tech-jĂ€tten dykt upp pĂ„ webbplatsen för United States Patent and Trademark Office. Det nya patentet heter ”Fingeravtrycksbiometrisk sensor för att generera tredimensionell data om fingeravtryckskanter och relaterade metoder”, och publicerades den 7 maj 2019. Företaget ansökte ursprungligen om detta patent i september 2016.

Apple fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen 1

Det nya Apple-patentet indikerar att varumÀrket kanske nÀrmar sig att anvÀnda en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen pÄ iPhones. Detta patent föreslÄr att företaget kan erbjuda en optisk bildsensor pÄ framtida iPhones för att fÄnga 3D-data för ett fingeravtryck frÄn anvÀndaren. Enligt patentet kan denna typ av fingeravtryckssensor ha ett dielektriskt lager med en frÀmre yta som kan ta emot anvÀndarens fingeravtrycksdata. Det finns ocksÄ en kÀlla som kan injicera ljus i anvÀndarens finger för att fÄnga en 3D-data av samma.

Apples fingeravtryckssensorpatent pÄ skÀrmen

Sammanfattningen av patentet sĂ€ger, ”En fingeravtrycksbiometrisk sensor kan innefatta ett dielektriskt lager som har en frĂ€mre yta som kan ta emot en anvĂ€ndares finger pĂ„ sig och minst en ljuskĂ€lla som kan injicera ljus i anvĂ€ndarens fingeravtryck. Fingerbiometrisk sensor kan ocksĂ„ inkludera bildsensorer intill en bakre yta av det dielektriska skiktet som definierar överlappande mĂ„lomrĂ„den riktade mot anvĂ€ndarens finger, och en styrenhet som kan samla bilddata frĂ„n bildsensorerna baserat pĂ„ diffus spridning och spegelreflektioner frĂ„n anvĂ€ndarens finger. , och generera fingeravtryckskant tredimensionell (3D) data ”.

TyvÀrr har patentet inte avslöjat nÄgra andra detaljer angÄende fingeravtrycksscanningstekniken, förutom att en optisk sensor kommer att anvÀndas. Nuvarande generationens iPhones anvÀnder Face ID-sensorer för anvÀndarautentisering. Om man ska tro pÄ rapporter kommer Apple inte att erbjuda en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen Ätminstone till nÀsta Är. SÄ det Àr osannolikt att vi kommer att ha varumÀrket som anvÀnder den nya biometriska autentiseringstekniken snart.