Apples patent avslöjar att nÀsta HomePod kan innehÄlla Face ID och 3D-handgester

Apples patent avslöjar att nÀsta HomePod kan innehÄlla Face ID och 3D-handgester

”Framtida HomePod-smarthögtalare frĂ„n Apple kan göra mycket mer Ă€n den nuvarande modellen”

Apple presenterade HomePod-smarthögtalaren under Worldwide Developers Conference 2017. Även om högtalarna fick kritikerros för sin ljudkvalitet och volym var de inte sĂ„ smarta. I jĂ€mförelse med Google Home och Amazon Echo smarta högtalare var Apple HomePod en dud. Det kan allt förĂ€ndras inom en snar framtid.

Enligt en patentansökan frĂ„n Apple i juli 2017 kan en massa coola nya funktioner komma till nĂ€sta generations HomePod. Patentansökan anvĂ€nder dock inte ordet HomePod utan kallar istĂ€llet enheten som en bĂ€nkshögtalare. Den exakta beskrivningen kallar enheten “a bĂ€nkshögtalare med olika sensorer och kameror som samlar handgester och annan tredimensionell gestingĂ„ng. ”

Apple HomePod

Patentet beskriver vidare att talaren skulle anvÀnda gester för att vÀcka eller lÄsa upp enheten. Den kan anvÀnda olika sensorer och lysdioder gömda under högtalartyget för att ge feedback till dessa gester. Lysdioderna kan ocksÄ anvÀndas för att visa tid och annan information. Geststödet kan komma tack vare Apples förvÀrv av ett företag som heter PrimeSense. Detta företag tillhandahöll ocksÄ sin teknik för anvÀndning i Kinect Xbox-sensorn av Microsoft. Apple har ocksÄ anvÀnt tekniken i sitt TrueDepth ansiktsigenkÀnningssystem som finns pÄ iPhone X och senare.

Apple sÀger ocksÄ i patentet att talaren kan kÀnna igen mÀnniskor runt det med ansiktsigenkÀnningsteknik. Det skulle ocksÄ kunna berÀtta hur lÄngt anvÀndaren Àr frÄn högtalaren. Detta kan anvÀndas för att berÀtta anvÀndarna och svara pÄ förfrÄgningar dÀrefter. Patenten förklarar ocksÄ andra funktioner som kan vara en del av denna högtalare. Det talar om avkÀnning av omgivande ljus, visar logotyper för sportlag, pulsmÀtning, vÀderprognos genom att visa en ikon för en sol om det Àr soligt och sÄ vidare. Den talar ocksÄ om hur talaren kan berÀtta om en anvÀndare Àr ledsen eller glad och anpassar sig dÀrefter.

Om allt detta hamnar pÄ en HomePod-högtalare, skulle det vara bra för Apple. Men mÄnga patent gör det inte till verkliga produkter, sÄ ta allt detta med en nypa salt och bli inte besviken om nÀsta HomePod inte Àr sÄ smart som du trodde det skulle vara.