Apples patent beskriver potentiella undervattensavbildningsfunktioner för framtida iPhones

Apples patent beskriver potentiella undervattensavbildningsfunktioner för framtida iPhones

“Patentet visar att framtida iPhones kommer att kunna ta bra foton under vattnet tack vare programvaruförbĂ€ttringar”

Smartphones har kunnat ta undervattensbilder ett tag nu, men resultaten Àr vanligtvis inte bra. Smarttelefonkameror Àr inte instÀllda för undervattensfotografering; istÀllet krÀver de mycket gott ljus, fÀrg och synlighet för att ge fantastiska bilder. SÄ Àr inte fallet nÀr du Àr under vattnet, dÀr ljuset Àr dÄligt, fÀrgerna Àr inkonsekventa och synligheten dÄlig.

Apple, som avslöjats av en patentansökan, arbetar med att förbĂ€ttra undervattensfotografering med programvaruförbĂ€ttringar. Ansökan heter “nedsĂ€nkbara elektroniska enheter med avbildningsfunktioner” och publicerades av US Patent and Trademark Office pĂ„ torsdag. Patentet beskriver ett system som automatiskt kan justera kamerainstĂ€llningarna nĂ€r smarttelefonen Ă€r nedsĂ€nkt i vatten. Ändringarna skulle göra det möjligt för telefonen att ta bĂ€ttre bilder.

Enheten i patentet visas utrustad med flera sensorer som kan detektera nÀr enheten Àr under vatten. Dessa sensorer kommer att berÀtta för programvaran om de förÀndringar som krÀvs för att ge ett bÀttre resultat. En fÀrgomgivande ljussensor kan till exempel mÀta ljusspektra under vatten och bestÀmma mÀngden ljus som absorberas av vatten. Andra sensorer, som en djupgivare, avstÄndssensor, orienteringssensor och mer, kan anvÀndas för att samla in mer information.

I grund och botten kan sensorerna berÀtta enhetens avstÄnd frÄn ytan, hur lÄngt motivet Àr frÄn kameralinsen och mer. Med all denna information kommer programvaran att göra nödvÀndiga justeringar och förbÀttra synligheten för motivet under vatten. Detta kommer sÀkert att ge ett mycket snyggare foto. Det förvÀntas att Apple kan anvÀnda denna teknik för den kommande iPhone XI, men vi kan inte vara helt sÀkra.

Företaget arkiverar för flera patent, men de flesta gör det aldrig till faktiska produkter. Möjligheten att ta tydliga och bra bilder under vattnet kommer att vara en trevlig funktion att ha, sÀrskilt för Àventyrsnarkomaner.