Apples patent illustrerar biometrisk autentisering och profilering pÄ bilar

Apples patent illustrerar biometrisk autentisering och profilering pÄ bilar

“Apple-patentet beskriver hur autentiseringsförfaranden som Face ID kan anvĂ€ndas för anvĂ€ndarprofilering och upplĂ„sning”

Ett nyligen publicerat Apple-patent har beskrivit det framtida förfarandet dĂ€r företaget kan anvĂ€nda biometrisk autentisering för att validera processer relaterade till fordon. Patentet beskriver hur biometriska verifieringsförfaranden pĂ„ ett lĂ€mpligt sĂ€tt kan stödja nyckelfob för att lĂ€gga till ett andra autentiseringsskikt över det fysiska upplĂ„sningsförfarandet. Patentet, med titeln ‘System and Method for Vehicle Authorization’, beskriver anvĂ€ndbarheten av sĂ„dana procedurer och förklarar hur det kan förbĂ€ttra och anpassa den totala upplevelsen i bilen.

Apple-patentet förklarar, ”Vanligtvis kan nyckelfoben tillhandahĂ„lla ett fjĂ€rrnyckelfritt inmatningssystem som ger Ă„tkomst till fordonet genom att lĂ„sa upp dörrarna och ytterligare funktionalitet sĂ„som att starta motorn. De flesta konventionella nyckelfobar eller nyckellösa inmatningssystem Ă€r dock sĂ€kerhetssystem med enfaktor som endast erbjuder en lĂ„g sĂ€kerhetsnivĂ„. Vissa konventionella fjĂ€rrnyckelfria system för inmatning Ă€r sĂ„rbara för man-i-mitten-attacker och andra sĂ€kerhetsfrĂ„gor. Fordonet kan till exempel inte identifiera den person som bĂ€r nyckeln eller nyckelbrickan, sĂ„ nĂ„gon med nyckelbrickan kan manövrera fordonet.“

91mobiles_apple_Touchid_display_0

SÄdan teknik förvÀntas bli allt vanligare nÀr vi trampar in i bilarnas framtid. Med tillkomsten av autonoma fordon förvÀntas bilar bli ett mer personligt utrymme, samtidigt som de traditionella aspekterna förbÀttras genom att anvÀnda tidigare modern teknik. I en sÄdan sfÀr kan tekniker som Apples Face ID eller Touch ID anvÀndas för att identifiera vem som bÀr nyckelfoben och lÄsa upp dÀrefter. Dessutom kan det ocksÄ ge ett sÀtt att anpassa bilalternativ genom att lagra förarinstÀllningar i anpassade profiler.

Apple rapporteras dock ha minskat i huvudsak sina egna biltekniska anstrĂ€ngningar, kallad Project Titan. Företaget sĂ€gs ha avskedat mycket av den personal som det anstĂ€llde för en tid sedan, och Ă€ven om patentet nu har beviljats ​​Àr det troligt att sĂ„dan teknik kanske inte ser dagens ljus nĂ€r som helst, Ă„tminstone frĂ„n Apples stabil .