Apples samtal med Samsung för 5G-modemchip faller enligt uppgift

Apples samtal med Samsung för 5G-modemchip faller enligt uppgift

“Qualcomm och Samsung Ă€r de enda troliga 5G-chiptillverkarna som kan uppfylla Apples höga krav”

Apples brist med Qualcomm har kokat över grĂ€nserna till andra regioner Ă€n USA, inklusive Kina i Ă„r. Det lĂ„ngvariga grĂ€let mellan de tvĂ„ ledande tekniska giganterna i USA har satt Apple i en stram position för sin 5G-modemchipsupphandling inom en snar framtid. Apples nuvarande skörd av iPhones anvĂ€nder ett Intel-modem efter att ha dödat Qualcomm men det rĂ€cker inte nĂ€r det byter till 5G 2020. DĂ€rför har iPhone-tillverkaren nĂ€rmade sig sitt nĂ€st bĂ€sta alternativ – Samsung. Men saker ser dystra ut som en ny rapport frĂ„n ett koreanskt mediauttag sĂ€ger att Apples försök att göra en affĂ€r för Exynos 5100 5G-modemet har fallit sönder.

Samsung Àr enligt uppgift inte beredd att göra tillrÀckligt med 5G-chip som Apple krÀver av dem. Det beror delvis pÄ att Samsung sjÀlv kommer att förlita sig pÄ sitt hemodlade modem för Galaxy S10 5G och möjligen ocksÄ för 5G-varianten av Galaxy Note 10. Detta kommer att skapa brist pÄ marker som kommer att leda till brist pÄ Apple.

Alla andra möjliga rutter som Apple skulle ta har Ànnu större nackdelar. Till exempel skulle ett avtal med Huawei fÄ Apple i den dÄliga böckerna frÄn den amerikanska regeringen, medan köp av Intels trÄdlösa modem skulle göra det i en nackdel jÀmfört med Qualcomm-chips nÀr det gÀller funktioner och prestanda. MediaTek skulle vara det sista alternativet eftersom dess 5G-chips inte anses vara helt klara Àn.

5G-nÀtverk - presenterade

Ett annat möjligt alternativ för Apple Àr att förbÀttra sitt sÀtt med Qualcomm men det beror pÄ de knepiga patentstÀmningarna som företaget kÀmpar för just nu i ett antal lÀnder. Med det sagt kommer situationen inte att fÄ omedelbara konsekvenser eftersom 5G inte tar fart pÄ minst ett Är i USA. Dessutom kommer de flesta OEM-tillverkare av smarttelefoner att introducera ett 5G-flaggskepp nÀsta Är, vilket Àr nÀr Apple mÄste skapa en lösning av detta 5G-chipkonstruktion.

[Previous Story]XOLO Era 5X med 13 megapixels selfie-kamera och AI Studio-lÀge lanserat i Indien: pris, specifikationer

[Next Story]Google Pixel 3-skÀrm blinkande fel fixat med sÀkerhetsuppdatering i april