Apples vÄrdmöjligheter kan vara tre gÄnger sÄ stora som smarttelefonmarknaden: Morgan Stanley

Apples vÄrdmöjligheter kan vara tre gÄnger sÄ stora som smarttelefonmarknaden: Morgan Stanley

“Framtida Apple Watch och AirPods kommer att ha nya hĂ€lsorelaterade funktioner som hjĂ€lper Apple att vĂ€xa sin marknadsandel inom hĂ€lso- och sjukvĂ„rd”

Enligt en ny anteckning av Morgan Stanley kan Apple framstĂ„ som ledande inom marknaden för konsumenthĂ€lsa. Företaget har gott om möjligheter att vĂ€xa pĂ„ marknaden och kan uppnĂ„ cirka 313 miljarder dollar i intĂ€kter de nĂ€rmaste 7-8 Ă„ren. Dessa uppskattningar tillhandahölls av ett team pĂ„ 14 analytiker frĂ„n forskningsföretaget. Apples VD Tim Cook hade ocksĂ„ sagt att hĂ€lso- och sjukvĂ„rd skulle vara “Apples största bidrag till mĂ€nskligheten.”

Apple har en bra ledning pÄ marknaden tack vare sin Apple Watch, som kommer med flera hÀlsorelaterade funktioner. Företaget har ocksÄ ett fantastiskt ekosystem av produkter, appar och mer. Enligt analytikerna Àr hÀlso- och sjukvÄrdsmöjligheterna i USA tre gÄnger större Àn den globala smarttelefonmarknaden.

Apple-Watch-Series-4-feat

Analytikerna uppgav, ”HĂ€lso- och sjukvĂ„rd Ă€r en marknad dĂ€r Apple har potential att leda digitala störningar – ungefĂ€r som iTunes gjorde för musik eller App Store för mobila tjĂ€nster. Baserat pĂ„ vad det har gjort under de senaste fem Ă„ren ser vi Apple skapa byggstenarna i ett annat ekosystem. ”

En av de viktigaste byggstenarna i detta nya ekosystem Àr Apple Watch. Inom en snar framtid kan Apple lÀgga till flera nya funktioner till Apple Watch, vilket skulle fÄnga investerarnas uppmÀrksamhet. Företaget kan lÀgga till blodtryckssensorer, glukosgivare och funktioner som sömnövervakning till klockan. Dessutom har Apple ocksÄ AirPods, som kan anvÀndas för att hjÀlpa personer med hörselnedsÀttning. AirPods kan anvÀndas som hörapparat i framtida versioner. Tidigare har vissa Apple-patentansökningar föreslagit att AirPods med hÀlsocentrerade funktioner kan vara pÄ gÄng.

apple_airpods_2

Apple kan ocksÄ förvÀrva sjukvÄrdsföretag för att utveckla sig pÄ sjukvÄrdsmarknaden. Det kan till och med sÀkra medicinska subventioner för kunder nÀr de köper Apple Watch. Vissa försÀkringsbolag erbjuder redan rabatter pÄ Apple Watch, medan andra ger gratis klockor till anvÀndarna. Detta kan utökas ytterligare eftersom det finns mÄnga möjligheter. Apple har en enorm anvÀndarbas i USA jÀmfört med konkurrenter som Google och Amazon, vilket Àr en uppenbar fördel för iPhone-tillverkaren.