Är Codeless Automated Testing the Future of DevOps?

Är Codeless Automated Testing the Future of DevOps?

I flera Ă„r har testning visat sig vara en brant utmaning för effektiv och effektiv programvaruutveckling. Även idag Ă€r testning klumpig, inkonsekvent och tidskrĂ€vande. Det Ă€r allmĂ€nt erkĂ€nt att testautomation i bĂ€sta fall Ă€r partiell och Ă€r den frĂ€msta flaskhalsen i programvaruutvecklingen och DevOps-verktygskedjan.

NÀr DevOps en gÄng förflyttats till start- och entreprenörssfÀren har det vuxit till ett företag som Àr absolut nödvÀndigt för alla organisationer som vill ligga före spelet. DevOps-rörelsen föddes av ett krav pÄ innovation inom systemsidan av teknikarbetet, som hade fastnat i ett tillstÄnd av stagnation trots Äratal av anstrÀngningar för att förbÀttra metoden för att köra system.

LÄnande frÄn de teoretiska delarna av Agile-manifestet och andra magra metoder har DevOps utvecklat mjukvaruutveckling och leverans genom att skapa en plattform dÀr utvecklare och driftsingenjörer kan arbeta tillsammans under hela tjÀnstens livscykel. Denna integrativa förÀndring skapar en kultur och miljö som bidrar till att bygga, testa och slÀppa programvara pÄ ett snabbt men pÄlitligt sÀtt.

Det Àr inte konstigt att DevOps nu representerar nutiden och framtiden för leverans av programvara. PÄ en alltmer VUCA (flyktig, osÀker, komplex och tvetydig) marknadsplats ger DevOps receptet för snabbt, flexibelt och effektivt arbete som ser till att du inte hamnar efter. Genom att dela upp stegen för systemförverkligande med en stödjande bakgrund av esprit de corps, förhindrar DevOps-tillvÀgagÄngssÀttet svÄrigheter att samarbeta mellan olika avdelningar som inte alltid ser öga mot öga.

DevOps verktygskedja fokuserar vidare pÄ en kultur av integration, delade mÄl och lagarbete, och frÀmjar smidighet och effektivitet istÀllet för friktion och kamp mellan lag. DevOps lÀgger ocksÄ till vÀsentlig synlighet i utvecklings- och slÀppprocesserna, vilket gör det möjligt för företag att bÀttre hantera miljöpressen och svara snabbare pÄ kundernas behov. DevOps ger dÀrför den konkurrensfördel som varje företag lÀngtar efter.

TyvÀrr Àr ett element som Ànnu inte har kommit in i denna anda av smidighet och effektivitet programvarutestning, en kritisk del av DevOps verktygskedja och mjukvaruproduktion i allmÀnhet. Hittills genomförs över 50 procent av testningen av affÀrsprogramvara manuellt, vilket krÀver mycket mer tid och anstrÀngning.

Det Ă€r uppenbart att det Ă€r bĂ„de frustrerande och ineffektivt. Ännu viktigare Ă€r att det helt enkelt inte stĂ€mmer överens med DevOps-vĂ€rdena för flexibilitet och lean-principer. Det finns nĂ„gra nystartade nystartade företag som nu erbjuder en intressant lösning: Codeless Automated Testing.

Detta Tel Aviv-baserade företag erbjuder ett SaaS-baserat intuitivt grĂ€nssnitt för öppen kĂ€llkodsram för Selen. Det gör det möjligt för testare som Ă€r experter pĂ„ sin affĂ€rsdomĂ€n – men inte kodare – att skapa automatiska tester helt enkelt genom att beskriva testscenarier pĂ„ en virtuell online-duk, som TestCraft sedan förvandlas till Selenium-automatiseringskod.

Testare kan sedan köra testerna pĂ„ TestCrafts SaaS-plattform utan agenter pĂ„ testarenheten – Windows eller Mac. TestCraft integreras sömlöst med Test Management-lösningar för att tillhandahĂ„lla en helhetsprovningscykel. Tidigare försökte liknande tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt av inspelare och KDT (Keyword Driven Testing), men dessa var bara delvis framgĂ„ngsrika.

TestingWhiz, ett projekt frÄn Cygnet Infotech, Àr ett kodlöst automatiserat testverktyg för testning av programvara, mobil, moln, databas, webb och API. Verktyget ger möjlighet att göra bildjÀmförelse, schemalÀggning, distribuerad körning, genom flera webblÀsare och captcha-automatisering. Och det Àr ocksÄ integrerat med bug tracking och testhanteringsverktyg.

Avsluta testet

Med Endtest kan du bli gravid, hantera och köra automatiserade tester för webbapplikationer utan att behöva koda nÄgonting. Det innehÄller ocksÄ nÄgra smidiga funktioner, som möjligheten att ta skÀrmdumpar och generera slumpmÀssiga indata.

Dessutom, för att du kan köra dina tester direkt pÄ deras molninfrastruktur behöver du inte ladda ner och installera nÄgon programvara.

KÀrnan i DevOps Àr att vara smidig och smidig genom att klippa ut onödiga hinder som saktar ner och komplicerar skapandet av programvara. Effektivisering av processen genom att eliminera skrymmande kodningskrav bör möjliggöra test som Àr enkla att anvÀnda och underhÄlla. Bortsett frÄn att lösa andra testproblem som har fastnat i systemutvecklingen i flera Är, kan detta tillvÀgagÄngssÀtt mycket vÀl representera DevOps framtid.