Är de hĂ€r för att stanna?

Är de hĂ€r för att stanna?

SÀg adjö till omöjliga klormaskiner, överhoppade Skee Ball-grÀnder och Dance Dance Revolution-spel som har samlat damm sedan 1990-talet. NÄgot nytt Àr i stan och det slukar upp dina kvarter snabbare Àn en tvÀttomat.

Det stÀmmer, virtual reality-arkader Àr hÀr, och de ger en helt uppslukande upplevelse som inte bara planterar spelare till en helt ny virtuell utan ocksÄ för dem till en fysisk miljö som tillgodoser de specifika behoven hos det nya spelmediet.

NÀr VR har gÄtt in i vanligt spel har populÀra konsoler som Playstation 4 och Xbox One börjat följa efter. Men alla dessa steg har begrÀnsats av anvÀndarens spelmiljö. De flesta har inte utrymme att sprida sin VR-duk.

Nu har mÀnniskor ett alternativ för mer uppslukande spel. Promenader, hukar och hoppar blir integrerade i VR-upplevelsen snarare Àn den vanliga upplevelsen av att av misstag krascha in i din vardagsrumsvÀgg.

VR-Àventyr, en VR-arkad i Las Vegas, Àr en av platserna som sÀtter igÄng detta. För tillfÀllet erbjuder VR Adventures fyra olika spel som alla krÀver fysisk rörelse förutom huvudsvÀngning och styrning. Du kan pröva lyckan nÀr du gÄr lÀngs en dragbalk hundratals meter i luften, eller kanske utforskar ett spökhus.

Arkadspel med virtuell verklighet Ă€r ocksĂ„ ett botemedel mot ett pressande problem – konsumentkostnader. De flesta vill inte spendera hundratals dollar för VR. Playstation VR-priser runt $ 400 och Facebooks Oculus Rift and Touch totalt till $ 798. Detta Ă€r ocksĂ„ trots de hundratals dollar i datoruppgraderingar du mĂ„ste investera för att göra din CPU kompatibel med virtual reality.

De flesta VR-arkader ger för tillfÀllet inte lika mycket den fysiska upplevelsen som VR Adventures erbjuder, eftersom de Àr ett billigare alternativ för att bara köpa en konventionell installation för ditt hem. De flesta VR-arkader Àr i genomsnitt runt $ 15 till $ 20 per runda, vilket gör att uppleva VR mycket billigare om du bara vill prova det en eller tvÄ gÄnger som en nyhet.

Dessa arkader sprider sig runt USA och Kina har sett en enorm efterfrÄgan pÄ dem. Enbart Shanghai har över 25 platser. Eftersom VR-arkader gradvis erbjuder ett mer varierat och billigare utbud av upplevelser, mÄste konsumenterna frÄga sig om det alls Àr nÄgon mening att gÄ till en vanlig arkad.

En sak Àr tydlig: De hÀr arkaderna kommer att behöva hÄlla jÀmna steg eftersom VR Àr hÀr för att stanna och vÀxer i popularitet.

LÀs mer om Virtual Reality Trends pÄ Tech.Co

Foto: Flickr / Maurizio Pesce