Är du en Wantrepreneur? SĂ„ hĂ€r förföljer du din passion

 Är du en Wantrepreneur?  SĂ„ hĂ€r förföljer du din passion

Entreprenörskap brukade vara bra. Det brukade vara nĂ„got som utvalda mĂ€nniskor kunde dra av sig, men idag Ă€r det annorlunda. Under Ă„rens lopp har företagare uppnĂ„tt nĂ„gon form av “rockstjĂ€rna” -status och attrahera lastbilar med eftertraktade typer.

Det hĂ€r Ă€r mĂ€nniskorna som bara verkar bry sig om prickiga bilar, fina kontor och sociala mediekonton som Ă€r fyllda med bilder av vad de kallar ”startlivet”. Men det Ă€r inte vad det handlar om. Problemet Ă€r att den vilande företrĂ€daren inte bryr sig om den framgĂ„ng de sĂ„ smĂ„ningom kommer att fĂ„. IstĂ€llet bryr de sig bara om vad de har nu.

Om du vill hÄlla det verkligt och bevisa för vÀrlden Àr du inte en annan villreprenör:

Om du vill ha nÄgot, gÄ och hÀmta det

Det förvirrar mig hur mĂ„nga villreprenörer spenderar all sin tid pĂ„ att skapa en produkt som de tycker Ă€r den största gĂ„van till mĂ€nskligheten och klagar sedan nĂ€r ingen köper den. IstĂ€llet för att göra nĂ„got Ă„t ​​det sitter de bara och gör det som Ă€r lĂ€ttast för dem. Om du behöver nĂ„got gjort ska du göra allt du kan för att det ska hĂ€nda.

Det betyder att om ditt företag behöver kontanter och du behöver försĂ€ljning, kommer du upp och börjar sĂ€lja. Gillar du inte att sĂ€lja? Det spelar ingen roll – det mĂ„ste göras, sĂ„ gör det bara. GĂ„ i telefon, börja skicka e-post eller nĂ„ ut till mĂ€nniskor pĂ„ sociala medier. Var obeveklig nĂ€r du nĂ„r dina mĂ„l.

HÀr Àr vad du ska göra:

Skriv ner dina mÄl och de mest logiska stegen som tar dig pÄ vÀgen mot det mÄlet. TÀnk inte över det. BestÀm huvudkriterierna för varje mÄl och hÄll dig sÄ objektiv som möjligt. Bra faktorer att tÀnka pÄ inkluderar mÄlets inverkan och chanserna att lyckas. Ta dina tre bÀsta mÄl och börja skapa en plan pÄ hög nivÄ för varje. GÄ till din agenda och blockera en anstÀndig tid för att fÄ det gjort. Det Àr svÄrt att inte multitaska, men gör inte nÄgot annat under den tiden. Börja med ditt viktigaste mÄl och kom i zonen.

Oddsen Àr att det hÀr Àr steg utanför din komfortzon, och det Àr bra. Se bara till att du inte har ursÀkter för att göra nÄgot annat istÀllet.

Sluta tvivla pÄ varje beslut

Det finns mÄnga mÀnniskor som spenderar sÄ mycket tid pÄ att försöka fÄ allt rÀtt att de sÄ smÄningom misslyckas med att slÄ mÀrket och ofta aldrig ens starta.

BerÀtta om det lÄter bekant:

Din webbplats mĂ„ste vara helt perfekt innan du kan starta. Du skulle inte drömma om att sĂ€tta upp en enkel liten mĂ„lsida för att fĂ„nga dina första besökare. Din produkt behöver absolut den sista funktionen – det Ă€r dĂ€rför den inte sĂ€ljer. Du vill börja marknadsföra men vill ha absolut sĂ€kerhet att det kommer att fungera innan du anstĂ€ller nĂ„gon.

Listan fortsÀtter och fortsÀtter. Om du vill fixa det handlar det om att skapa en vana att avsluta projekt och ta ansvar för dina handlingar innan du ens har gjort dem.

NÀr ett visst beslut kÀnns för komplicerat, kom ihÄg att ditt tvekan förmodligen beror pÄ bristande förstÄelse för vad konsekvenserna blir. SÄ ta en stund att gÄ tillbaka. Försök att visualisera upp- och nackdelarna med ditt beslut. Var inte rÀdd för att skriva ner extrema konsekvenser. Det handlar om att hantera dina kÀnslor, sÄ kÀnn dig inte begrÀnsad av förnuftet.

Har du slagit dig ner? Kom tillbaka upp igen

NÀr en försÀkringsgivares första satsning misslyckas ger de upp. För dem Àr att vara entreprenör en kostym du bÀr, inte vem du Àr.

Livet kommer att fĂ„ dig ner nĂ€r du Ă€r entreprenör. Det Ă€r att komma tillbaka en del som skiljer dig frĂ„n resten. Du mĂ„ste hitta ditt “varför”, eller Ă€nnu bĂ€ttre, hitta ditt “mĂ„ste”.

Du kan hitta ditt mÄste genom att gÄ tillbaka till grunderna: om du bara hade en sak du kunde Ästadkomma, göra eller Àndra, vad skulle det vara? TrÀna dig sjÀlv att fokusera pÄ det mÄlet. Behöver du stÄ framför spegeln pÄ morgonen och börja ett tal, meditera eller skriva ner dina tankar? LÀr kÀnna dig sjÀlv.

Vissa sÀger att det Àr lÀttare Àn nÄgonsin att vara företagare idag. Det stÀmmer i vissa avseenden, men den hÀr bilden har utspÀtt vad det verkligen betyder att vara en skrÀmmande, resursfull entreprenör. För att stÀmma ut ljudet frÄn en vilseledande företag som jagar företagarnas livsstil, fokusera pÄ det som verkligen Àr viktigt och göra allt för att det dÀr hÀnda.

LÀs mer om hur du hÄller entreprenörsbrÀnderna starka pÄ TechCo