Är fjĂ€rranstĂ€llda bra eller dĂ„liga för affĂ€rer?

Är fjĂ€rranstĂ€llda bra eller dĂ„liga för affĂ€rer?

I flera Är har företag behandlat fjÀrrarbete och distansarbete som en tillfÀllig sak som en anstÀlld kan göra pÄ en fredag. Men tack vare den stÀndiga teknologimarschen arbetar fler mÀnniskor nu pÄ distans regelbundet eller till och med pÄ heltid. AnstÀllda Àr inte lÀngre bundna till sitt skrivbord frÄn 9 till 5, och den hÀr trenden kommer bara att öka eftersom den stÀndigt ökande tusenÄriga arbetskraften krÀver större flexibilitet.

Arbetsgivare bör förstÄeligt vara bekymrade över att arbetstagare inte Àr omedelbart tillgÀngliga, och det finns unika utmaningar för distansarbete som ett företag mÄste ta itu med. Men om distansarbete hanteras korrekt kan det vara en nettofördel för ett företag sÄ lÀnge arbetsgivarna kÀnner till skillnaderna mellan att hantera arbetare pÄ kontoret och hemma.

FjÀrrtalang Àr bÀttre talang

Uppenbarligen Àr vissa anstÀllda helt olÀmpliga för distansarbete och gör ingenting utan struktur eller nÄgon som övervakar dem. Men ett företag som arbetar med distansarbete kan i allmÀnhet hitta bÀttre arbetstagare och förbÀttra produktiviteten hos sina nuvarande arbetstagare.

I det tidigare fallet kan ett företag hÀmta extremt begÄvade anstÀllda som inte skulle kunna flytta till sitt huvudkontor och dÀrmed kan rekrytera frÄn de bÀsta mÀnniskorna i vÀrlden istÀllet för de bÀsta mÀnniskorna i bara en stad eller en region. För det sistnÀmnda fallet har det dokumenterats att avlÀgsna arbetare Àr lyckligare, rapporterar sig vara mer produktiva och Àr mer villiga att arbeta lÀngre timmar och mindre villiga att lÀmna. Eftersom anstÀllda arbetar fler timmar och ett företag anstÀller mÀnniskor frÄn hela vÀrlden kan dessa företag nu vara tillgÀngliga dygnet runt istÀllet för bara 40 timmar per vecka.

Att anvÀnda fler avlÀgsna arbetstagare medför ocksÄ andra fördelar. Ett företag med fÀrre kontorsanstÀllda kan fÄ ett mindre, billigare kontor som sparar pengar pÄ leveranser, verktyg och hyra. Arbetare bör alltid vara redo att arbeta hemma datorer enkelt komma till sina datorer hemma istÀllet för att vara sena tack vare pendeltrafik. Företagen bör inte se distansarbete som en tillfÀllig behandling, utan som en företagspolicy som sparar pengar och resulterar i lyckligare och bÀttre arbetare.

Men se upp för kommunikationsfrÄgor

Att arbeta pĂ„ distans pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt kan leda till ett bĂ€ttre och mer effektivt kontor. Men tonvikten hĂ€r ligger pĂ„ “gjort rĂ€tt”, och det finns problem med distansarbete utanför arbetstagare som anvĂ€nder ledig tid för att slĂ€ppa.

Det största problemet med distansarbete Àr kommunikation. Teknik som Internet och Skype har gjort distansarbete möjligt och lÀttare, men ansikte mot ansikte Àr fortfarande det mest effektiva kommunikationsmedlet.

Dessa kommunikationsproblem kan anta flera former. Det kan vara svÄrare för oförberedda arbetsgivare att komma över de framsteg som gjorts. Om du anstÀller arbetare frÄn hela vÀrlden kan tidszonsskillnader orsaka missade möten. Men det största problemet Àr att kommunikation via en dator inte bygger samma kÀnslomÀssiga band jÀmfört med ansikte mot ansikte.

Medan en 2016-medarbetarundersökning visade att distansarbete i allmĂ€nhet var fördelaktigt av de skĂ€l som anges ovan, observerade det att “avlĂ€gsna anstĂ€llda vĂ€rderar sina ‘relationer med medarbetare’ lĂ€gre Ă€n alla arbetare.” FjĂ€rranstĂ€llda kan inte chatta med varandra om sport eller deras personliga liv och skapa en rent professionell relation utan kamratskap. Faktum Ă€r att relationer kan bli mer negativa eftersom de som Ă€r utestĂ€ngda frĂ„n distansarbete blir avundsjuka pĂ„ dem som kan.

Andra problem med distansarbete inkluderar det faktum att vissa anstÀllda behöver struktur och medarbetare fruktar att de kommer att glömmas bort och skickas till marknadsföring om de inte Àr pÄ kontoret. Men praktiskt taget alla telekommunikationsfrÄgor kretsar kring kommunikation, vilket krÀver strÀng men ÀndÄ öppen ledning för att ta itu med.

I slutÀndan Àr fjÀrranstÀllda fortfarande vÀrt det

Distansarbete Àr i allmÀnhet fördelaktigt för anstÀllda och arbetsgivare, men det krÀver seriös, flitig hantering och kommunikation för att uppnÄ de största fördelarna. Arbetsgivare mÄste se till att anstÀllda inte isoleras av tekniken och kÀnner att de verkligen Àr en del av företaget istÀllet för bara legosoldater.

Det finns mÄnga sÀtt att bygga kamratskap, men grundidén Àr att stÀndigt kommunicera med dina anstÀllda utan att leverera och ta emot uppdrag. HÄll regelbundna möten. Du kan göra detta genom att skapa en effektiv VPN, uppmuntra avlÀgsna arbetare att flyga till huvudkontoret pÄ en semi-rutinmÀssig basis för att se deras företag med egna ögon, och glöm inte deras lÄngsiktiga karriÀrmÄl.

LĂ€s mer – De bĂ€sta VPN: erna för fjĂ€rrarbetare

Andra aspekter av att hantera distansanstÀllda inkluderar att frÀmja ett resultatdrivet tillvÀgagÄngssÀtt som sÀkerstÀller att de slutför sina uppdrag effektivt och ser till att mÄlen ska vara vÀldefinierade. Försök inte att övervaka dem genom att krÀva regelbundna framstegsrapporter som distraherar dem frÄn deras faktiska jobb och dödar förtroende, men gör det klart att distansarbete Àr en fördel och inte en rÀttighet.

Telekommunikationens karaktÀr innebÀr att chefer mer Àn nÄgonsin kommer att behöva hantera och hÄlla koll pÄ medarbetarnas prestationer samtidigt som de ser till att de kÀnner sig som en del av ett team. Men Àven om det Àr utmanande att hantera distansarbete erbjuder det mÄnga fördelar som gör det vÀrt. Starta en om ditt företag inte har en distansplanering. Om det gör det, titta pÄ att utöka det.