Är framtiden för artificiell intelligens i din TV?

Är framtiden för artificiell intelligens i din TV?

Smarta TV-apparater har varit trenden i nÄgra Är, och det Àr inte svÄrt att förstÄ varför. Du fÄr tillgÄng till webben, streamingtjÀnster, webbplatser för sociala medier och mer direkt frÄn din uppsÀttning. Man antar att ett av nÀsta steg i Smart TV-utvecklingen faktiskt kan ligga i implementeringen av artificiell intelligens.

Även om detta kan verka som science fiction, ta en nĂ€rmare titt pĂ„ framstegen inom artificiell teknik och idĂ©n blir mindre och mindre som en film och mer som nĂ„got vi faktiskt kan uppleva de nĂ€rmaste Ă„ren.

Titta nÀrmare pÄ AI Television

Ett kinesiskt teknikföretag, Xiaomi, har redan tagit det första steget mot artificiell intelligens genom att slĂ€ppa den allra första “artificiell intelligens-TV” som heter Mi TV 3S. Detta markerar verkligen början pĂ„ vad som kan betraktas som ett helt nytt sĂ€tt att omfamna TV-upplevelsen. En sĂ„dan sak vĂ€cker frĂ„gan om vad vi kan hoppas förvĂ€nta oss av att integrera AI med vĂ„ra tv-apparater.

LÀr dig hur artificiell intelligens driver innovation under 2017 pÄ Tech.co

InnehÄllet i AI-TV

TV-innehÄll kommer utan tvekan att pÄverkas av denna förÀndring pÄ nÄgra anmÀrkningsvÀrda sÀtt. Artificiell intelligens kan integreras med design, film, redigering och vilken typ av innehÄll man kommer att konsumera.

Med hjÀlp av AI-algoritmer kommer din TV att lÀra dig mer om dina favorit-tv-program och spelfilmer som presenterar det mest tilltalande innehÄllet, vilket i sin tur ökar sökningen. Detta kan spara tid och huvudvÀrk att behöva söka igenom innehÄll som du sannolikt inte skulle ha intresse av att se för att hitta nÄgot bra att titta pÄ.

Vi har redan upplevt maskininlÀrningsalgoritmer via Netflix, Amazon Prime Video och fler prenumerationsbaserade strömmande vÀrdar. Vi kommer sannolikt se fler av dessa formler integrerade i framtidens tv-apparater.

AI och Internet

FrÄn din smartwatch till en mÀngd handhÄllna enheter blir internet i grunden en nödvÀndighet i dagens moderna hushÄll. Smart TV, som nÀmnts tidigare, har möjlighet att ansluta till internet och det ser ut som om AI-integrerade tv-apparater inte kommer att vara nÄgot undantag frÄn denna trend.

Programvara för röstigenkÀnning testas pÄ mÄnga plattformar idag. FörestÀll dig att du kan anvÀnda röstigenkÀnningsteknik för att ha fullstÀndig kontroll över din TV-upplevelse utan att behöva trycka pÄ en enda knapp. Med hjÀlp av AI-algoritmer kommer röstkommandon att utvÀrderas och implementeras pÄ ett sÄdant sÀtt att de kan översÀttas till digitala signaler för att fÄ saker att hÀnda pÄ skÀrmen i realtid.