Är högskoleutbildning viktigt för företagare?

Är högskoleutbildning viktigt för företagare?

Förutom att vara rika och vÀldigt framgÄngsrika har Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Richard Branson och Kevin Rose alla nÄgot annat gemensamt: ingen av dem tog examen frÄn college. FrÄgan Àr, stÄr dessa exempel som ett bevis pÄ att college inte Àr nÄgot som entreprenörer behöver bry sig om? Eller Àr det helt enkelt undantag som ambitiösa studenter bör ignorera? LÄt oss utforska bÄda sidor av frÄgan.

Svaret kan bero pÄ branschen

I en New York Times-artikel diskuterar Daniel Fine, grundare av fyra separata startups, sitt beslut att slutföra sin utbildning vid Wharton School of Business. En av poÀngen som han gör Àr att Àven om det Àr nÀstan trendigt att inte ha en examen i Silicon Valley, sÄ Àr det inte fallet i andra branscher. Det kan till exempel vara svÄrt för en entreprenör inom lÀkemedels- eller finanssektorn att fÄ mycket grepp utan högskoleexamen.

Prestige och anslutningar spelar roll

I samma artikel nÀmner Fine att hans Wharton-e-postadress definitivt har hjÀlpt till att öppna nÄgra dörrar för honom. Det Àr ocksÄ omöjligt att ignorera att högskolor och universitet förutom att vara lÀroplatser ocksÄ Àr bra grogrund för att bygga relationer och frÀmja framtida affÀrsförbindelser. Detta kanske inte Àr sÄ viktigt för studenter som gÄr pÄ sitt lokala statsuniversitet, men medlemskap i en alumni-förening vid en prestigefylld skola kan verkligen skapa möjligheter för akademiker.

Utöver detta finns det vissa grader som alltid kommer att bÀra med sig nÄgot. Specialiserade MBA-examen skulle verkligen kvalificera sig.

Öppen kĂ€llkodsutbildning ger andra möjligheter för entreprenörer att lĂ€ra sig

Även om det finns skolor med individualiserade inlĂ€rningsprogram mĂ„ste de flesta studenter följa en föreskriven kurs för att fĂ„ en examen. Detta kan innebĂ€ra att man tar mĂ„nga kurser som nystartade entreprenörer kan tycka vara slöseri med tid.

Idag har mÀnniskor alternativ. W3-skolor, Coursera, MIT Open Courseware och Khan Academy Àr bara nÄgra exempel pÄ skolor som erbjuder affÀrs-, tekniska och andra kurser för studenter. MÄnga Àr gratis, och de som inte ofta kostar betydligt mindre Àn alternativen vid högskolor och universitet. Viktigast av allt kan deras kafeteria stilalternativ sÀtta formell utbildning pÄ örat. Detta kan ge studenterna möjlighet att köra fyra till Ätta Ärs college-erfarenhet och helt enkelt vÀlja och vÀlja vad de behöver lÀra sig.

Detta kan ocksÄ vara ett alternativ för dem som föredrar att lÀgga sina medel mot sina företag snarare Àn att betala i genomsnitt 37 000 studielÄn.

Resurser som kan hjÀlpa unga företagare

Bibliotek fulla av böcker och tidskrifter, tillgÄng till vÀrdefull forskningsdata, mentorskap, kunskap och höghastighetsinternetanslutningar Àr alla hÀftklammer pÄ ett universitetsomrÄde. Det kan sÀkert hÀvdas att högskoledeltagande ger studenter tillgÄng till mÄnga av de element som de behöver för att framgÄngsrikt starta sina satsningar. Detta i kombination med det faktum att det Àr möjligt att lÀra sig entreprenörsfÀrdigheter pÄ college ger definitivt tyngden till pro college-sidan av argumentet.

Det Àr inte som om eleverna mÄste lÀmna sina mÄl vid dörren nÀr de anmÀler sig. Massor av framgÄngsrika startups lanserades medan deras grundare fortfarande var i skolan. Det Àr ocksÄ viktigt att pÄpeka att medan berÀttelser om miljardÀrföretagare som hoppar av skolan Àr spÀnnande, Àr det inte klokt att göra livsplaner kring outliers.

Det verkar som om det inte finns nÄgot enda svar pÄ denna frÄga. Det Àr uppenbart att vissa individer inom vissa omrÄden behöver grader för att lyckas. Andra kanske inte behöver övervÀga college alls. Vad som kan sÀgas Àr att eleverna har möjlighet och bör övervÀga dem alla innan de fattar ett beslut.