Är iOS 10 snabbare än iOS 9?

iOS 10.3.3 nu tillgänglig för nedladdning på iPhone och iPad

iOS 10 är ute och du borde kunna installera den på vilken iPhone eller iPad som helst som gjorts under de senaste åren. Men är det värt att uppgradera till iOS 10 på äldre iPhones? Kommer det nya operativsystemet att medföra prestandaproblem, som vi har sett tidigare med liknande uppgraderingar? En videojämförelse mellan iOS 10 och iOS 9.3.5 visar hur de två olika operativsystemen fungerar på varje iPhone från iPhone 5 hela vägen upp till Apples iPhone 6s.

MISS INTE: Vad iPhone 7, nya Apple Watch och AirPods avslöjar om nästa års iPhone 8-uppgradering

Under tidigare år påverkades iPhone 4S och iPad 2 mest av iOS-uppgraderingar, men dessa två enheter kan inte köra iOS 10. Det betyder att iPhone 5 är den äldsta iPhone som stöder iOS 10.

Youtube-kanal EverythingApplePro, som har utfört liknande tester tidigare, installerade nya kopior av iOS 10 och iOS 9.3.5 på iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s och iPhone SE och tittade på hur telefonerna presterade i olika verkliga tester. Slutsatsen är att iOS 10 och iOS 9.3.5 är lika när det gäller hastighet och lyhördhet. Du borde inte ha några prestandaproblem med att uppgradera äldre enheter till iOS 10 just nu.

Videon nedan avslöjar att iOS 9.3.5 kan starta lite snabbare, och det kan också vara lite snabbare i vissa fall, beroende på iPhone-modell. Men iOS 10 är också något snabbare än iOS 9.3.5 när du öppnar kameraprogrammet eller låser upp iPhone, och det erbjuder mer flytande animationer. Jämförelsetester erbjuder nästan identiska poäng, även om iOS 10 verkar optimera enkärnig prestanda. Wi-Fi-hastigheterna är nästan samma.

Vi kommer också att påpeka att iOS 10 är den första offentliga iOS 10-utgåvan, vilket innebär att det bara blir bättre härifrån. Under tiden är iOS 9.3.5 en iOS 9-version som ganska stort har strykt ut de olika buggar som påträffades under vägen sedan iOS 9 lanserades förra året.