Årets mest spĂ€nnande Android-telefon Ă€r inte tillgĂ€nglig i USA

Titta hur fenomenal kameran Àr pÄ den hÀr nya smarttelefonen du inte fÄr köpa

Den mest spÀnnande Android-telefonen frÄn 2018 Àr inte Pixel 3, Àven om den ger tillgÄng till Android Pie just nu förutom den fantastiska kameran. Det Àr inte heller Galaxy Note 9 med sin vackra Infinity Display och den inbyggda pennan eller den kommande OnePlus 6T som förmodligen kommer att leverera den snabbaste Android-upplevelsen. Faktum Àr att den mest spÀnnande Android-telefonen frÄn 2018 Àr den som inte ens kommer att sÀljas i Amerika.

Huawei Mate 20 Pro presenterades för bara nĂ„gra dagar sedan, och som förvĂ€ntat kommer telefonen inte att finnas tillgĂ€nglig frĂ„n amerikanska operatörer inom överskĂ„dlig framtid. Det Ă€r knappast en överraskning för Android-fans som Ă€r bekanta med den amerikanska regeringens instĂ€llning till Huawei-hĂ„rdvara – nĂ€mligen att den utgör ett hot mot den nationella sĂ€kerheten.

AT&T och Verizon skulle sÀlja Mate 10 Pro förra Äret, föregÄngaren till Mate 20-serien, men affÀren föll igenom i sista stund efter att regeringen uttryckte sin oro över teknik som utvecklats av den kinesiska smarttelefontillverkaren. Best Buy tappade snart sitt kontrakt med Huawei, sÄ det Àr inte som att elektronikhandlare kommer att skynda sig att sÀlja Mate 20 Pro heller.

En talesman bekrÀftade till Business Insider att handenheten, som redan finns pÄ internationella marknader, inte kommer att lanseras i USA:

Vi planerar inte att sĂ€lja Mate 20-serien i USA. Även om internationella varianter av Mate 20-serien kan finnas pĂ„ vissa amerikanska butiker online, rekommenderar vi att individer noggrant lĂ€ser detaljerna om garantin och nĂ€tverkskompatibiliteten innan de köper.

En annan nackdel Àr att Àven om du hittar Mate 20 Pro i USA frÄn ÄterförsÀljare som Amazon, mÄste du betala fullt pris för det. Mate 20 Pro Àr nÄgot billigare Àn iPhone XS och XS Max i Europa, men det kommer fortfarande att kosta $ 1000 eller mer i USA.

Vad gör att Mate 20 Pro sticker ut frÄn Android-publiken i Är? Det Àr den första Android-telefonen som levereras med ett 7nm-chip; den har en massiv 6,4-tums skÀrm med en upplösning pÄ 3120 x 1440 som liknar Samsungs Infinity-skÀrm men har ett skÄr pÄ toppen; och det hacket rymmer ett kamerasystem som lÄser upp 3D-ansiktet som iPhone XS; den har en fingeravtryckssensor pÄ displayen; den har ett massivt 4 200 mAh-batteri med snabb laddningsstöd (trÄdbundet och trÄdlöst); det gör omvÀnd trÄdlös laddning; den har en trippelkamera pÄ baksidan; och det har ett nytt nano-minneskort. LÀs mer om telefonens unika funktioner hÀr.