Artificiell intelligens kommer att lösa informationsöverbelastningsepidemin

Artificiell intelligens kommer att lösa informationsöverbelastningsepidemin

Informationsöverbelastning är en global epidemi som kostar över 900 miljarder dollar per år bara för den amerikanska ekonomin genom att skada yrkesverksamma, chefer och företagskonsumenter genom en överbelastning av e-post, meddelanden och andra kommunikationsmedel.

√Ąven om inte alla kallar det med namn kan alla intyga huvudv√§rk, minskad produktivitet och den totala skada som orsakas av √∂verbelastning av information. Skyldan hamnar dock vanligtvis p√• e-post, en individ eller organisationens kultur.

Det här är inte något nytt, eftersom fler meddelandeprogram och kommunikationsplattformar introduceras, gräver ett djupare hål och startar om den digitala tidsåldern Tower of Babel. Det finns också många så kallade lösningar, gränssnitt och bästa metoder som erbjuds, men en one-size-fits-all gör det bara inte. Endast en personlig lösning kan ge värde, som bara artificiell intelligens kan erbjuda.

Smärtan av e-postöverbelastning

Informationsöverbelastning tar många namn beroende på problemet och smärtpunkten: överbelastning av e-post, överbelastning av meddelanden eller social överbelastning, för att nämna några.

Företagskonsumenter som förlitar sig på e-post lider av överbelastning av e-post, och spenderar enorm tid på att sikta genom spärren av meddelanden som strömmar in, vilket resulterar i förlorad tid, ineffektivitet och minskad kreativitet. Det krävs en verklig innovativ lösning, eftersom detta är ett storskaligt problem.

Dagens lösningar

Dagens erbjudanden försöker hjälpa oss att hantera informationsöverbelastning, men verkar ändå sätta oss på en värsta plats än tidigare. De syftar till att ge en lösning som passar alla, men vi är inte alla samma, så det behövs ett annat tillvägagångssätt. De faller vanligtvis under:

Olika gränssnitt: en användare måste ändra sättet de arbetar på, använda två lösningar samtidigt ett tag och hoppas att det nya verktyget inte dör.

E-postadressen är död: medan ofta ropas ökar e-postens tillförlitlighet, antagande och företagsanvändning fortfarande.

Punktlösningar: fokuserad men inte skalbar. Olika användare har olika behov, frustrationer och distraktioner, så en funktion ger inte en bred frälsning; prioriterad betyder inte att den är personlig.

Det logiska, personliga kravet

Att förstå krav, begränsningar och dynamik är vad användarna verkligen letar efter. De vill ha ett program som kan hjälpa dem på ett sätt som liknar en skicklig sekreterare i en klassisk film om företagsledare. Nyckeln är att lära sig individuella behov i strävan efter en personlig lösning.

Idealiskt kommer artificiell intelligens att ha en assistent som kan måla den stora bilden för dig av vad som är brådskande och måste slutföras.

Kännetecken för en AI-assistent

√Ąven om det √§r ett trevligt koncept kan inte alla ha en assistent, men f√∂rdelarna kan vara tillg√§ngliga f√∂r alla – och artificiell intelligens hj√§lper.

Idealt kommer det att känna dig bättre än du känner dig själv, lära dig ditt beteende, vanor och behov och optimera baserat på en stor mängd data. Det kommer också att vara proaktivt och reaktivt och anpassas till dina behov inom en dynamisk miljö. Och slutligen, och viktigast av allt, kommer det att vara pålitligt, pålitligt, diskret och lojalt. Med mer användning kommer mer åtkomst att ges och mer ansvar kommer att ärvas. Din assistent blir ditt kommunikationsnav och förtroende blir ett krav, annars ersätts din assistent.

Lösa överbelastning av information med artificiell intelligens

I en tid av innovation, anslutning och tillgänglighet är vårt digitala fotavtryck tydligt och detaljerat. Med andra ord har vi massor av personuppgifter tillgängliga för att göra våra liv mycket, mycket bättre.

Genom att kombinera sådana exakta personuppgifter med tillgänglig datorkraft och algoritmer har vi nu förmågan att verkligen personalisera och automatisera våra upplevelser, i enlighet med våra dagliga och dynamiska behov, både på och utanför kontoret.

När sann personalisering är verklighet kan en helt skräddarsydd och intelligent lösning beviljas. Så tack vare AI och våra personuppgifter kan vi lösa överbelastning av information genom att göra den elektroniska sekreteraren till en realistisk virtuell personlig assistent. Det kan vara konstgjort, men det är personligt och verkligt.

Läs mer om artificiell intelligens här på Tech.Co