ASUS 6Z India lanserar för 19 juni i strid om ZenFone moniker

ASUS 6Z India lanserar för 19 juni i strid om ZenFone moniker

“Den globala ZenFone 6-smarttelefonen kommer att ommĂ€rkes som ASUS 6Z i Indien, med företaget att tappa ‘ZenFone’ moniker pĂ„ grund av ett domstolsbeslut”

ASUS har meddelat att det kommer att lansera 6Z-smarttelefonen i Indien den 19 juni. Detta kommer naturligtvis att vara den nya versionen av den nyligen avtÀckta ZenFone 6 (första intryck), vÀrldens första smartphone med en flip-kameramodul som tar bilder bÄde framifrÄn och bakifrÄn. Företaget har tvingats slÀppa ZenFone-monikern frÄn handenhetens namn under en varumÀrkesstrid med Zen Mobile. För att komma ihÄg, hindrade Delhi High Court tidigare i veckan ASUS frÄn att sÀlja smartphones med ZenFone-varumÀrke efter en framstÀllning frÄn den Indien-baserade Zen Mobile-promotorn Telecare Network hÀvdade att det taiwanesiska företagets varumÀrke motsvarar intrÄng i varumÀrket.

ASUS ZenFone 6

ZenFone 6, eller bara ASUS 6Z i Indien, kommer att konkurrera med den nya OnePlus 7 (recension) liksom de kommande Redmi K20 Pro-smartphonesna. ASUS 6Z-priset i Indien borde vara ganska aggressivt i Indien för att konkurrera med dessa tvĂ„ i Ă„tanke; i Europa har det tillkĂ€nnagivits med en startpris pĂ„ 499 € (cirka 39 000 Rs). För sammanhang lanserades ZenFone 5Z (recension) smartphone förra Ă„ret till ett startpris pĂ„ 29999 Rs trots att den hade Snapdragon 845-processorn i toppklass och en brittisk prislapp pĂ„ 500 ÂŁ (cirka 44000 Rs).

ASUS 6Z-specifikationer inkluderar en 6,4-tums full-HD + IPS NanoEdge-skÀrm med bildförhÄllandet 19,5: 9 och Gorilla Glass 6. Den har 2,84 GHz oktakÀrnig Snapdragon 855-processor, upp till 8 GB RAM, upp till 256 GB inbyggt lagringsutrymme och stöd för microSD-kort. Den har ett tufft 5.000 mAh batteri med 18 W snabbladdningsteknik, Android 9 Pie-baserat Zen UI, USB Type-C-port och en anpassningsbar smart nyckel.

ASUS ZenFone 6 Flipkart

De dubbla kamerasensorerna i den unika flip-instÀllningen fungerar bÄde pÄ baksidan och pÄ framsidan. Den innehÄller en primÀrsensor pÄ 48 megapixel och en vidvinkelsensor pÄ 13 megapixel med 125 graders synfÀlt. Det finns ett Super Night-lÀge som pÄstÄs fÄnga förbÀttrade svagt ljusfoton, liknande det vi har sett i Googles Night Sight-lÀge. Det har tidigare bekrÀftats att ASUS 6Z kommer att lanseras via Flipkart i Indien.