ASUS lanserar fix för ShadowHammer malware attack

ASUS lanserar fix för ShadowHammer malware attack

”ASUS slĂ€pper fix för ShadowHammer-skadlig programvaruattack och bör begrĂ€nsa liknande attacker i framtiden.”

Som vi rapporterade igÄr distribuerade ASUS omedvetet ShadowHammer-skadlig kod genom officiella programuppdateringar i nÀstan sex mÄnader och pÄverkade över en halv miljon enheter över hela vÀrlden. Rapporter uppgav att hackare Àventyrade en av ASUS-servrarna som anvÀndes för att lansera programuppdateringar till alla ASUS-produkter. ASUS har nu Àntligen implementerat en fix med V3.6.8 i Live Update-programvaran för bÀrbara datorer.

Uppdateringen av ASUS proprietĂ€ra verktyg ger ocksĂ„ flera sĂ€kerhetsverifieringar för att förhindra skadlig manipulation i form av programuppdateringar i framtiden. Det implementerar ocksĂ„ end-to-end krypteringsmekanism. ASUS sĂ€ger att “Vi har ocksĂ„ uppdaterat och stĂ€rkt vĂ„r server-till-slut-anvĂ€ndare-programvaruarkitektur för att förhindra att liknande attacker intrĂ€ffar i framtiden.” VarumĂ€rket noterade att skadlig programvara riktade sig mot ett litet antal och en specifik anvĂ€ndargrupp snarare Ă€n en majoritet av vardagliga anvĂ€ndare.

ASUS ZenBook 13-recension22

Dessutom skapade företaget ett diagnostiskt sÀkerhetsverktyg online för anvÀndarna att köra som en försiktighetsÄtgÀrd. För de omedvetna distribuerade hackare som komprometterade sÀkerheten och fick tillgÄng till servrarna skadlig programvara i programvaran som pressades ut som uppdateringar. Men detta intrÄng lyckades stanna under radaren i nÀstan sex mÄnader eftersom dessa uppdateringar levereras med ett digitalt certifikat och verkar giltiga för sÀkerhetsverifieringsverktyget. Denna bakdörr till maskiner som installerade programuppdateringen gav hackare direkt tillgÄng. Kaspersky-forskare rapporterade tidigare att endast cirka 600 enheter var inriktade pÄ angriparna.

ASUS föreslÄr ocksÄ att anvÀndare kör en fullstÀndig sÀkerhetskopia och ÄterstÀller deras operativsystem till fabriksinstÀllningarna eftersom det helt och hÄllet bör ta bort skadlig programvara frÄn bÀrbara datorer och datorer.

[Previous Story]Huawei P30, P30 Pro lanserades: hÀr Àr alla officiella fall och bakomslag

[Next Story]Galaxy S10-anvÀndare i USA som lider av allvarliga anslutningsproblem