ASUS ROG Strix G531 första intryck: en prisvÀrd men kraftfull maskin för spelare

ASUS ROG Strix G531 första intryck: en prisvÀrd men kraftfull maskin för spelare

“Strix G531 syftar till att tillgodose det vĂ€xande spelsegmentet samtidigt som det Ă€r lĂ€ttare pĂ„ fickan”

Det taiwanesiska varumÀrket ASUS har varit ett av de mest aktiva bÀrbara varumÀrkena i Indien pÄ senare tid. Och för att hÄlla fart, kommer företaget att introducera sÄ mÄnga som sex riggar i landet i sin ROG-serie. Dessa inkluderar de fullastade SCAR III- och Zephyrus-maskinerna, men det jag har idag Àr ROG Strix G531. Riktat till de som inte vill bryta banken för att spela sina favoritspel verkar ASUS ROG Strix G531 kryssa i alla rÀtt rutor för sÄdana köpare. SÄ utan vidare, lÄt oss titta nÀrmare pÄ vad den bÀrbara datorn ger till bordet.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91mobiler 01

ROG Strix G531 har ett liknande designsprÄk som tidigare erbjudanden i sortimentet, men ger ocksÄ lite nyhet. Locket fÄr en matt tonad finish, vilket ökar dess utseende. Den bÀrbara datorn Àr ocksÄ ganska kompakt tack vare sin 15,6-tums skÀrm och 2,4 kg vikt, vilket gör det lÀttare att bÀra varje dag. Det som Àr intressant Àr dock att enheten har portar pÄ baksidan ocksÄ. Du fÄr tre USB-portar tillsammans med ett hörlursuttag till vÀnster, medan det proprietÀra laddningsuttaget tillsammans med en Ethernet- och HDMI-port finns pÄ baksidan. Vad som kommer att fÄnga din uppmÀrksamhet Àr att RGB-remsan löper lÀngs de tre sidorna, och du kan justera dess instÀllningar via Armory Crate app.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91 mobiler 16

Naturligtvis fÄr du mÄnga ventilationsgaller för luftflödet för att sÀkerstÀlla att maskinen kan hÄlla sig sval. Och Strix G531s skÀrmgÄngjÀrn har utformats pÄ ett sÄdant sÀtt att det finns tillrÀckligt med utrymme för att luften ska passera, vilket ocksÄ ger enheten en unik identitet.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91mobiler 11

Den 15,6-tums skÀrmen har full HD + -upplösning med en uppdateringsfrekvens pÄ 120Hz, vilket verkligen borde vara till nytta nÀr du spelar förstapersonsskyttar eller actionspel. Med ett förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ över 80 procent sÀkerstÀller ROG Strix G531 en bra tittarupplevelse, men det finns verkligen tjock ram lÀngst ner. Det som ocksÄ Àr konstigt Àr att det inte finns nÄgon webbkamera pÄ den bÀrbara datorn, eftersom ASUS tror att spelare inte behöver det sÄ ofta.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91 mobiler 10

Under huven levereras ASUS ROG Strix G531 med Intels senaste 9: e generationens processorer. Enheten jag checkade ut innehöll en Core i5 9300H CPU, men du kan ocksÄ vÀlja den avancerade hexa-core Core i7-9750H-drivna varianten. Du kan specificera den bÀrbara datorn med upp till 32 GB RAM och en 1 TB hÄrddisk. Kombinationen ska sÀkerstÀlla smidig anvÀndning i dagliga uppgifter eller till och med med tunga appar som Photoshop.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91 mobiler 08

Jag gillar ocksÄ tangentbordet pÄ ROG Strix G531 eftersom tangenterna har tillrÀckligt med resor och det tog inte lÄng tid att vÀnja mig vid layouten. Styrplattan Àr ocksÄ ganska lyhörd, och de fysiska vÀnster- och högerklickstangenterna Àr ocksÄ ganska kÀnsliga.

Att ta hand om grafikbehov Àr GTX 1650 GPU som levereras med 4 GB RAM. Grafikchipet Àr ett av de mest prisvÀrda erbjudandena i NVIDIAs stall med strÄlspÄrningsfunktioner. Som sÄdan borde den kunna följa med dig under dina spelsessioner ganska bra, vare sig det Àr för att göra Chicken Dinners pÄ PUBG eller spela titlar som The Witcher 3. Strix G531 drivs av ett 48WHr batteri, och jag gillade verkligen det faktum att 150W-adaptern inte Àr för skrymmande.

ASUS ROG Strix G531 första intryck - 91mobiler 02

Den nya linjen frĂ„n ASUS Ă€r redo att presenteras i Indien den 9 juli, och om min tid med ROG Strix G531 Ă€r nĂ„got att gĂ„ förbi, Ă€r det uppenbart att ASUS strĂ€var efter att tillgodose alla slags spelare. Även om det inte finns nĂ„gon information om prissĂ€ttningen pĂ„ G531, Ă€r jag sĂ€ker pĂ„ att den kan visa sig vara en bra startpunkt för spirande spelare, om de prissĂ€tts rĂ€tt.

Foton av Raj Rout