ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension: RTX-infunderad kraft för att mÀtta spelaren i dig

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension: RTX-infunderad kraft för att mÀtta spelaren i dig

“ROG Strix SCAR II GL504GV levereras med Intels i7-87050H CPU, 16 GB RAM och NVIDIA: s RTX 2070-grafikkort, vilket gör det till en kraftfull bĂ€rbar dator. HĂ€r Ă€r vĂ„r recension ”

Ett vanligt tema för gaming-bĂ€rbara datorer som kommer att lanseras i Ă„r Ă€r den bredare anvĂ€ndningen av NVIDIA: s nya RTX-grafikkort. Med funktioner som Ray Tracing och DLSS (kommer att förklaras senare) har grafikmajor fĂ„ngat fantasin hos bĂ€rbara mĂ€rken och spelare. Och med tanke pĂ„ att ASUS har lanserat bĂ€rbara datorer i Indien med jĂ€mna mellanrum Ă€r det inte en överraskning att se det bli ett av de första företagen som introducerar RTX-drivna maskiner i landet. Medan vi sĂ„g fram emot att testa en bĂ€rbar dator som anvĂ€nder RTX2080, Ă€r ​​det vi har hĂ€r mĂ€rkets relativt billigare ROG Strix SCAR II GL504GV som Ă€r utrustad med RTX2060. SĂ„ Ă€r den nya grafiken alldeles hype och ingen show, eller andar de nytt liv till bĂ€rbara datorer? Och Ă€nnu viktigare, ska du sprida Rs 1,64,990 pĂ„ ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV (för basvarianten)? Tja, jag försöker svara pĂ„ allt detta och mer i recensionen nedan.

PS: Med tanke pÄ att vi har granskat ASUS ROG Strix SCAR II GL504 för inte sÄ lÀnge sedan, uppmanar vi dig att lÀsa det för att veta mer om designen, eftersom denna recension skulle fokusera pÄ maskinvaruaspekten.

Specifikationer en överblick

MÄtt 36,1 x 26,2 x 2,61 cm VÀger 2,4 kg 15,6-tums skÀrm med upplösning pÄ 1.920 x 1.080 pixlar Intel Core i7-8750H-processor NVIDIA GeForce RTX 2060 / RTX 2070-grafik 16 GB DDR3 RAM 256 GB SSD + 1 TB HDD 1 x Type-C-port , 3 x Type-A USB 3.1-portar 1 x HDMI-port, 1 x mini-Display-port 1 x SD-kortlÀsare Windows 10

HĂ„rdvara

En titt pÄ specifikationsbladet ovan skulle göra det klart att ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV Àr ganska kraftfull. Enheten drar ström frÄn Intels 8: e generationens i7-8750H hexakÀrnprocessor, som Àr klockad vid 2,2 GHz och kan turbo upp till 4 GHz. Att ge det kraftfulla processorföretaget Àr 16 GB RAM, vilket sÀkerstÀller snabb hoppning mellan appar. I normala dagliga uppgifter flyger maskinen igenom allt som kastas mot den, och jag stötte inte pÄ en enda förekomst av fördröjning under min tvÄ veckors lÄnga anvÀndning. De PCMark 10 poÀng Àr ett bevis pÄ samma sak som riggen fick 5564 totalt och 7995 i produktivitetspoÀngen. I Cinebench R20lyckades enheten fÄ ett imponerande resultat pÄ 2819cb för CPU.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV

Ray Tracing

Med enkla ord lÄter Ray Tracing spel erbjuda mer realistiska bilder genom att uppskatta hur olika objekt reflekterar ljuset som faller pÄ dem. Titta pÄ den hÀr videon för att förstÄ vad livsliknande reflektioner och skuggor kan uppnÄ.

DLSS

StÄ för Deep Learning Super Sampling, gör tekniken spelet med en högre Àn vad som krÀvs (basera vad skÀrmen stöder) upplösning. Till exempel, om din bildskÀrm stöder full HD-upplösning, kommer RTX 20xx-serien GPU att göra spelet med 2K-upplösning och sedan minska det för att erbjuda skarpare bilder. Dessutom, med tanke pÄ att tekniken kan driva hÄrdvara till sina grÀnser, anvÀnder NVIDIA Machine Learning för att ge effektiv prestanda. HÀr Àr en video av Final Fantasy XV med DLSS-stöd.

Men det Ă€r naturligtvis inte höjdpunkten i Strix SCAR II GL504GV. Det Ă€r det faktum att det Ă€r en av de första bĂ€rbara datorerna som Ă€r utrustade med NVIDIA: s RTX-grafikkort. Den finns i tvĂ„ varianter, en med RTX 2060 och en annan med RTX 2070, och den jag granskar Ă€r basmodellen med 6 GB VRAM. Som förklarats ovan, med kompatibla spel, syftar de nya GPU: erna till att göra spelupplevelsen mer realistisk, och om du undrar om det Ă€r en gimmick, skulle jag uppmana dig att försöka spela ett spel pĂ„ maskinen en gĂ„ng. Även om det nuvarande biblioteket med spel som kan dra nytta av dessa funktioner Ă€r begrĂ€nsat, spelar titlar som Metro Exodus och Shadow of the Tomb Raider Ă€r en glĂ€djande affĂ€r som erbjuder bildhastigheter pĂ„ 85 fps respektive 83 fps. Den livliknande grafiken berikar spelupplevelsen med enorm marginal.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV - Metro Exodus ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV - Shadow of the Tomb Raider

Även om hĂ„rdvaran har skjutits till sin grĂ€ns har ASUS gjort ett utmĂ€rkt jobb för att se till att de dubbla 12V kylflĂ€ktarna gör sitt jobb effektivt. Dubbade HyperCool Pro, tekniken sĂ€kerstĂ€ller att termiken hĂ„lls i schack, Ă€ven om flĂ€ktarna gör mycket ljud. Mitt förslag skulle vara att spela med dina hörlurar pĂ„. Du kan ocksĂ„ vĂ€xla flĂ€ktlĂ€gen mellan tyst, balanserat och turbo.

GL504GV strÀvar efter att erbjuda det bÀsta frÄn tvÄ vÀrldar i lagringsavdelningen. Den levereras med 256 GB SSD som sÀkerstÀller snabba uppstartstider och snabb öppning av appar, medan du bland annat fÄr 1 TB SSHD för att lagra alla dina spel. Enligt CrystalDiskMark Àr lÀs- och skrivhastigheterna för SSD 1 688,4 Mb / s respektive 525 MB / s. SSHD Àr ocksÄ relativt snabbt med hastigheter pÄ 125,2 MB / s respektive 133,2 MB / s under lÀsning respektive skrivning.

Design, display, tangentbord och styrplatta

NĂ€r det gĂ€ller utseendet kommer du att hitta ROG Strix SCAR II GL504GV som en bekant affĂ€r … snedstreck design pĂ„ utsidan med en upplyst ROG-logotyp, smala ramar runt skĂ€rmen och ett kamouflagemönster pĂ„ tangentbordet och pĂ„ handledsstödsomrĂ„det . Nu Ă€r det inte dĂ„ligt, eftersom dessa designalternativ ger enheten en viss identitet.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91mobiler 01

Med en 15,6-tums skÀrm lyckas den bÀrbara datorn hÄlla sin vikt i schack, nÄgot som borde hÄlla spelare pÄ sprÄng glada. Enheten tippar skalan pÄ 2,4 kg och kan lÀtt bÀras inuti ryggsÀcken. Jag kommer inte att sÀga att det Àr det tunnaste, men pÄ 2,61 cm Àr det inte heller för tjockt. Dessutom kan du bekvÀmt öppna den bÀrbara datorn ensam tack vare den utmÀrkta viktfördelningen.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91mobiler 22

NÀr det gÀller I / O ser ASUS GL504GV till att du inte kommer att behöva mer. Till vÀnster hittar du det proprietÀra laddningsuttaget, en RJ-45-port, en lÄsport, ett HDMI-uttag, tvÄ USB Type-A-portar, ett Type-C-uttag och ett 3,5 mm ljudgrÀnssnitt. PÄ den högra ryggraden hittar du ventilationsgaller, en annan A-port och en SD-kortlÀsare i full storlek.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV

15,6-tums panelen har 144Hz bildfrekvens, vilket sÀkerstÀller att du fÄr jÀmn uteffekt nÀr du spelar snabba spel, och svarstiden pÄ 3 ms gör spelupplevelsen Ànnu roligare. Med full HD-upplösning ger skÀrmen ocksÄ en skarp effekt. De minimala ramarna runt skÀrmens tre sidor gör upplevelsen Ànnu mer uppslukande, men det Àr vÀrt att nÀmna att bottenpanelen Àr ganska bred och verkar inte tjÀna nÄgot syfte förutom att ha en stor, prÀglad ROG-logotyp och hÄlla en webbkamera (placerad utanför mitten).

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91 mobiler 14

Tangentbordet och styrplattan pÄ ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV Àr bland de bÀsta jag har stött pÄ. Tangenterna erbjuder bra fÀrd (1,8 mm) och har tillrÀckligt avstÄnd mellan dem för att sÀkerstÀlla att skrivningen Àr snabb och exakt. Dubbade HyperStrike Pro, tangenterna kommer med fyra-zon LED-bakgrundsbelysning som sÀkert skulle lugna spelare. WASD-tangenterna Àr transparenta, med W-tangenten en markör som gör det lÀttare att identifiera. Jag gillade ocksÄ det faktum att volymknapparna och ROG-tangenten Àr lÀttillgÀngliga, och det finns ocksÄ en dedikerad numpad. Vad jag verkligen saknade var dock en fingeravtryckssensor och en Windows Hello-aktiverad webbkamera. Styrplattan Àr ocksÄ slÀt, och jag kÀnde inte behovet av att anvÀnda en mus, sÄvida jag inte spelade. Det finns fysiska vÀnster- och högerklickstangenter som erbjuder taktil feedback nÀr du trycker pÄ dem.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91mobiler 05

Även om jag inte har nĂ„gra klagomĂ„l nĂ€r det gĂ€ller designen, kĂ€nner jag att byggkvaliteten kunde ha varit bĂ€ttre. Detta mĂ€rks sĂ€rskilt nĂ€r du trycker pĂ„ vardera sidan av skĂ€rmen, eftersom det visar en betydande mĂ€ngd flex.

Programvara, batteri och mer

ROG Strix SCAR II GL504GV Àr en gaming-bÀrbar dator, och det Àr tydligt bÄde frÄn utsidan och insidan. Tillsammans med logotypen pÄ locket fÄr du bakgrundsbelysta knappar samt en LED-remsa pÄ framsidan. Det bra Àr att varumÀrket ocksÄ lÄter dig justera fÀrgerna med Armory Crate app.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV - Armory Crate

ASUS GL504GV levereras med Windows 10, och det bra Ă€r att företaget har hĂ„llit uppblĂ„st programvara till ett minimum. Som sagt, McAfee appen fortsĂ€tter att tjata dĂ„ och dĂ„ och ber dig att installera hela versionen (och betala för samma) eller kompromissa med den bĂ€rbara datorns sĂ€kerhet. Ovan nĂ€mnda Armory Crate lĂ„ter dig fĂ„ en överblick över hĂ„rdvaran och justera olika instĂ€llningar, skapa olika profiler etc. Det fina Ă€r att det inte finns nĂ„gra andra appar installerade som standard, och du kan vĂ€lja att installera ASUS ‘ GameVisual, GameFirst, etc sjĂ€lv.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV - McAfee-uppmaning

Riggen har högtalare bĂ„de pĂ„ toppen och lĂ€ngst ner. Även om ljudkvaliteten inte Ă€r bĂ€st, Ă€r ljudet ganska högt och rikt.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91bilar 17

Strix SCAR II GL504GV sippar juice frĂ„n ett 66Whr-batteri, som kan hĂ„lla upp till tvĂ„ och en halv timme vid normal anvĂ€ndning. Även om det inte Ă€r imponerande mĂ„ste du komma ihĂ„g att det hĂ€r Ă€r en bĂ€rbar datorspel. Vad jag verkligen gillade Ă€r dock att den medföljande laddaren – Ă€ven om den Ă€r ganska tung – kan driva batteriet frĂ„n 10 till 100 procent pĂ„ ungefĂ€r en och en halv timme. I BatteryEaterPro testet kunde enheten hĂ„lla i ungefĂ€r tvĂ„ timmar.

För anslutning kommer den bÀrbara datorn med alla vanliga alternativ. Men vad som Àr vÀrt att nÀmna Àr RangeBoost-funktionerna, som sÀkerstÀller att maskinen kan fÄnga Wi-Fi-signaler ganska bra.

Dom

Med spel blir mer Ă€n bara en hobby, bĂ€rbara datortillverkare kommer med mer och mer kraftfulla erbjudanden. För detta Ă€ndamĂ„l markerar ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV alla rĂ€tt rutor – en bra och (relativt) bĂ€rbar formfaktor, en kapabel displaypanel och naturligtvis laddad hĂ„rdvara med RTX-grafik. Enheten jag granskade ger dig tillbaka Rs 1 64990, medan RTX 2070-driven variant med 512 GB SSD kostar Rs 2 09990.

ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV recension - 91 mobiler 13

Nu Àr det inte ett litet pris att betala, och vad som gör den bÀrbara datorns stÀllning lite svÄrare Àr det faktum att det finns andra vÀrdiga RTX-utrustade alternativ i detta segment. MSI: s GL73 8SE (recension) Àr nÄgot mer överkomligt, men kommer dock med en större 17-tums panel, men den missar 144Hz uppdateringsfrekvens. Sedan finns det Dell Alienware m15 (första intryck), som Àr tunnare och lÀttare, men prissatt relativt högre. Den större punkten som Àr vÀrt att övervÀga Àr om tillÀggskostnaden för en RTX-driven bÀrbar dator Àr motiverad för den prestandaförbÀttring som den erbjuder. Med detta sagt, eftersom fler och fler spel börjar utnyttja potentialen hos RTX-grafikkortet, bör man vÀlja en bÀrbar dator utrustad med dessa att göra köpet framtidssÀkert. SÄ allt beror pÄ vad du ser frÄn din bÀrbara dator. Och om du behöver sÄdan kraft kan du inte gÄ fel med ASUS ROG Strix SCAR II GL504GV.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Attraktiv design Imponerande skÀrm Kraftfull hÄrdvara med RTX 20xx-grafikkort

Nackdelar

Byggkvalitet kunde ha varit bÀttre Konstig placering för webbkameran

Foton av Raj Rout