ASUS ROG Zephyrus S GX531, GX701, Strix SCAR II första intryck: grafik pÄ stationÀra datorer i bÀrbara datorer

ASUS ROG Zephyrus S GX531, GX701, Strix SCAR II första intryck: grafik pÄ stationÀra datorer i bÀrbara datorer

“ASUS nya gaming-bĂ€rbara datorer har enorm kraft, men kommer Ă€ndĂ„ i lĂ€tta och smala formfaktorer”

ASUS varumÀrke Republic of Gamers (ROG) Àr synonymt med datorspel i Indien. PÄ mÄndagen lanserades flera nya produkter i serien. De nyligen avtÀckta enheterna inkluderar ROG Zephyrus S GX531, ROG Zephyrus S GX701 och ROG Strix SCAR II-gaming-bÀrbara datorer, tillsammans med GL12CX-spelbordet. Den mest spÀnnande aspekten av de nya enheterna frÄn ROG-serien Àr att de alla drivs av NVIDIA: s RTX 2000-serie GPU: er, vilket Àr det senaste och bÀsta erbjudandet frÄn NVIDIA hittills. Vi lyckades fÄ tag pÄ nÄgra av dessa nya erbjudanden före lanseringen och hÀr sammanfattar vi vÄra första intryck.

asus_rog_gx5311Asus ROG GX531

ROG Zephyrus S GX531 har börjat med det smala utbudet frĂ„n mĂ€rket först att vara vĂ€rldens tunnaste spelbĂ€rbar dator i sin kategori. Beröm dĂ€r det beror – GX531 kĂ€nns otroligt smal för en bĂ€rbar datorspel och kompromissar inte heller med specifikationerna. Riggen har en 15,6-tums IPS-panel i full HD med antireflexbelĂ€ggning ovanpĂ„ och 144Hz uppdateringsfrekvens. Med svarstid pĂ„ 3 ms bör den bĂ€rbara datorn ocksĂ„ vara perfekt för spel.

Maskinen drivs av den senaste Intel Core i7-8750H CPU i kombination med NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q för grafikkrav. Det behöver inte sÀgas att GX531 har tillrÀckligt med hÀstkrafter för att tillgodose dina spelbehov pÄ sprÄng. TyvÀrr, eftersom vi tillbringade begrÀnsad tid med den bÀrbara datorn, kunde vi inte mÀta dess prestanda.

asus_rog_strix_scar_gl5041ASUS ROG Zephyrus S GX701GX

Kommer till den nÄgot större ROG Zephyrus S GX701GX-bÀrbara datorn, den kommer med en 17,3-tums FHD IPS-skÀrm utan blÀndning med samma uppdateringsfrekvens och svarstid som GX531. Enheten kommer i en tunn formfaktor och verkar erbjuda en bra byggkvalitet totalt sett. Den bÀrbara datorn har ett imponerande skÀrm-till-kropp-förhÄllande pÄ 81 procent och har en exklusiv GPU-omkopplare som lÄter anvÀndare vÀxla mellan spel- och energieffektivitetslÀgen. En av de unika funktionerna igen Àr en glödande Numpad som visas pÄ sjÀlva pekplattan.

NÀr vi talar om inre, drivs den bÀrbara datorn av upp till 8: e generationens Intel Core i7-processor och NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU. Som jag nÀmnde tidigare, för en bÀrbar dator med en 17-tumsskÀrm, kommer GX701GX över som en riktigt kompakt enhet som lÀtt kan bÀras. Med RTX 2080 borde riggen kunna spela till och med krÀvande spel med hög bildhastighet och med ray-tracing-tekniken, som minst sagt ser otrolig ut.

asus_rog_gx7011ASUS ROG Strix SCAR II

NÀr vi gÄr vidare till ROG Strix SCAR II kommer den bÀrbara datorn med en slÄende RGB LED-remsa pÄ framsidan som ser otroligt cool ut. Enheten levereras med markerade WASD-tangenter, vilket skulle uppskattas av alla FPS-spelare dÀr ute. Scar II har ocksÄ en 15,6-tums FHD-skÀrm med 144Hz uppdateringsfrekvens och 3 ms svarstid, precis som de bÀrbara datorerna som nÀmns ovan. Drivs av 8: e generationens Intel Core i7 8750H-processor, spelbÀrbar dator levereras med HyperCool Pro-tech som sÀgs hjÀlpa enheten att hÄlla sig sval, Àven i de mest krÀvande scenarierna. Den bÀrbara datorn levereras med NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU och erbjuder en dubbellagringslösning med SSD + SSHD.

De nya bÀrbara datorerna frÄn ASUS ser lovande ut eftersom de skÀmmer bort de traditionella skrymmande bÀrbara datorerna. Med NVIDIA: s kraftfulla grafikprocessorer packar de nya maskinerna ocksÄ nÄgra otroliga hÀstkrafter för att driva de flesta anvÀndares behov. NÀr det gÀller prissÀttningen Àr ROG Strix SCAR II den mest prisvÀrda av partiet, och kommer att ge dig tillbaka med Rs 1 64990 för sin basmodell. Zephyrus-modellerna Ä andra sidan kostar Rs 2,39,990 och Rs 3,49,990 för GX531 respektive GX701. Vi kommer sÀkert att sÀtta in dessa riggar genom deras steg, sÄ hÄll ögonen öppna.