ASUS ZenBook 13 UX333FN recension: bÀrbarhet först

ASUS ZenBook 13 UX333FN recension: bÀrbarhet först

“VĂ„ra tvĂ„ cent pĂ„ ASUS senaste snygga bĂ€rbara dator – ZenBook 13”

Det ramlösa tÄget har lÀmnat smartphoneindustrin och nÀstan alla tillverkare Àr ombord. NÀsta stopp? Varför, den bÀrbara datorn naturligtvis! Medan vi Ànnu inte ser en utbredd antagande av den ramlösa trenden för bÀrbara datorer, Àr det sÀkert att sÀga att företag som ASUS har satt bollen i rullning. Den taiwanesiska jÀtten tog till scenen pÄ IFA och debuterade sin senaste ZenBook-linje, med bÀrbara datorer som har knivskarpa ramar och förvÄnande skÀrm-till-kropp-förhÄllanden. Maskinerna har nu kommit över till de indiska strÀnderna, vilket tar oss till granskningen av ASUS ZenBook 13 (första intryck). Jag har gÄtt igenom den bÀrbara datorn i en vecka och det Àr dÀrför jag tycker att du borde plocka upp en.

Design och display

LĂ„t mig först göra det uppenbara ur vĂ€gen – ZenBook 13 Ă€r helt enkelt en av de mest kompakta 13-tums bĂ€rbara datorerna du kan köpa pĂ„ marknaden. Faktum Ă€r att företaget stolt hĂ€vdar att maskinen Ă€r mindre Ă€n ett A4-pappersark! Nu har jag anvĂ€nt den bĂ€rbara datorn i över en vecka, men jag Ă€r fortfarande förbryllad över dess lilla fotavtryck. Var sĂ€ker, du borde ha mycket utrymme i din resvĂ€ska för andra saker Ă€ven med ZenBook 13 sĂ€kert inskĂ€rmad inuti.

För att ge dig en bÀttre bild av den bÀrbara datorns kompakta dimensioner, hÀr Àr en bild som jÀmför den nyare modellen med sin föregÄngare, ZenBook 13 UX331 (recension). Medan bÄda bÀrbara datorerna tillkÀnnagavs förra Äret Àr den nyare ZenBook 13 UX333FN 14 procent mindre i storlek. Vilken skillnad nÄgra mÄnader kan göra, amirite?

ASUS ZenBook 13 recension21

Det Àr uppenbart att ASUS har spikat portabilitetsaspekten pÄ den nyare ZenBook 13. Men vad sÀgs om resten av designen? Jag Àr glad att du frÄgade. ASUS ZenBook 13 har konstruerats i sin helhet med metall som ger enheten en förstklassig kÀnsla i handen. Min granskningsenhet levereras i en silverfÀrg, men företaget erbjuder ocksÄ den bÀrbara datorn i sin signatur Royal Blue-nyans, som minst sagt ser fantastisk ut. Jag granskade nyligen varumÀrkets ZenBook Flip S som hade samma fÀrgjobb och jag kunde inte ta ögonen frÄn maskinen. Med detta sagt lockar silverfÀrgen fÀrre fingeravtryck, sÄ vÀlj klokt.

ASUS ZenBook 13 recension07

SÄ vacker som ZenBook 13 Àr, det Àr ingen kÀnslig Àlskling, kom ihÄg. ASUS senaste erbjudande levereras med MIL-STD 810G-certifiering, vilket innebÀr att det har överlevt straffprov i tuffa miljöer och dÀrför borde hÄlla kontorsbesökare lÀnge. Dessutom, tack vare den bÀrbara datorns metallkonstruktion, finns det ingen antydan om flex runt enhetens lock eller basen och gÄngjÀrnsmekanismen Àr inte heller vacklande. PÄ tal om detta har ASUS anvÀnt sitt anpassade ErgoLift-gÄngjÀrn i designen av ZenBook 13 som lyfter den bÀrbara datorns chassi sÄ lite nÀr locket öppnas för att ge anvÀndarna en bekvÀm skrivposition. En fördel med samma sak Àr att den hjÀlper till att hÄlla den bÀrbara datorn sval och frostig vid beröring under intensiva arbetsbelastningar.

ASUS ZenBook 13 recension 04

Med detta sagt, eftersom ErgoLift-gÄngjÀrnet inte levereras med gummerade grepp i botten, tenderar den bÀrbara datorn att glida dÄ och dÄ nÀr den hÄlls pÄ en plan yta. Det Àr en mindre frÄga men vÀrt att notera.

TyvĂ€rr översĂ€tts den bĂ€rbara datorns metallkonstruktion i kombination med MIL-STD 810G till lite heft – 1,2 kilo för att vara exakt. Det kommer inte att vĂ€ga dina axlar, men du kommer definitivt att kĂ€nna vikten nĂ€r du bĂ€r den bĂ€rbara datorn. Dessutom Ă€r den bĂ€rbara datorn inte heller den tunnaste pĂ„ marknaden och har en omkrets pĂ„ 0,67 tum. Men till företagets försvar fĂ„r du ett brett utbud av portar för att ansluta tillbehör till ZenBook 13 och enheten har en USB Type-A 2.0-port, en USB Type-A 3.1-port, en USB 3.1 Gen 2 Type-C port, en fullstor HDMI-kortplats samt en microSD-kortlĂ€sare. Jag blev lite besviken över företagets beslut att utelĂ€mna en Thunderbolt 3-port, men det Ă€r inte slutet pĂ„ vĂ€rlden med tanke pĂ„ att bĂ€rbara datorer skickas med en dedikerad GPU frĂ„n Nvidia.

ASUS ZenBook 13 recension10

USP för den nya ZenBook 13 Àr dess underbara 13,3-tums IPS-skÀrm i full HD som tyglar 95 procent av den bÀrbara datorns frÀmre fascia. Nu behöver du inte vara en CBSE-toppare för att veta hur imponerande det Àr. SkÀrmen pÄ ZenBook 13 Àr lika uppslukande som den blir, och under min tid med maskinen mÀrkte jag aldrig en gÄng ramarna som grÀnsar till skÀrmen. Dessutom, tack vare skÀrmens utmÀrkta betraktningsvinklar och livliga fÀrgÄtergivning, kommer filmer att Àlska konsumtionsmedier pÄ ZenBook 13. Mitt enda klagomÄl pÄ panelen Àr att det Àr ganska reflekterande och dÀrför kommer du att kÀmpa för att anvÀnda det i vÀl upplyst miljöer.

Tangentbord, styrplatta och ljud

ZenBook 13: s kompakta chassi kostar eftersom köpare som vÀljer enheten mÄste nöja sig med ett tÀtt packat tangentbord och en relativt liten pekplatta. För vad det Àr vÀrt blev jag snabbt van vid datorns tangentbord och kunde skriva med min vanliga hastighet utan att göra mÄnga stavfel. Faktum Àr att jag, om jag spÀrrade höger shift-tangent som Àr onormalt liten, inte stod inför nÄgra problem med tangentbordet under min tid med maskinen.

ASUS ZenBook 13 recension13

PÄ baksidan sÄg jag inte riktigt pÄ enhetens styrplatta, som var alldeles för liten för mina knubbiga fingrar. Det Àr ganska synd eftersom styrplattan kommer med stöd för Windows Precision-drivrutiner och en omkopplingsbar NumberPad ocksÄ. Om du kommer att mÀrka noga i designbilderna kommer du att upptÀcka en liten Numpad-ikon mot toppen av pekplattan och knacka pÄ vilket ger upp numeriska tangenter i full storlek pÄ sjÀlva pekplattan. Vad mer, Àven med Numpad pÄ, behÄller styrplattan sin markörfunktion, vilket Àr perfekt för att blÀddra genom olika celler i ett excel-ark och skriva ner siffror.

ASUS ZenBook 13 recension15

Dessutom, medan pekplattan saknar en fingeravtryckssensor, kompenserar den bÀrbara datorn genom att leverera med Windows Hello-funktionalitet som gör att du kan hoppa in i ditt arbetsflöde med en snabb genomsökning av ditt ansikte. Under min tid med maskinen tyckte jag att ansiktsigenkÀnningen var extremt korrekt, sÄ inga klagomÄl hÀr.

ASUS ZenBook 13-recension17

LĂ„t inte Harman Kardon-varumĂ€rket lura dig – ASUS ZenBook 13-högtalarna Ă€r helt enkelt inte uppmĂ€rksamma. Förarna har placerats pĂ„ undersidan av enhetens bas, vilket dĂ€mpar ljudutgĂ„ngen om du har placerat den bĂ€rbara datorn i en sĂ€ng eller i knĂ€t. Dessutom, Ă€ven med den bĂ€rbara datorn placerad pĂ„ ett bord, blev ljudet inte alltför högt och följaktligen lita jag pĂ„ mina hörlurar kraftigt under min tid med maskinen.

Prestanda och batteritid

ASUS ZenBook 13 Àr en kapabel liten maskin och under sitt metallchassi stöds den bÀrbara datorn av en fyrkÀrnig Intel Core i7-8565U-processor klockad pÄ 1,8 GHz som kan turbo upp till 4,6 GHz. Processorn fungerar tillsammans med 8 GB RAM, 512 GB solid state-lagring och ett Nvidia MX150-grafikkort med 2 GB GDDR5-minne. Inte överraskande, jag stötte inte pÄ nÄgra prestandaproblem under min period med maskinen. Det var ingen fördröjning nÀr jag hoppade mellan applikationer som Ord och Slak, eller vÀxla mellan ett dussin eller sÄ flikar som Àr öppna i Chrome.

ASUS ZenBook 13-recension11

Dessutom kan den dedikerade Nvidia GPU till och med hantera lite lÀtt spel och jag var i genomsnitt över 60 fps pÄ spel som Counter Strike: Global Offensive och Fortnite vid medelhöga till höga instÀllningar. TyvÀrr maximerar den medföljande kraftstenen 45W och dÀrför stötte jag pÄ strypproblem nÀr jag spelade i över 30 minuter pÄ en strÀcka. TvÀrtom innehöll MSI Prestige PS42 som jag nyligen granskade ocksÄ ett Nvidia MX150-chip om Àn levererat med en 65W nÀtadapter som kunde hÄlla jÀmna steg med den bÀrbara datorns strömbehov.

PÄ riktmÀrkena lade ASUS ZenBook 13 upp imponerande antal i olika syntetiska tester. I PCMark 10 sÀkrade den bÀrbara datorn 3 864 poÀng, vilket Àr betydligt högre Àn Core i7-8550U med MSI PS42. Dessutom Àr den bÀrbara datorns inbyggda SSD mycket snabb ocksÄ, och jag genomsnittade sekventiella lÀs- och skrivhastigheter pÄ 1801 MB / s respektive 581,5 MB / s i CrystalDiskMark riktmÀrke. Slutligen, i Cinebench R15 OpenGL-test, den bÀrbara datorn sÀkrade 82.42fps, vilket Àr i nivÄ med andra maskiner som stöds av liknande komponenter.

ASUS ZenBook 13 recension12

Batteritiden har varit en pÄse med blandade bönor för mig. Vissa dagar överraskade ASUS ZenBook 13 mig med cirka Ätta timmars batteritid men pÄ andra var jag i genomsnitt drygt sex timmar. Innan du fÄr ut pikesna, förblev mitt arbetsflöde konsekvent under hela min granskningsperiod och den bÀrbara datorn stÀlldes alltid in en nivÄ under det bÀsta prestandainstÀllningsalternativet i Windows. Dessutom, med undantag för Microsoft Surface Book 2 (recension), lyckades ZenBook 13 övertrÀffa alla andra bÀrbara datorer jag har granskat i vÄrt test av Battery Eater Pro och varade i nÀstan 4,5 timmar.

Dom

FrÄgan Àr, ska du sprida pÄ ASUS ZenBook 13 med tanke pÄ dess prislapp pÄ 99990 Rs (intervallet börjar pÄ 89K Rs)? Tja, om du vill ha en nonsens, uber-bÀrbar maskin, tror jag att du borde. Den bÀrbara datorn fungerar mycket bra, erbjuder en anstÀndig batteritid och underskrider liknande Dell XPS 13 betydligt ocksÄ. Medan styrplattan lÀmnar nÄgot att önska och GPU-prestandan inte Àr i nivÄ med MSIs PS42, kompenserar maskinen mer Àn i andra omrÄden. Följaktligen fÄr den nya ZenBook 13 en rekommendation frÄn mig och kommer att ge en bra bÀrbar dator, förutsatt att du inte spelar pÄ den.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Kompakt, underbar design Fantastisk skÀrm Bra CPU-prestanda

Nackdelar

Dedikerade GPU-gaser ibland Trackpad inte det bÀsta i biz Photos by Raj Rout