ASUS ZenBook 15 (UX533F) recension: packar prestanda för att matcha dess premiumutseende

ASUS lanserar fix för ShadowHammer malware attack

“ASUS ZenBook 15 (UX533F) Ă€r en av de snyggaste bĂ€rbara datorerna pĂ„ marknaden”

För sent har ASUS visat att varumĂ€rket inte Ă€r rĂ€dd för att ta risker och ZenBook 15 Pro Ă€r ett tydligt exempel pĂ„ detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt. Men som du kan förestĂ€lla dig att implementera en design med dubbla skĂ€rmar pĂ„ en bĂ€rbar dator inte bara resulterar i en attraktiv produkt utan ocksĂ„ att grĂ€va ett djupt hĂ„l i kundens ficka. För att undvika att frĂ€mja de vanliga konsumenterna i jakten pĂ„ entusiasterna har varumĂ€rket ett annat erbjudande i linje – ZenBook 15 (UX533F) – som presenterades pĂ„ IFA 2018 i slutet av förra Ă„ret. Nu nĂ€r den bĂ€rbara datorn har tagit vĂ€gen till Indien lyckades vi nyligen fĂ„ tag pĂ„ enheten för granskningen och kan nu dela vĂ„ra tankar om den kraftfulla nya bĂ€rbara frĂ„n ASUS. LĂ„t oss hoppa in i recensionen utan att slösa bort nĂ„gon tid.

Design och display

ZenBook-serien av bÀrbara datorer frÄn ASUS Àr kÀnd för snygg design och UX533F Àr inget undantag frÄn denna regel. Men med sin nya bÀrbara dator har varumÀrket erbjudit en polerad produkt som ser minimalistisk ut men ÀndÄ premium. Den bÀrbara datorns robusta metallkropp kommer med ett lock som har ett cirkulÀrt metallmönster och ASUS-mÀrkning mitt i mitten. Det finns inga over-the-top element hÀr och du kommer att mÀrka att företaget har uppmÀrksammat smÄ detaljer. Exempelvis glider skÀrmgÄngjÀrnet snyggt under tangentbordet i vilolÀge för att höja den bÀrbara datorns kropp sÄ lite att bibehÄlla luftflödet och förhindra uppvÀrmningsproblem.

asus_zenbook_15_final_image4

Det kanske snabbaste elementet pĂ„ den bĂ€rbara datorn Ă€r den guldfĂ€rgade remsan, som placeras precis ovanför tangentbordet med mĂ€rket ‘ASUS ZenBook’ i mitten. Den bĂ€rbara datorn erbjuds i Icicle Silver och Royal Blue-fĂ€rger, och pĂ„ vĂ„r granskningsenhet (som Ă€r den sistnĂ€mnda av de tvĂ„) sĂ„g kombinationen av kungsblĂ„ och guld riktigt elegant och premium.

asus_zenbook_15_final_design1

Den bĂ€rbara datorn Ă€r ganska tunn men hela metallkonstruktionen tar upp chassit upp till 1,59 kg, vilket fortfarande Ă€r lĂ€ttare Ă€n mĂ„nga andra bĂ€rbara datorer som finns pĂ„ marknaden. Om vi ​​talar om mĂ„tt, mĂ€ter ZenBook 15 (UX533F) 35,4 cm x 22 cm x 1,79 cm, vilket Ă€r en kompakt storlek för en bĂ€rbar dator med ganska stor skĂ€rmstorlek. Detta innebĂ€r att du enkelt kan ta med dig den nya ZenBook i din ryggsĂ€ck utan problem.

asus_zenbook_15_final_image5

Detta tar oss till tangentbordet. PĂ„ ZenBook 13-modellen hittade varumĂ€rket ett innovativt sĂ€tt att inkludera ett numeriskt tangentbord genom att anvĂ€nda pekplattaomrĂ„det som en multifunktionell enhet. HĂ€r, eftersom det finns mer utrymme att leka med, har ASUS inkluderat ett ordentligt numeriskt tangentbord pĂ„ höger sida av tangentbordet, vilket Ă€r en sĂ€llsynthet för bĂ€rbara datorer. Du fĂ„r ocksĂ„ en sekundĂ€r “Enter” -tangent, som ibland kan vara anvĂ€ndbar.

asus_zenbook_15_final_image6

Nycklarna Àr vÀl placerade och du kommer inte att möta nÄgra problem med handledsstödsutrymmet heller. Nycklarna pÄ den bÀrbara datorn har en 1,4 mm nyckelgÄng, vilket inte Àr bÀst i klassen men fungerar bra. Om ditt jobb innebÀr lÄnga skrivsessioner kommer du att tycka att skrivning Àr en ganska bekvÀm upplevelse pÄ ZenBook 15 (UX533F). Och bara om du Àr orolig för att skriva i dÄliga ljusförhÄllanden kommer tangentbordet med tre graderingar för bakgrundsbelysningen. Vi stod inför vissa responsproblem med pekplattan men de var inte tillrÀckligt frekventa för att vara ett stort problem.

Även om den bĂ€rbara datorn har en MIL-STD 810G-certifierad kropp och kĂ€nns robust, finns det en mĂ€rkbar svag punkt som kan kĂ€nnas nĂ€r den bĂ€rbara datorn trycks runt handledsstödet. Nu, i daglig anvĂ€ndning, tyckte vi inte att det hĂ€r var ett problem och om du inte medvetet trycker pĂ„ den bĂ€rbara datorns kropp, borde det inte vara nĂ„got problem för dig, inte ens vid lĂ„ngvarig anvĂ€ndning.

asus_zenbook_15_final_image3PÄ vÀnster sida av den bÀrbara datorn hittar du avgasventilerna, tillsammans med en USB 3.1 Type-A-port och ett 3,5 mm hörlursuttag. PÄ den högra sidan av den bÀrbara datorn finns en USB 3.1 Gen 2 Type-C-port, en USB 3.1 Type-A-port, en HDMI-port, en SD-kortplats och laddningsporten. Som du kan se Àr ASUS inte ett av de varumÀrken som Àr redo att förlora kunder som behöver sina anslutningsmöjligheter som en avvÀgning för smalare formfaktorer.

asus_zenbook_15_final_image9

LĂ„t oss prata om skĂ€rmen. Den 15,6-tums ‘NanoEdge’ -skĂ€rmen, som mĂ€rket antyder, levereras med extremt tunna ramar pĂ„ alla sidor (enligt bĂ€rbar datorstandard). Den övre ramen har webbkameran, som fungerar bra för videokonferenser eftersom videokvaliteten Ă€r anstĂ€ndig. VĂ„r granskningsenhet kom med en blank yta pĂ„ panelen med full HD-upplösning och lyckades definitivt fĂ„nga vĂ„r uppmĂ€rksamhet frĂ„n början.

asus_zenbook_15_final_image8

Med de tunna ramarna ser skÀrmkvaliteten som den bÀrbara datorn erbjuder riktigt bra ut och att titta pÄ filmer eller musikvideor Àr en rolig upplevelse. Men om du jÀmför skÀrmen bredvid 13-tums MacBook Pro (2017), verkar den senare mer levande i allmÀnhet. Detta kan delvis tillskrivas högre upplösning pÄ Apple-bÀrbara datorn, men eftersom dessa produkter faller i samma priskategori, tycker vi att jÀmförelsen Àr rÀttvis. Med detta sagt, om du hÄller borta jÀmförelserna, kommer du inte att ha nÄgra problem med skÀrmen som erbjuds hÀr. Texten ser skarp ut och storbildsgodset Àr en fröjd att arbeta med. Den glansiga ytan pÄ skÀrmpanelen fÄngar fingeravtryck nÀr du justerar betraktningsvinklarna men ger ocksÄ den bÀrbara datorn en förstklassig kÀnsla. Eftersom panelen inte Àr en pekskÀrm behöver du inte ha med dig en rengöringsduk hela tiden. Nackdelen Àr att det Àr svÄrt att anvÀnda utomhus eftersom skÀrmen Àr extremt reflekterande. HÀr Àr en nÀrmare titt pÄ den bÀrbara:

ASUS ZenBook 15 Design Gallery

Prestanda och ljud

Om vi ​​tar hĂ€nsyn till moderna behov behöver arbetande yrkesverksamma att deras bĂ€rbara datorer Ă€r extremt kapabla. Innan vi gĂ„r in i detalj vill vi sĂ€ga i förvĂ€g att ZenBook 15 (UX533F) fĂ„r jobbet gjort. För att fĂ„ specifikationerna ur vĂ€gen kommer premiumsegmentet bĂ€rbart frĂ„n ASUS med en Whiskey Lake-arkitekturbaserad Intel Core i7-8565U-processor, med en basklockhastighet pĂ„ 1,8 GHz och en turbofrekvens pĂ„ upp till 4,6 GHz. Grafikbehovet pĂ„ den bĂ€rbara datorn hanteras av en GTX 1050 GPU med Nvidias Max-Q-design, som Ă€r avsedd speciellt för tunna och tysta bĂ€rbara datorer, med 2 GB GDDR5 VRAM. För att följa med finns det 16 GB LPDDR4 RAM ombord. VĂ„r granskningsenhet kom med 1 TB PCIe SSD-lagring.

asus_zenbook_15_final_design4

Pappersspecifikationerna fungerar som en spoiler eftersom ZenBook 15 (UX533F) hanterar de flesta dagliga uppgifter som en mÀstare. Den bÀrbara datorn kör Windows 10 Home ur lÄdan och bearbetningshastigheterna Àr imponerande i de flesta anvÀndningsfall. Det finns nÄgra förinstallerade ASUS-appar men det finns inga utmÀrkande tillÀgg till operativsystemet som erbjuds av Microsoft. För att kompensera för bristen pÄ en fingeravtryckssensor har företaget inkluderat en 3D IR HD-kamera, som möjliggör ansiktsigenkÀnning. Vi tyckte att upplÄsningsmetoden var extremt bekvÀm och zippy i vÄra tester, och ocksÄ en kapabel ersÀttning för en fingeravtryckssensor.

Tack vare SSD Àr laddningstiderna aldrig frustrerande. För att testa den dedikerade GPU: n spelade vi nÄgra krÀvande titlar pÄ den bÀrbara datorn, trots att vi visste att UX533F inte Àr ett spelcentrerat erbjudande.

asus_zenbook_15_final_image2

Medan du spelar PUBG vid lÄga grafikinstÀllningar lyckades den bÀrbara datorn att slÄ runt 30 bilder per sekund konsekvent. NÀr dessa instÀllningar stöttades upp till medium sjönk ramarna lÄngt under 30 bilder per sekund. Spelet var till stor del spelbart pÄ lÄga instÀllningar men definitivt inte pÄ medelstora grafikinstÀllningar eftersom ramdropparna pÄverkade spelet drastiskt. Vi spelade ocksÄ Apex Legends pÄ den bÀrbara datorn och lyckades fÄ runt 35 fps med de flesta grafikinstÀllningar pÄ medium. Om du vill spela nÄgra gamla titlar som Smuts 3 eller vill spela nya spel med lÄga grafikinstÀllningar, borde du ha det bra med den bÀrbara datorn, men om du vill ha seriös spelprestanda Àr ASUS nya ZenBook inte avsedd för dig.

PCMARK 10

NÀr vi kom till riktmÀrkena fick ZenBook 15 (UX533F) 3535 PCMark 10, vilket Àr en anstÀndig poÀng men vi förvÀntade oss att den bÀrbara datorn skulle bli ganska bÀttre.

CrystalDiskMark

PĂ„ Cinebench 15, den bĂ€rbara hanterade 100.08fps pĂ„ OpenGL, vilket Ă€r en riktigt bra bildhastighet. Äntligen pĂ„ CrystalDiskMark, de bĂ€rbar dator och fick genomsnittliga lĂ€shastigheter pĂ„ 3 501,2 Mbps och genomsnittliga skrivhastigheter pĂ„ 2222,9 Mbps, vilket bĂ„da Ă€r extremt imponerande.

asus_zenbook_15_final_image10

Det Àr nu dags att vÀnda sig till en av de mest övervÀldigande aspekterna av den bÀrbara datorn. ZenBook 15 (UX533F) levereras med ett ASUS SonicMaster stereoljudsystem med surroundljud och Harmon Kardon-mÀrkning. Innan vi testade förvÀntade vi oss att den bÀrbara datorn skulle erbjuda strÄlande ljud men ljudet frÄn ZenBook 15 (UX533F) kÀnns platt. TyvÀrr kan detta vara en oro för potentiella kunder.

Batteri-liv

ZenBook 15 (UX533F) rymmer ett 73Wh Li-polymerbatteri med 4 celler. Vid regelbunden anvÀndning lyckades vi komma runt en dags sÀkerhetskopia frÄn den bÀrbara datorn vid vanlig anvÀndning (utan spel), vilket definitivt Àr imponerande.

Battery Eater Pro

I BatteryEaterPro-riktmÀrket varade den bÀrbara datorn i cirka 10 timmar och 28 minuter, vilket Àr en av de mest imponerande tiderna som vi hittills har spelat in. Det behöver inte sÀgas att du inte har nÄgra problem med den batteribackup som erbjuds av den bÀrbara datorn.

asus_zenbook_15_final_image1

Om du gillar att spela spel kan batteribackupen som erbjuds av den bÀrbara datorn sjunka med nÄgra timmar. Den bÀrbara datorn levereras med en 90 W nÀtadapter, vilket effektivt betyder att det inte tar Äldrar att ladda ocksÄ.

Dom

Avslutningsvis verkar ZenBook 15 (UX533F) som ett övergripande paket. Med den hÀr bÀrbara datorn fÄr du förstklassig design, solid prestanda och en uppslukande skÀrm. Ljudprestandan som erbjuds av den bÀrbara datorn Àr dock övervÀldigande och produkten verkar vara en jack för alla traders master of none. PrissÀttningen för ZenBook 15 (UX533F) har hÄllits pÄ Rs 1 39 990 av företaget och i detta sortiment kan kunderna vÀlja att köpa allt frÄn 13-tums Apple MacBook Pro till Dell XPS 15 9570 (i7-variant). Sammanfattningsvis kan vi sÀga att ASUS ZenBook 15 (UX533F) Àr ett övertygande erbjudande, men kanske inte allas kopp te eftersom det fortfarande har problem i ljudavdelningen, och spelare föredrar bÀrbara datorer med mer kraftfull dedikerad grafikhÄrdvara.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Lysande design Kraftfull hÄrdvara Imponerande batteritid

Nackdelar

Ljudprestanda Glansig display gör det svÄrt att anvÀnda utomhus

Foton av Raj Rout