ASUS ZenBook Duo och Pro Duo första intryck: morgondagens teknik levereras idag

ASUS ZenBook Duo och Pro Duo första intryck: morgondagens teknik levereras idag

“VĂ„ra första intryck av ASUS bĂ€rbara datorer med dubbla skĂ€rmar – ZenBook Duo och ZenBook Pro Duo”

Om det finns ett företag som konsekvent har levererat hisnande bĂ€rbara datorer de senaste Ă„ren, Ă€r det utan tvekan ASUS. Den taiwanesiska tillverkaren har fler bĂ€rbara modeller under sitt bĂ€lte Ă€n man kan rĂ€kna med tvĂ„ hĂ€nder, och varje Ă„r tar företaget mĂ„nga innovationer till sina senaste erbjudanden. Exempel: den senaste ZenBook Pro Duo som helt tar Apples pekfĂ€lt till en annan nivĂ„ och levereras med en 15,6-tums, 4K sekundĂ€r skĂ€rm som, i avsaknad av ett bĂ€ttre ord, bara Ă€r bisarr. Jag lyckades fĂ„ en nĂ€rmare titt pĂ„ produkten under företagets pre-Computex-briefing och det Ă€r dĂ€rför jag tror nĂ€r ASUS kallar ZenBook Pro Duo “morgondagens bĂ€rbara dator“.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 001

Innan vi börjar, titta pÄ vÄr praktiska video av den helt nya ASUS ZenBook Pro Duo.

LÄt oss bara adressera elefanten i rummet, eller hur? ASUS ZenBook Pro Duo Àr en bÀrbar dator med tvÄ skÀrmar och den primÀra skÀrmen mÀter 15,6 tum och erbjuder en skarp 4K-upplösning. HuvudskÀrmen stöds av OLED-teknik vilket innebÀr att du kommer att kunna njuta av djupa, mörka svarta pÄ panelen. Den sekundÀra skÀrmen, Ä andra sidan, mÀter ocksÄ 15,6 tum diagonalt, men den Àr halva lÀngden pÄ skÀrmen uppe. Dessutom Àr skÀrmen inte OLED, och företaget har istÀllet anvÀnt en IPS LCD-skÀrm för den assisterande skÀrmen. Med detta sagt Àr den sekundÀra skÀrmen ocksÄ 4K, och den har en matt belÀggning pÄ toppen, vilket hjÀlper till att hÄlla blÀndningar och onödiga reflektioner till ett minimum.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 018

Nu vet jag att du mÄste ryckas i dina platser och undrar varför företaget valde att förse den bÀrbara datorn med tvÄ skÀrmar. NÀr man uppmanades gav folk pÄ ASUS nÄgra ganska övertygande svar och skisserade flera scenarier dÀr en anvÀndare skulle dra nytta av en bÀrbar dator med tvÄ skÀrmar. Anta till exempel att du bokar flygbiljetter för att Äka pÄ semester. Nu, istÀllet för att hoppa in och ut ur kalenderappen och din webblÀsare, kan du istÀllet öppna den pÄ den sekundÀra skÀrmen och blÀddra igenom bokningssidan utan problem. Dessutom, om du Àr en online-spelstreamer kan du anvÀnda den primÀra skÀrmen för att köra ditt spel och öppna oenighet och visa kommentarer frÄn dina prenumeranter pÄ skÀrmen nedan.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 006

Och pojke kan du köra spel pÄ ZenBook Pro Duo. Du ser, sÄ snygg som den bÀrbara datorn ser ut, tillÄter ASUS köparen att specificera den med upp till Intels 9: e generationens Core-i9 9980K-processor, 32 GB RAM och NVIDIAs RTX 2060-grafikkort. Det rÀcker med att sÀga, om ZenBook Pro Duo Àr konfigurerad korrekt kommer den att kunna slÄ igenom de flesta, om inte alla AAA-titlar. PÄ motsvarande sÀtt borde du ocksÄ kunna utföra maskinen med mÄnga processbelastningar. Under min korta tid med riggen stötte jag inte pÄ nÄgra fall av stag eller hakning. Faktum Àr att Àven övergÄngarna för att flytta appar till och frÄn den sekundÀra skÀrmen verkade ganska polerade. Var sÀker, medan jag kommer att ha mer att sÀga om den bÀrbara datorns prestanda efter att jag har anvÀnt den under en tid, tvivlar jag pÄ att min instÀllning till bearbetningsförmÄgan kommer att förÀndras.

Medan du Ă€r hĂ€r bör jag sĂ€ga att ZenBook Pro Duo har konstruerats riktigt, riktigt bra ocksĂ„. Den bĂ€rbara datorn har en unibody-aluminiumdesign och den utstrĂ„lar lyx – oavsett om den koncentriska cirkelfinishen pĂ„ locket eller maskinens avfasade och slĂ€ta kanter Ă€r svĂ„rt att hitta nĂ„gra brister i den bĂ€rbara datorns övergripande konstruktion och design. Dessutom har ASUS till och med utrustat sin flaggskeppsbĂ€rbar dator med ett hĂ€lsosamt antal portar och med enheten fĂ„r du tvĂ„ USB 3.1 Gen 2 Type-A-portar, en Thunderbolt Type-C-port, en standard HDMI-kontakt, ett ljuduttag samt en microSD-kortplats. Dessutom Ă€r den bĂ€rbara datorn kompatibel med den senaste WiFi 6-standarden, och den levereras till och med med Bluetooth v5.0, vilket skulle sĂ€kerstĂ€lla en sömlös trĂ„dlös anslutning till kompatibla tillbehör.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 011

GÄr efter designbilderna Àr jag sÀker pÄ att du mÄste undra hur typupplevelsen pÄ ZenBook Pro Duo Àr. Eftersom den sekundÀra skÀrmen flyttar tangentbordet nedÄt fÄr du inget handledsstöd vilket gör det extremt svÄrt att skriva pÄ enheten under lÄnga sessioner. ASUS inkluderar dock en handledsstödsförlÀngning med maskinens detaljhandel, vilket mer Àn kompenserar för bristen pÄ detsamma.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 003

Nu, som det Àr fallet med de flesta bÀrbara datorer, kan köpare vÀlja en lÀgre specifikation av ZenBook Pro Duo ocksÄ. Den bÀrbara datorn kallas helt enkelt ZenBook Duo och erbjuder en mindre skÀrmstorlek, en sekundÀrskÀrm med lÀgre upplösning och mindre kraftfulla inre. Medan enheten fortfarande levereras med den senaste Core i7-processorn, tar grafikavdelningen en enorm hit eftersom 14-tumsmodellen Àr utrustad med NVIDIAs MX250-chip. Jag vill ocksÄ pÄpeka att köpare som vÀljer enheten inte fÄr ett medföljande handledsstödstillbehör.

ASUS ZenBook Pro Duo första intryck 025

Slutligen levereras ZenBook Pro Duo med ett 71Wh batteri medan den mindre ZenBook Duo har en 70Wh-cell. ASUS har Ànnu inte informerat oss om prissÀttningen för sina senaste produkter, sÄ hÄll dig limmad pÄ 91mobiler för mer detaljer. Och medan du hÄller pÄ med det, lÄt oss veta i kommentarerna nedan om vad du gör av företagets maskiner med dubbla skÀrmar.

UtlÀmnande: denna författare Àr i Taiwan för att delta i Computex pÄ ASUS Indias inbjudan