ASUS Zenfone 6 första intryck: ett laddat flaggskepp med en ambitiös design som bara fungerar

zenfone_6_hands_on2

“Med ZenFone 6 har ASUS inte bara introducerat en innovativ design utan ocksĂ„ lanserat en övertygande telefon som verkar leverera pĂ„ de flesta fronter”

ASUS har tagit bort sitt senaste flaggskepp, kallat Zenfone 6, vid ett evenemang i Valencia. Även om handenheten Ă€nnu inte lanseras i Indien lyckades jag spendera lite tid med den och mĂ„ste sĂ€ga att enheten verkar ha lĂ€mnat ett bestĂ„ende intryck pĂ„ mig. Medan jag inte kan vĂ€nta med att spendera mer tid med ZenFone 6, lĂ„t oss för tillfĂ€llet ta en titt pĂ„ enheten för att se varför du ocksĂ„ skulle vara upphetsad över ASUS erbjudande.

zenfone_6_hands_on2

Med nĂ€stan varje enskilt varumĂ€rke som för nĂ€rvarande övervĂ€ger ett sĂ€tt att bli av med utskĂ€rningar och hack frĂ„n telefonens skĂ€rm, rĂ€knar ASUS ocksĂ„ ut ett sĂ€tt att uppnĂ„ detsamma. Medan de flesta spelare, inklusive OnePlus, Vivo och OPPO, har valt en pop-up-selfie-kamera, har ASUS kommit med en ganska unik lösning, vilket överraskande ger mycket mening. Det taiwanesiska varumĂ€rket har introducerat en “Flip Camera” pĂ„ Zenfone 6 som i huvudsak fungerar pĂ„ samma sĂ€tt som namnet antyder. InstĂ€llningen med dubbla kameror, bestĂ„ende av en 48MP Sony IMX586-sensor och ett 13MP vidvinkelobjektiv (125 grader), placeras pĂ„ baksidan i vilolĂ€ge, precis som i de flesta telefoner, men sĂ„ fort du tar en selfie eller vĂ€lja en ansiktslĂ„sningsmekanism, den motoriserade kameramodulen fjĂ€drar upp till framsidan.

zenfone_6_hands_on3Nu kan den hÀr mekanismen se gimmicky ut först men öppnar mycket utrymme för kreativitet (lÀs mÄngsidighet). Den inbyggda kameraprogrammet tillÄter till exempel anvÀndare att klicka pÄ bilder i önskad vinkel eftersom den motordrivna kameramodulen kan justeras i valfri vinkel. Du kan Àndra vinkeln enligt dina önskemÄl och under min korta tid med handenheten fungerade den hÀr funktionen ganska smidigt.

zenfone_6_hands_on4

IstÀllet för att gÄ runt elefanten i rummet, lÄt oss ta itu med det direkt. Jag var ursprungligen orolig för hÄllbarheten hos den hÀr kameramodulen eftersom de flesta av oss skulle vilja leka mycket med vippmekanismen. Eftersom den vÀndande kameran Àr nÄgot pÄ den tjockare sidan verkade det dock som om den borde hÄlla upp nÄgot bÀttre mot slitage Àn nÄgra av de tunnare popup-modulerna som ses pÄ de andra handenheterna. Med detta sagt mÄste vi vÀnta och se hur handenheten fungerar pÄ lÄng sikt.

zenfone_6_hands_on1

Nu nÀr vi har diskuterat USP för enheten, lÄt oss gÄ vidare till de andra aspekterna. Tack vare flip-kameradesignen har ASUS lyckats packa en stor 6,46-tums full-HD + NanoEdge-skÀrm pÄ ZenFone 6 som levereras med 600 nit ljusstyrka och Gorilla Glass 6-skydd ovanpÄ. För att vara Àrlig finns det bara nÄgra saker som Àr mer tillfredsstÀllande i en telefon som erbjuder en skÀrm utan hak och ram.

GĂ„ vidare till byggkvaliteten och designen, bĂ„da ser ganska premium ut. Handenhetens ram Ă€r tillverkad av metall men baksidan Ă€r polykarbonat. Knapparna pĂ„ telefonen, dvs strömknappen, volymvippan och en anpassningsbar “smartknapp”, Ă€r alla placerade pĂ„ höger sida av telefonen. Strömbrytaren rĂ„kar ocksĂ„ ha en blĂ„ kontur, som ser ganska snygg ut och kanske till och med pĂ„minner dig om bĂ€rbara datorer frĂ„n mĂ€rket. NĂ€r du kommer till den anpassningsbara knappen lĂ„ter ASUS ZenFone 6 dig tilldela vissa funktioner till den, varumĂ€rket hĂ€vdar att stöd för mer funktionalitet snart kommer.

zenfone_6_hands_on21

Tack och lov har ZenFone 6 ocksÄ ett 3,5 mm hörlursuttag. Det finns dubbla 5-magnethögtalare ombord, vilket bör vara av intresse för alla som gillar att titta pÄ multimediainnehÄll eller spela mÄnga spel. Under min begrÀnsade tid med telefonen tyckte jag att ljudkvaliteten var bra med anstÀndiga volymnivÄer.

ASUS ZenFone 6 drivs av toppmoderna Snapdragon 855 SoC och finns i tre RAM- och lagringsvarianter – 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 och 8 GB + 256 GB. Som kan förvĂ€ntas mötte jag inga prestandaproblem och telefonen blĂ„ste igenom alla uppgifter som kastades pĂ„ den. Kommer till programvaran, kör handenheten Android 9.0 Pie-baserad Zen UI ur lĂ„dan. Även om varumĂ€rket ” Zen UI ” kan skrĂ€mma dig, men telefonen levereras med en nĂ€stan lager iteration av Android som har cirka 10 till 11 förinstallerade appar. Om nĂ„got Ă€r plattformens likhet med Pixel-telefonens programvara ganska uppenbar. Naturligtvis, med tanke pĂ„ att vi har spenderat begrĂ€nsad tid med telefonen kommer vi att Ă„terkomma till dig med detaljerad prestanda nĂ€r vi granskar den.

zenfone_6_hands_on22

För sĂ€kerhetskopiering av batterier rymmer telefonen en massiv 5.000 mAh-cell, som kommer med stöd för QuickCharge 4.0. FrĂ„n och med nu har Zenfone 6s pris i Indien inte meddelats och internationellt börjar prissĂ€ttningen frĂ„n 499 € (~ Rs 39.000). Vid denna prispunkt kommer telefonen att tĂ€vla mot sĂ„dana som OnePlus 7/7 Pro (recension), Pixel 3a (recension) och den kommande Honor 20 Pro. Vi kommer att hĂ„lla dig uppdaterad om telefonens indiska lansering, sĂ„ hĂ„ll dig uppdaterad.