Att anstÀlla talang Àr det största problemet med mjukvaruutveckling för startups

Att anstÀlla talang Àr det största problemet med mjukvaruutveckling för startups

I det nuvarande klimatet Àr det inte lÀtt att fÄ ett jobb. Medan kandidater tidigare kunde spÀrra en position med ett gediget CV och ett karismatiskt leende, genomgÄr nuvarande sökande svÄra tester och stressiga intervjuer för att fÄ veta att de inte passar bra. Men medan de flesta branscher upplever ett överflöd av talang, behöver en sektor fortfarande kvalitetsanstÀllda: mjukvaruutveckling.

Enligt Programvaruutveckling 2017 rapport frÄn Coding Sans, Àr den största utmaningen nystartade företag stÄr inför i mjukvaruutveckling att hyra talanger. Med tanke pÄ behovet av mjukvaruutvecklare och den anmÀrkningsvÀrda bristen pÄ kandidater inom detta omrÄde Àr detta problem att förvÀnta sig. SÄ hur kan du fixa det? Lyckligtvis ger Coding Sans nÄgra lösningar pÄ detta alltför vanliga problem.

“Det mest populĂ€ra sĂ€ttet att lösa denna utmaning Ă€r att anstĂ€lla en huvudjĂ€gare eller en byrĂ„ och ocksĂ„ att anvĂ€nda professionella kontakter för att fĂ„ talang ombord”, skrev författarna till studien. “Ett annat sĂ€tt Ă€r att avsĂ€tta mer tid för att anstĂ€lla och lĂ€gga ut jobberbjudanden pĂ„ jobbwebbplatser.”

Varför Àr dessa positioner sÄ svÄra att besÀtta? Studien, som undersökte 126 personer som arbetade vid nystartade företag, tar i genomsnitt lite mer Àn sju veckor att rekrytera en kvalitetsutvecklare för programvara. Det, med sÄ mÄnga ord, Àr vÀldigt lÄng tid, sÀrskilt i startvÀrlden. Studien visade ocksÄ att nystartade företag vÀrderar tidigare erfarenheter framför allt annat nÀr de anstÀller en programvaruutvecklare, följt av kulturpassning och test / sidoprojekt.

Att bygga ett team Àr svÄrt nog som det Àr. Intervjuer tar tid och resurser, utbildning Àr en komplicerad och utmattande process, och tragiskt nog trÀnar inte nya anstÀllda alltid. NÀr du lÀgger till komplikationerna med en liten talangpool att vÀlja mellan, och bördan kan ofta vara för mycket att bli ren, sÀrskilt för nystartade nystartade företag som behöver alla resurser de kan fÄ.

Om du vill kolla in resten av studien kan du ladda ner den hÀr. Om du Àr intresserad av att ta reda pÄ vilka andra utmaningar startups stÄr inför i programvaruutveckling, kolla in grafen nedan frÄn Coding Sans.