AT&T lanserade precis ett 5G mobilnÀtverk som du inte kommer att anvÀnda nÀr som helst snart

AT&T lanserade precis ett 5G mobilnÀtverk som du inte kommer att anvÀnda nÀr som helst snart

AT & T meddelade pĂ„ tisdag att det Ă€r den första operatören i USA som lanserar “en mobil 5G-enhet över ett kommersiellt, standardbaserat mobilt 5G-nĂ€tverk”, eftersom dess 5G-nĂ€tverk gick live i flera amerikanska stĂ€der. Du kan dock inte anvĂ€nda den för tillfĂ€llet och du mĂ„ste vĂ€nta till senare i veckan för att fĂ„ tag pĂ„ en 5G mobil enhet. Det kommer dock inte att vara en smartphone eller nĂ„got annat du kanske vill köpa.

Sedan har vi sett det hÀr hÀnda tidigare. Som det var fallet nÀr 4G först rullades ut, mÄste kunderna vÀnta pÄ att mobiloperatörer ska öka tÀckningen och att enhetstillverkare slÀpper kompatibla smartphones och andra prylar som kan ansluta till den nya standarden.

Enligt AT&T Àr den första 5G-enheten som kommer att fungera i sitt nÀtverk Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot, som kommer att finnas tillgÀnglig den 21 december pÄ flera marknader. AT & Ts 5G-nÀtverk finns redan i delar av 12 stÀder, inklusive Atlanta, Charlotte, NC, Dallas, Houston, Indianapolis, Jacksonville, Fla., Louisville, Ky., Oklahoma City, New Orleans, Raleigh, NC, San Antonio och Waco, Texas.

Under första halvÄret 2019 kommer AT & T: s 5G att nÄ sju ytterligare marknader, inklusive Las Vegas, Los Angeles, Nashville, Orlando, San Diego, San Francisco och San Jose, Kalifornien.

NÀr det gÀller 5G mobil hotspot kommer Netgear Nighthawk att vara initialt tillgÀnglig för att vÀlja företagskunder och konsumenter, och det kommer att kunna fÄ tillgÄng till 5G utan kostnad i minst 90 dagar. NÀsta vÄr kommer den mobila enheten att kosta $ 499 i förskott utan Ärligt Ätagande, och 15 GB 5G-data kommer att kosta $ 70 per mÄnad.

AT&T kommer att ha en 5G-smartphone frÄn Samsung i butiker nÀsta Är, men operatörens pressmeddelande nÀmner inga andra 5G-kompatibla enheter. Verizon bekrÀftade ocksÄ för nÄgra veckor sedan att det fungerar med Samsung pÄ en 5G-enhet. Det Àr mycket troligt att Samsung gör en 5G-version av Galaxy S10, Àven om det Àr oklart om det kommer att bli den första 5G Samsung-telefonen som kommer till de tvÄ transportörerna.