AT&T lanserar en TV-streamingtjänst på $ 15 per månad, men det finns en stor fångst

AT&T lanserar en TV-streamingtjänst på $ 15 per månad, men det finns en stor fångst

Samtidigt som han gav vittnesbörd som en del av AT & T: s pågående rättegång mot justitiedepartementet igår, lät AT & T: s VD Randall Stephenson glida över att nätverket kommer att kasta ett ben till sladden i form av en ny streamingtjänst. Kallas AT & T Watch, det kommer att kosta $ 15 per månad och innehåller enligt uppgift de flesta av samma kanaler som DirecTV $ 35 per månad, med en stor fångst: Inga sporter.

AT&T returnerade inte en begäran om detaljer som bekräftar den nya tjänsten, men när vi går ut med vad Stephenson sa i domstol kan vi göra en utbildad gissning på hur den nya tjänsten kommer att se ut.

Sport √§r den dyraste delen av alla kabelpaket, s√• det √§r ingen √∂verraskning att det kan spara massor av pengar att klippa ut kanalerna. Kostnaden f√∂rv√§ntas vara tillr√§ckligt l√•g f√∂r att AT&T kommer att erbjuda tj√§nsten till AT&T tr√•dl√∂sa abonnenter gratis, enligt en Wells Fargo-analytikernotation Fierce Wireless. ‚ÄĚMedan AT&T har erbjudit rabatter f√∂r DTV Now till tr√•dl√∂sa anv√§ndare – har inneh√•llspaketet (med undantag f√∂r HBO) inte varit gratis f√∂r T-abonnenter. Om det lyckas tror vi att detta kan s√§tta mer press p√• de andra tre tr√•dl√∂sa operat√∂rerna (TMUS, S, TMUS) att agera mer formellt i inneh√•llsutrymmet, ‚ÄĚskrev Wells Fargo-analytikern Jennifer Fritzsche i sin forskningsnot.

AT&T skulle inte vara det första företaget att erbjuda ett tunt streaming-paket utan sport. Philo är ett tunt paket som lanserades förra året, och precis tog sig in på Apple TV. Från $ 16 har prenumerationen 37 kanaler, inklusive AMC, Animal Planet, Food Network, HGTV, MTV, Nick och TLC. Det finns också ett 46-kanalspaket för bara $ 4 per månad mer. Du kan titta på upp till tre enheter samtidigt och det finns inga kontrakt, så du kan avbryta när som helst. Sling, livestreamingtjänsten med flest abonnenter, har planer som börjar på $ 20, även om det inkluderar ESPN.

Strömmande TV är nästa stora konkurrenspunkt för trådlösa nätverk. AT&T driver redan aggressivt DirecTV Now-rabatter på sina trådlösa abonnenter, Sprint erbjuder Hulu och T-Mobile erbjuder gratis Netflix. Dessutom förvärvade T-Mobile TV-leverantören Layer3 förra året, med planer på att lansera sin egen streamingtjänst någon gång i år.