Att sova nÀra din hund leder till en bÀttre nattsömn

NÀsta gÄng din hÄriga vÀn vill sova i ditt sovrum kanske du mÄste sÀga ja. En ny studie som slÀpptes av Mayo Clinic, avslöjade att vuxna som sov med sin hund i sitt sovrum visade en bÀttre nattsömn

Forskare frÄn Mayo-kliniken spÄrade aktiviteten hos 40 vuxna utan sömnstörningar som sov med en hund i sitt sovrum under fem mÄnader. Resultaten drog slutsatsen att det att ha en hund nÀra dig pÄ natten hjÀlpte dem att sova bÀttre oavsett om hunden var lika stor som en Labrador eller en mops.

“De flesta antar att det Ă€r en störning att ha husdjur i sovrummet”, sĂ€ger Lois Krahn, MD, en sömnmedicinsk specialist vid Center for Sleep Medicine pĂ„ Mayo Clinic’s Arizona campus och en författare till studien sa, enligt Sleep Review. “Vi fann att mĂ„nga faktiskt tycker att det Ă€r tröst och en kĂ€nsla av trygghet att sova med sina husdjur.”

Men hur Àr det pÄ sÀngen? MÄnga hundÀgare gillar att snuggla med sin bÀsta vÀn. Ledsen sÄ sÀg att samma forskning visar att det kanske inte Àr det bÀsta för en vilsam natt. Forskare angav att genom att ha hundar i sÀngen kan det pÄverka ens sömnkvalitet.

”MĂ€nniskor med en enda hund i sovrummet upprĂ€tthöll god sömneffektivitet; dock gjorde hundens position pĂ„ / utanför sĂ€ngen en skillnad, “indikerade studien.

SÄ kanske Àr det dags att investera i den bekvÀma hundsÀngen.

“FörhĂ„llandet mellan mĂ€nniskor och deras husdjur har förĂ€ndrats över tiden, vilket Ă€r troligt varför mĂ„nga faktiskt sover med sina husdjur i sovrummet”, sĂ€ger Krahn enligt Sleep Review. ”Idag Ă€r mĂ„nga husdjursĂ€gare borta frĂ„n sina husdjur under en stor del av dagen, sĂ„ de vill maximera sin tid med dem nĂ€r de Ă€r hemma. Att ha dem i sovrummet pĂ„ natten Ă€r ett enkelt sĂ€tt att göra det. Och nu kan husdjursĂ€gare finna tröst i att veta att det inte kommer att pĂ„verka deras sömn negativt. ”

Fördelarna med att ha en hund gÄr utöver sömnkvaliteten. Animal Planet rapporterade att

“University of Wisconsin-Madison barnlĂ€kare James E. Gern genomförde ett antal studier som visar att ett husdjur i hemmet faktiskt kan sĂ€nka ett barns sannolikhet att utveckla relaterade allergier med sĂ„ mycket som 33 procent”, enligt Journal of Allergy och Klinisk immunologi.

Dessutom har forskning visat att ett husdjur kan sÀnka blodtrycket, kolesterolnivÄerna, kÀnslor av ensamhet och öka möjligheterna till aktivitet, motion och socialisering. I slutÀndan Àr den viktigaste fördelen att du har en bÀsta vÀn.

LÀs mer om hÀlsosamma vanor för att förbÀttra din sömn och hÀlsa pÄ TechCo