Audi gÄr in pÄ elbilsmarknaden för att möta Tesla

Avatar for Fazeel Ashraf

Ytterligare en dag, ytterligare lite dÄliga nyheter för Elon Musk.

Audi har meddelat att de vill prova en del av marknaden för elfordon. Audi kommer att stödjas av e-handelsjÀtten Amazon och Volkswagen Group Unit Electrify America.
Audi planerar att lansera sin första helelektriska SUV (Sports Utility Vehicle) i USA i mitten av 2019. Audi visade upp den första av tre batteridrivna elfordon i San Francisco pÄ mÄndagen.
Den första Àr Audi E-tron, som kommer att kosta cirka 75 000 dollar för basmodellen. Audi planerar att debutera alla sina tre elbilar till 2020.
Partnerskapet med Amazon, Electrify America och företaget för ren energi Arcadia Power innebÀr att Audi Àr mycket seriös nÀr det gÀller att konkurrera med Tesla och andra potentiella konkurrenter. Dessutom kommer detta samarbete att underlÀtta installationsprocessen för kunderna, samtidigt som det blir lÀttare att ladda sina bilar.
Numera vill anvÀndarna mer Àn bara en blank bil; de vill ha hela paketet problemfritt. De vill ha snabbladdare, pÄlitligare laddstationer och energieffektiva tillbehör.
Amazon, Ă„ andra sidan, kommer att ge köpare möjlighet att göra sina hem till ett “elektriskt fordonsvĂ€nligt” hem. Detta innebĂ€r att Amazon kommer att ge E-tron-Ă€gare valet att anvĂ€nda Amazon Home Services för att ordna sina hem för installation av en hemladdare.

Amazon Home-tjÀnster kommer att förse kunderna med ett virtuellt online-utrymme dÀr de kan boka en tekniker för att installera en EV-laddare, söka priser pÄ elektriska tjÀnster och till och med hitta information relaterad till hem-laddningstekniken och hur man installerar sÄdan utrustning.
Detta kommer att bli Amazon Home Services första partnerskap nÄgonsin med en biltillverkare för att tillhandahÄlla laddningsfaciliteter hemma. Audi tittar pÄ helheten hÀr.
Genom att gÄ samman med Electrify America kommer Audi att leverera 1000 kilowattimmar kraft till E-tron-Àgare över 4 Är. Detta kommer att möjliggöras pÄ grund av Electrify America: s stora nÀtverk av elektriska laddare.

I mitten av 2019 kommer Audi att ha satt upp eller distribuerat 500 snabbladdningsstationer i 40 stater och 17 storstadsomrÄden.

Tesla kan andas lÀttnad eftersom det fortfarande kommer att dominera nÀr det gÀller laddningsstationer.
Dessa siffror bleknar i jÀmförelse med Teslas 1342 snabbladdningsstationer med 11 013 kompressorer antyder fortfarande ett steg i rÀtt riktning om Audi hoppas kunna konkurrera med elbilens kraftverk som Àr Tesla.
Sist men inte minst kommer Audis samarbete med Arcadia Power att göra det möjligt för anvÀndare att spara sina elrÀkningar genom att anvÀnda förnybar energi. Det hÀr alternativet Àr tillgÀngligt för alla E-tron-Àgare.
De kan ansluta sina elrÀkningar med Arcadia-kraft och vÀlja en förnybar energikÀlla som de kan anvÀnda för att kompensera sina elrÀkningar. Beroende pÄ projektets produktionskraft kommer anvÀndarna att kunna spara pengar nÀr de kör bekvÀmt i en Audis senaste uppsÀttning elektriska fordon.
Nu Àr det framtiden jag kan se fram emot!
LÄt oss veta vad du tycker i kommentarfÀltet nedan!