Audio Technica ATH-CK200BT recension: det handlar om ljudet

Audio Technica ATH-CK200BT recension: det handlar om ljudet

“VĂ„r syn pĂ„ Audio Technicas senaste Bluetooth-hörlurar – ATH-CK200BT”

Om du ber mig skriva ner en lista över alla saker jag Àlskar som kommer frÄn Japan, skulle Pokémon utan tvekan vara högst upp pÄ listan. Men hörlurstillverkaren Audio Technica skulle komma in pÄ en nÀra sekund. Du förstÄr, sÄ lÀnge jag kan komma ihÄg har företaget tillverkat professionella hörlurar i studiokvalitet som har vunnit miljontals hjÀrtan.

Nu vill företaget göra sig ett namn i konsumentelektronikomrÄdet och hoppas kunna göra det med de nyligen avtÀckta ATH-CK200BT Bluetooth-öronsnÀckorna. Prissatt söder om Rs 5K, har paret vad som krÀvs för att vara kung pÄ kullen? LÀs vidare för att ta reda pÄ det.

Design och komfort

Om du blĂ€ddrar i Audio Technicas katalog kommer du att mĂ€rka ett distinkt mönster – företaget designar sĂ€llan sin produkt sĂ„ att den ser prickig ut. De flesta, om inte alla företagets erbjudanden prioriterar funktion framför stil och CK200BT Ă€r inte annorlunda. Paret Bluetooth-öronsnĂ€ckor har konstruerats i sin helhet med plast och enkelt uttryckt, ser ut som ett head-of-the-mill headset. Med detta sagt, medan enhetens plastfinish inte gör sin estetik nĂ„gon tjĂ€nst, hjĂ€lper det att hĂ„lla nere hörlurarnas vikt. SĂ„ mycket sĂ„ glömde jag nĂ€stan att jag hade bandet runt halsen vid flera tillfĂ€llen.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 006

Det rÀcker med att sÀga att Audio Technicas CK200BT Àr exceptionellt bekvÀma att bÀra under lÄnga timmar. Det enda tillvÀgagÄngssÀttet Àr att du vill hÄlla huvudet sÄ stilla som möjligt, eftersom kabeln som ansluter hörlurarna Àr ganska kort. SÄ du kan bara glömma bort att anvÀnda hörlurarna i ett gym. PÄ tal om det, missar CK200BT i nÄgon form av IP-klassificering, sÄ du vill hÄlla paret sÄ torrt som möjligt och borta frÄn svett och fukt.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 007

NÀr det gÀller I / O levereras paret med tvÄ plastmoduler, varav en har kontroller för den inbyggda fjÀrrkontrollen, medan den andra rymmer batteripaketet. Du kan anvÀnda knapparna pÄ den inbyggda fjÀrrkontrollen för att ringa samtal och blÀddra igenom ditt musikbibliotek utan att behöva ta ut telefonen. Slutligen finns det en LED-indikator placerad pÄ fjÀrrkontrollen, tillsammans med en mikro-USB-port för laddning.

Ljudkvalitet, batteritid och anslutning

Audio Technica ATH-CK200BT stöds av ett par 9 mm dynamiska drivrutiner placerade inuti varje hörsnÀcka som kan arbeta över en frekvens pÄ 20Hz till 24KHz. Paret förlitar sig pÄ Bluetooth v4.1 för att ansluta till kompatibla enheter och har endast stöd för SBC-codec. Den sista biten oroade mig ett ögonblick, men efter att ha testat hörlurarna under en solid vecka Àr jag ganska nöjd med resultatet.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 004

Precis som varumĂ€rkets studiohörlurar erbjuder CK200BT en balanserad ljudutgĂ„ng, vilket innebĂ€r att du inte hör mer av nĂ„gon frekvens. Även om det hĂ€r Ă€r bra för ljudpurister, kan det hĂ€nda att öronsnĂ€ckorna saknas i andra omrĂ„den. Till exempel, medan enheten packar en solid stans i den lĂ„ga Ă€nden, kĂ€nns beats inte sĂ„ tillfredsstĂ€llande som de skulle komma ut ur OnePlus Bullets Wireless v2 (recension) eller Jays A-six Wireless (recension). MissförstĂ„ mig inte, du kommer att höra basen i en sĂ„ng och beats har till och med en trevlig attack mot dem men de kommer att lĂ€mna EDM-huvuden som vill ha mer.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 001

Med detta sagt Ă€r ATH-CK200BTs mellanklass extremt artikulerat, vilket Ă€r en sĂ€llsynthet i detta prisklass. PĂ„ motsvarande sĂ€tt Ă€r det en absolut njutning att lyssna pĂ„ akustisk blues och sĂ„ngtunga lĂ„tar pĂ„ hörlurarna. Topparna Ă„ andra sidan, medan de var lika detaljerade, var lite för ljusa för min smak. Jag mĂ€rkte att jag var tvungen att sĂ€nka volymen nĂ€r jag lyssnade pĂ„ en rockballad, eftersom strummen frĂ„n den elektriska gitarren lĂ€t lite tröttande. Men sĂ„ lĂ€nge du hĂ„ller volymen i schack, kommer du att njuta av att lyssna pĂ„ dina favoritrockband pĂ„ hörlurarna – tonerna Ă€r skarpa och detaljerade, och tack vare enhetens utmĂ€rkta avbildning kan du dechiffrera alla instrument spelar i bakgrunden sammanhĂ€ngande.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 002

NÀr det gÀller batteritid levereras Audio Technica ATH-CK200BT med ett 3,7 V litiumpolymerbatteri som varade mig drygt sex timmar av en enda laddning. Medan batteritiden Àr i nivÄ med de flesta andra Bluetooth-öronsnÀckor i segmentet Àr laddningstiden ganska hög. Faktum Àr att du mÄste sitta pÄ hÀnderna i minst tre timmar för att enheten ska nÄ 100 procent batterinivÄer, vilket Àr en bummel.

PÄ baksidan erbjuder ATH-CK200BT en solid Bluetooth-anslutning och upprÀtthÄller en pÄlitlig anslutning till parade enheter. Samtalskvaliteten frÄn den inbyggda mikrofonen var enligt mina förvÀntningar ocksÄ, sÄ inga klagomÄl hÀr heller.

Dom

Audio Technica ATH-CK200BT har prissatts till 490 Rs, men hörlurarna handlar vanligtvis mellan Rs 3.500 – Rs 4.000 pĂ„ e-handelsportaler som Amazon. För priset erbjuder hörlurarna en balanserad ljudutgĂ„ng, god batteritid, solid anslutning och en bekvĂ€m design, vilket gör dem till ett lockande förslag.

Audio Technica ATH-CK200BT recension 005

Som sagt, om din musiksmak svÀnger mot EDM, kanske du vill titta pÄ Bluetooth-hörlurar frÄn Sonys stall. Du kan till och med hÀmta den första generationens OnePlus Bullets Wireless (recension), som sÀljer för Rs 4K online och erbjuder bÀttre ljud tillsammans med snabb laddning för att starta. Oavsett Àr Audio Technica ATH-CK200BT en av de fÄ Bluetooth-hörlurarna som inte gÄr pÄ kompromiss med ljudkvaliteten och av den anledningen tror jag att Àven om det kanske inte Àr det bÀsta alternativet dÀr ute, Àr det fortfarande ett köpa.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

LÀtt design Rent, balanserat ljud Levereras med en inbyggd fjÀrrkontroll

Nackdelar

Batteriet tar lÄng tid att ladda Design kunde ha varit bÀttre Kabeln Àr för kort

Foton av Raj Rout