Audis ambitiösa A9 e-tron EV att gÄ head to head med Teslas Model S

Audis ambitiösa A9 e-tron EV att gÄ head to head med Teslas Model S

FramgĂ„ngen som Tesla fortsĂ€tter att njuta av med Model S har fĂ„tt ett antal stora namnbilsföretag att följa med planer pĂ„ att slĂ€ppa egna lyxbilar. Framför allt har Porsche under de senaste mĂ„naderna skrytat över att dess kommande Mission E – som kommer att slĂ€ppas 2020 – kommer att vara en 600 hĂ€stkrafter frĂ„n en bil med 310 mils rĂ€ckvidd pĂ„ en enda laddning.

Audi Àr ocksÄ intresserad av att delta i lyx EV-festen. Enligt en fÀrsk rapport frÄn Autocar, Audi VD Rupert Stadler gav nyligen grönt ljus för företaget att utveckla och slÀppa en biluppsÀttning för att gÄ head to head med Teslas Model S.

MISS INTE: Det hÀr Àr den enorma iPhone 7-lÀckan vi har vÀntat pÄ

Sagt att kallas Audi A9 e-tron, Audis ryktade EV kommer enligt uppgift att driva ett intervall pÄ 311 miles och kommer att ha helt autonoma körtekniker. Precis som det ovan nÀmnda Mission E, siktar Audi pÄ att ha sin A9 e-tron EV pÄ vÀg till 2020.

Av sÀrskilt intresse Àr att Audis ryktade EV sannolikt kommer att ha tre separata elmotorer, med en fram och tvÄ bak. Enligt Audi FoU-chef Stefan Knirsch kommer Audis drivlinjeimplementering att göra det möjligt att anvÀnda kraften mer effektivt.

“Du kommer att se signifikanta skillnader i vridmomentvektorn, fyrhjulsdriften och de elektroniska kraftpaketen”, sa Knirsch i en intervju.

Autocar lÀgger till:

UtgÄngspunkten för nya Audi Àr EV-plattformen som presenterades av e-tron quattro-konceptet vid förra Ärets bilmÀssa i Frankfurt. Den övervÀgande aluminiumkonstruktionen skiljer sig Ät i design frÄn den som utvecklas av VW Group systerföretag Porsche för produktionsversionen av sin Mission E konceptbil, som ocksÄ kommer att sÀljas i slutet av decenniet.

En av de mer spÀnnande aspekterna av Audis ryktade EV-planer fokuserar pÄ en trÄdlös induktiv laddningskapacitet (via en laddningsplatta som bilen skulle parkeras pÄ) som skulle ge A9 e-tron, skulle vi uppskatta, mer Àn 30 miles eller rÀckvidd varje timme.

Andra tekniska detaljer som noteras inkluderar en topphastighet pÄ 131 MPH och en 0-60 hastighet pÄ cirka 4,6 sekunder.