AVITA Liber (13,3 tum) recension: en vÀlbyggd bÀrbar dator som ser snygg ut men kÀnns underdriven

AVITA Liber (13,3 tum) recension: en vÀlbyggd bÀrbar dator som ser snygg ut men kÀnns underdriven

”Med sitt fĂ€rgstarka yttre sticker AVITA Liber ut frĂ„n mĂ€ngden. Men ska du köpa den? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det ”

Medan smarttelefonmarknaden i Indien har avskrĂ€ckt konkurrens, har bĂ€rbara datorsegmentet sett den vanliga uppsĂ€ttningen spelare som tĂ€vlar med varandra i flera Ă„r. Men nyĂ„ldersstart Nexstgo syftar till att förĂ€ndra detta paradigm. Med en tagline pĂ„ “Gör vad jĂ€ttar inte kan” gick varumĂ€rket in i subkontinenten i slutet av förra Ă„ret. Och under 2019 har företaget lanserat sin konsumentinriktade vertikala dubbade AVITA. Med en rad fĂ€rgglada bĂ€rbara datorer frĂ„n Liber, syftar företaget till att sticka ut frĂ„n mĂ€ngden alternativ dĂ€r ute. Medan bara konsumenterna, och tiden kommer att visa om företaget lyckas uppnĂ„ det, har jag anvĂ€nt AVITA Liber (13,3-tums) (modellnummer: NS13A1) de senaste veckorna för att se vad allt det ger till bordet . SĂ„ utan vidare, hĂ€r Ă€r vad jag antog frĂ„n min tid med enheten.

Specifikationer en överblick

MÄtt 315 x 212 x 15 mm VÀgar 1,35 kg 13,3-tums skÀrm med en upplösning pÄ 1 920 x 1 080 pixlar Intel Core i5-7Y54-processor Intel HD-grafik 8 GB RAM 256 GB SSD 1 x Type-C-port, 2 x Type-A USB 3.0-portar 1 x mini HDMI-port 1 x microSD-kortlÀsare Windows 10 Home

Design och display

AVITA Liber Àr sÀkert olikt vad vi har sett i kategorin bÀrbar dator. Till skillnad frÄn de flesta bÀrbara datorer som hÄller sakerna underskattade nÀr det gÀller design (sÄvida du inte förstÄs talar om en spelrigg som har spÀnnande designegenskaper) finns Liber (13,3-tums) tillgÀnglig i ett antal iögonfallande fÀrger som Urban Ruby och Angel Blue. Du kan till och med vÀlja bÀrbara datorer med mönstrade ytor. Nu Àr det personalisering som mÄnga skulle vilja ha. Enheten jag fick för granskning hade en gyllengul fÀrg, och jag mÄste sÀga att skuggan ser premium ut och Àr en huvudvÀndare. Medan vissa kanske anser att den hÀr nyansen Àr snygg, var det mÄnga som frÄgade mig om den bÀrbara datorn.

AVITA Liber (13,3-tums) recension - 91mobiler 03

AVITA Liber, som faller i det ultraportabla segmentet, vÀger bara 1,37 kg. Det Àr ocksÄ ganska smal vid 5 mm vid den tunnaste punkten. Det betyder att den Àr vÀldigt bÀrbar och passar lÀtt i de flesta vÀskor eller till och med en damhandvÀska tack vare sin (relativt) kompakta storlek.

TyvĂ€rr betyder det ocksĂ„ att skĂ€rmen inte Ă€r sĂ€rskilt stabil nĂ€r den öppnas. I ett fordon i rörelse eller under en flĂ€kt rör sig det övre locket mycket. Det betyder inte att gĂ„ngjĂ€rnet inte Ă€r starkt, eftersom det sĂ€kerstĂ€ller att skĂ€rmen förblir i en vinkel. Dessutom kan du till och med lĂ€gga skĂ€rmen helt platt pĂ„ bordet – men jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ vilket syfte som tjĂ€nar, förutom att vara ett snyggt partytrick. AVITAs Liber skiljer sig ocksĂ„ ganska frĂ„n de vanliga bĂ€rbara datorerna. Strömknappen Ă€r placerad till vĂ€nster, till skillnad frĂ„n den vanliga placeringen till höger. Men det som Ă€r en besvikelse Ă€r att Ă€ven om strömbrytaren Ă€r formad som en fingeravtryckssensor saknar den funktionen. Och nĂ€r den bĂ€rbara datorn saknar ansiktslĂ„sning mĂ„ste du ocksĂ„ ange ditt lösenord eller din PIN-kod varje gĂ„ng du slĂ„r pĂ„ den eller vĂ€cker den frĂ„n vilolĂ€ge. Jag kommer att diskutera tangentbordets och styrplattans prestanda i nĂ€sta avsnitt, men det Ă€r vĂ€rt att notera att det senare kanske Ă€r det bredaste jag nĂ„gonsin har sett pĂ„ en bĂ€rbar dator nĂ€r det gĂ€ller storlek.

AVITA Liber (13,3-tums) recension - 91mobiler 05

NÀr det gÀller I / O kommer AVITA Liber (13,3 tum) inte att du vill ha mer. Till vÀnster hittar du lÄsporten och en USB Type-A-port, medan den vÀnstra ryggraden Àr hem för ett laddningsuttag, en annan A-port, en Type-C-port (inte kompatibel med Thunderbolt, tyvÀrr), ett 3,5 mm-uttag, en mini-HDMI-kortplats och en microSD-kortlÀsare. En sak som iögonfallande saknas frÄn Liber Àr ett ventilationsgaller, och det beror pÄ att den levereras med en flÀktlös CPU (mer om det senare).

AVITA Liber (13,3-tums) recension - 91mobiler 13 AVITA Liber (13,3 tum) recension - 91 bilar 14

AVITA Liber har en 13,3-tums IPS-skÀrm, som har full HD-upplösning. SkÀrmen Àr skarp och Äterger fÀrger bra. Betraktningsvinklarna Àr ocksÄ imponerande, och Àven om jag inte hittade nÄgra problem med ljusstyrkan som sÄdan verkar de inte vara tillrÀckliga nÀr jag anvÀnder enheten utomhus.

AVITA Liber (13,3 tum) recension - 91 bilar 11

Tangentbord och styrplatta

AVITA Liber (13,3-tums) har vÀl utformade nycklar med tillrÀckligt med utrymme mellan dem, med knapparna som ger en bra mÀngd resor ocksÄ. Att skriva pÄ riggen Àr en glÀdje och jag kunde skriva pÄ mina normala hastigheter pÄ nÀstan ingen tid. Funktionsknapparna fördubblas för att styra skÀrmens ljusstyrka, volym etc. och det finns ocksÄ musikuppspelningskontroller, men av nÄgon anledning vÀgrade den senare att arbeta med iTunes eller ens Windows musikspelare.

AVITA Liber (13,3-tums) recension - 91bilar 07

Styrplattan pÄ Liber kommer definitivt att fÀsta din uppmÀrksamhet. Det Àr inte bara riktigt brett, men det Àr ocksÄ helt av glas. I teorin Àr detta den bÀsta styrplattan du kan fÄ pÄ en bÀrbar dator. Men tyvÀrr Àr det lÄngt ifrÄn verkligheten. Av nÄgon konstig anledning Àr styrplattan inte smidig alls och ibland kÀnns den riktigt motstÄndskraftig. Men nÀr det fungerar kÀnns det ganska bra att ha en stor yta och att anvÀnda flerfingergester Àr ocksÄ kul.

HĂ„rdvara och mjukvara

Som nĂ€mnts ovan anvĂ€nder den bĂ€rbara datorn en flĂ€ktlös CPU frĂ„n Intel. Det Ă€r inte nödvĂ€ndigtvis dĂ„ligt, eftersom enheten inte riktar sig till kraftanvĂ€ndare, utan till dem som letar efter en ultrabook. ÄndĂ„ verkar det konstigt att se en enhet under 2019 med en 7: e generationens processor. För att vara specifik kommer AVITA Liber (13,3 tum) att drivas av Intel i5-7Y54 CPU, som Ă€r klockad pĂ„ 1,2 GHz (kan Turbo upp till 1,6 GHz). Chipet Ă€r ihopkopplat med 8 GB RAM, och det sĂ€kerstĂ€ller en bra multitasking-upplevelse. För mĂ€nniskor som jag som anvĂ€nder en bĂ€rbar dator mest för att surfa och skriva Ă€r maskinvaruvalet bra, men det Ă€r inte avsett för intensiva uppgifter. Det speglar Ă€ven vid anvĂ€ndning Handbroms att komprimera videor, eftersom det tog ~ 28 minuter att konvertera en 5-minuters 4k-video. Även PCMark 10 riktmĂ€rke visade samma sak, eftersom enheten bara fick 2 364.

AVITA Liber (13,3-tums) recension - 91mobiler 10

Liber anvÀnder Intels integrerade grafik (HD 615). Som specifikationsbladet antyder Àr riggen inte avsedd för spel, men jag försökte springa Asfalt 9: legender och upplevelsen var nÀstan okej. Det fanns mÀrkbara rader och den bÀrbara datorn kÀmpade för att Äterge grafik smidigt ocksÄ. PÄ Cinebench R15, fick enheten 28,49 fps i OpenGL och 191cb i CPU-poÀng, vilket verkar ganska dystert jÀmfört med de flesta bÀrbara datorer i segmentet.

En bra sak med AVITA Liber-serien Àr att varumÀrket anvÀnder SSD-enheter över hela sortimentet. Modellen jag anvÀnder fartyg med en 512 GB SSD. I CrystalDiskMarkfick riggen 555,3 MB / s respektive 488,1 MB / s lÀs- och skrivhastigheter, vilket inte Àr sÄ imponerande som jag hade velat.

AVITA Liber (13,3-tums) recension

Liber har tvĂ„ högtalare lĂ€ngst ner. Även om utgĂ„ngen inte Ă€r den högsta Ă€r den ganska bra och sĂ€kerstĂ€ller att ljudet inte kryper Ă€ven vid full volym.

För en ultraportabel Àr batteriets livslÀngd en av de största dragningarna. Medan företaget hÀvdar en batteribackup pÄ upp till 10 timmar fÄr du vanligtvis ungefÀr hÀlften av det med 36WHr Li-ion-batteriet pÄ AVITA Liber. I BatteryEaterPro test ocksÄ gav den bÀrbara datorn upp inom mindre Àn fem timmar. Men det större problemet, enligt min mening, Àr att maskinen tar nÀstan tre timmar att ladda frÄn 10 till 100 procent med den medföljande 40W-adaptern, vilket Àr oacceptabelt idag. Intressant Àr att Type-C-porten ocksÄ lÄter dig ladda maskinen.

Avita Liber recension - BatteyEaterPro

Dom

I ett nötskal har AVITA Liber (13,3 tum) sitt hjĂ€rta pĂ„ rĂ€tt plats eftersom det syftar till att erbjuda smidig anvĂ€ndarupplevelse i en vĂ€lbyggd, bĂ€rbar formfaktor. Det vacklar dock lĂ€ngs vĂ€gen, eftersom prestandan inte Ă€r upp till mĂ€rket, och batteritiden – som vanligtvis Ă€r USP för ultrabooks – Ă€r inte sĂ„ imponerande. LĂ€gg till det faktum att den bĂ€rbara datorn har prissatts inom samma territorium som erbjudanden frĂ„n etablerade spelare. Finns i tre skĂ€rmstorlekar pĂ„ 12,5 tum, 13,3 tum och 14 tum och flera konfigurationer, MRP varierar frĂ„n Rs 27 990 och gĂ„r hela vĂ€gen upp till Rs 83 990. Enheten jag granskade Ă€r den avancerade modellen, men du kan köpa den för cirka Rs 60k frĂ„n olika e-com-butiker. Du kan ocksĂ„ vĂ€lja en 256 GB SSD-variant som har en prislapp pĂ„ 61090 Rs, men Ă€r tillgĂ€nglig online för mindre Ă€n Rs 50k.

AVITA Liber (13,3 tum) recension - 91 bilar 12

Även om det Ă€r bra att se AVITA försöka tillgodose de vanliga köparna, gör det det ocksĂ„ svĂ„rt för Liber (13,3 tum) att skilja sig frĂ„n konkurrenter. I det hĂ€r prissegmentet kan du fĂ„ kraftfulla alternativ som ASUS VivoBook S14 och Dell Inspiron 14 5480 (recension), som bĂ„da levereras med nyare 8: e generationens Intel-processorer, Ă€ven om den senare kommer med en hĂ„rddisk istĂ€llet för en SSD.

Sammantaget Àr AVITA Liber (13,3-tums) en bra bÀrbar dator, men du kan sÀkert hitta bÀttre alternativ i prisnivÄn. Med det sagt kan jag inte vÀnta pÄ vad varumÀrket lanserar nÀsta med tanke pÄ att det har ordnat grunderna.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Kompakt formfaktor tillgÀnglig i mÄnga fÀrger. Kapabel display Bra skrivupplevelse

Nackdelar

UndervÀldigande hÄrdvara Det tar lÄng tid att ladda

Foton av Raj Rout