BÀrbar teknik vÀxer i popularitet, hjÀlper till att förbÀttra livet

BÀrbar teknik vÀxer i popularitet, hjÀlper till att förbÀttra livet

BÀrbar teknik gÄr uppÄt och uppÄt, eftersom konsumentanvÀndningen av smartphones ökar. MÄnga enheter förÀndrar praktiskt taget spelet i ett antal branscher. Till exempel tror 40 procent av lÀkarna att anvÀndning av mobil hÀlsoteknik kan minska patientens behov av kontorbesök och 88 procent av lÀkarna stöder hemövervakningsenheter för patienter.

Inom hÀlso- och sjukvÄrden Àr bÀrbara apparater ett utmÀrkt komplement till vÀlvÄrd, bÄde för patienter och deras lÀkare. Men anvÀndningen av bÀrbar teknik strÀcker sig bortom denna bransch.

BĂ€rbar teknik inom sport

Det finns ett antal bÀrbara tekniska enheter som erbjuder stora framsteg i bÀttre spel. Visste du att pulsmÀtare i allt högre grad anvÀnds i gymnasiekurser över hela landet? De blir ett obligatoriskt krav för alla studenter i klasser i mÄnga distrikt. De uppgifter som tillhandahÄlls ger lÀrare ökad insikt i hÀlsoprestanda under aktiviteter, möjliggör bÀttre Ätkomst till varningsskyltar för studenternas hÀlsa och hjÀlper till att finjustera den övergripande lÀroplanen.

Andra bÀrbara tekniker som ökar i popularitet inkluderar: klockor, handskar och klÀder för att övervaka hjÀrtfrekvens, temperatur och variabler till sportteknik. Det finns till exempel bÀrbara datorer som hjÀlper golfare att finjustera sin gunga. Nya mönster inom bÀrbar teknik syftar inte bara till att förbÀttra prestanda för idrottare, vissa ger varningstecken pÄ risker, som att berÀtta för fotbollsspelare att de har drabbats tillrÀckligt hÄrt för att orsaka hjÀrnskakning.

Spelindustrin

Spelindustrin exploderar stÀndigt med nya funktioner och bÀttre design för att hÄlla seriösa spelare engagerade. NÀsta grÀns för virtuellt spel kommer inte att vara annorlunda. Nya framsteg inom virtuellt spel kommer att öka anvÀndarnas fördjupning (tÀnk glasögontelefoner och andra virtual reality-science fiction frÄn det förflutna som Àr verkligheten i en mycket nÀra framtid). Spelets senaste tillskott till virtual reality inkluderar bÀrbara datorer som lÄter spelaren gÄ runt i spelets landskap och hjÀlmar som tar dig direkt in i upplevelsen. Vissa mönster Àr öppen kÀllkod, sÄ spelare fÄr nöjet att lÀgga till upplevelsen.

HÀlso- och sjukvÄrdsindustrin

BÀrbar teknik inom sjukvÄrdsindustrin erbjuds patienter och lÀkare som ger dem möjlighet att bÀttre övervaka och sjÀlvkontrollera kÀnda problem. Vissa enheter ger till och med anvÀndarna bÀttre tillgÄng till tidig diagnos.

Biotricity Ă€r till exempel ett hett företag just nu som leder vĂ€gen och omvandlar bĂ€rbar teknik i vĂ„rden. Det gör prylar som bioflödet, ett verktyg som gör det möjligt för lĂ€kare att diagnostisera hjĂ€rt-kĂ€rlsjukdom eller kranskĂ€rlssjukdom, EKG-data och mycket mer. Enligt Yahoo, “Till skillnad frĂ„n holtermonitorer eller till och med loop-inspelare, Ă€r bioflux en MCT-teknik som övervakar en patients hjĂ€rtrytm och skickar data i realtid till ett 24-timmars övervakningslaboratorium.”

Andra branscher och nÀsta steg

NÀr smarta klockor tillkÀnnagavs först undrade mÄnga konsumenter vad poÀngen skulle vara. MÀnniskor var bekvÀma med att anvÀnda sina smarta telefoner för allt frÄn faktiska samtal till e-post, sms och surfa pÄ nÀtet. Men bÀrbar teknik gör nÄgot helt annat som handhÄllna enheter inte riktigt klarar, de ansluter till din individuella fysiologi för att ge dig exakta avlÀsningar av saker du en gÄng bara kan fÄ pÄ ett sjukhus.

Medan sjukvĂ„rd och fitness Ă€r de tvĂ„ bĂ€sta branscherna som anvĂ€nder denna teknik, antyder tillvĂ€xten pĂ„ marknaden för bĂ€rbar teknik att denna trend bara kommer att fortsĂ€tta vĂ€xa i flera branscher. Fördelar har redan sett inom omrĂ„det mĂ€nskliga resurser – anstĂ€llda som fĂ„r bĂ€rbara enheter ökar sin arbetsproduktion med nĂ€stan 9 procent med en markant ökning av arbetstillfredsstĂ€llelsen.