BĂ€sta alternativen till Amazon Affiliate Program

BĂ€sta alternativen till Amazon Affiliate Program

SkumlÀnkar

Skimlinks Ă€r inte bara ett affiliate-nĂ€tverk; det fungerar med mer Ă€n 50 nĂ€tverk, vilket i huvudsak ger anvĂ€ndarna ett allt-i-ett-nĂ€tverk utan extra anstrĂ€ngning frĂ„n deras sida. De förhandlar ocksĂ„ om sina egna priser med köpmĂ€n och hĂ€vdar att dessa priser ”ofta” Ă€r dubbelt sĂ„ mycket som de vanliga.

Topphandlare inkluderar Adobe, Vimeo och Nike, bland mÄnga fler. De Àr ocksÄ en enorm handelsplattform som arbetar med 60 000 utgivare över hela vÀrlden. Vissa Àr stora aktörer (Condé Nast, Verizon, Hearst, Meredith och Time Inc.), men Skimlinks arbetar ocksÄ med en portfölj med mindre bloggare och innehÄllssidor.

ÄndĂ„ Ă€r det inte garanterat att komma in i Skimlinks-programmet:

”NĂ€r det gĂ€ller utgivare vi letar efter arbetar vi faktiskt redan med de flesta av de stora aktörerna – om du tĂ€nker pĂ„ ett företagsförlag arbetar vi förmodligen med dem, men vi accepterar fortfarande nya förlag hela tiden. Vi har en ganska noggrann godkĂ€nnandeprocess, sĂ„ endast cirka 20% av ansökningarna kommer att tas upp i nĂ€tverket, men vi Ă€r alltid glada att ta ombord nya innehĂ„llsförlag, sĂ€ger Skimlinks PR-person Angus Quinn.

LÄsningen har inte skadat Skimlinks heller. Provisionerna ökade med 192% under april och över 1 000 nya handlare gick med i deras nÀtverk, vilket ökade intÀkterna med 160% sedan början av april. De vÀxer snabbt. Om du har en liten men högkvalitativ publik, lÄt inte det faktum att endast 20% av de sökande accepteras skrÀmma dig bort.

PopulÀra publikationer: Conde Nast, Verizon, Hearst

BÀst för: Bloggare, nyhetsförlag

eBay Partner Network

EBay-affiliate-programmet ger samma grundlĂ€ggande överklagande som Amazons ursprungligen gjorde – verkligen massiv kundbas. eBay Ă€r en enorm e-handelsplattform som tjĂ€nar en Ă„rlig intĂ€kt norr om 10 miljarder dollar enbart under 2018. Beviljas, Amazon överklassar det fortfarande, men eBay Ă€r en sĂ„ stor paj att Ă€ven en liten bit gĂ„r lĂ„ngt.

Priserna varierar beroende pĂ„ land (du kan kolla in dem hĂ€r), men totalt sett … de Ă€r bara okej, med de flesta amerikanska produktkategorier som erbjuder provisioner pĂ„ 2-5% och ingen högre Ă€n 6%.

VĂ€rre, eBay-nĂ€tverket gjorde en stor förĂ€ndring 2019 och rullade tillbaka den tid som en affiliate-lĂ€nk förblir aktiv efter att den har klickats – det gick frĂ„n sju dagar till bara 24 timmar. Med andra ord, en kund som klickar via din eBay-lĂ€nk tjĂ€nar dig provision pĂ„ eventuella försĂ€ljningar endast om ett köp görs inom nĂ€sta dag. Det Ă€r en stor sak pĂ„ grund av eBay-auktioner – mĂ„nga kunder gillar att vĂ€nta till de sista timmarna av en auktion för att lĂ€gga sitt bud i hopp om att hindra nĂ„gon annan frĂ„n att höja priset.

EBay-nÀtverket Àr attraktivt för utgivare som vill ha en stor kundbas och Àgnar sig Ät att avstÄ frÄn Amazon eller för dem som har ett sÀrskilt eBay-vÀnligt tillvÀgagÄngssÀtt. För alla andra blir det svÄrt att bryta sig loss frÄn Amazons större nÀtverk, Àven efter Amazons senaste nedgradering av affiliate-priser.

BÀst för: Hobbyister, eBay-Àlskare

Andra nÀtverk

Affiliate-nĂ€tverk Ă€r inte helt desamma som affiliate-program, Ă€ven om mĂ„nga anvĂ€nder termerna omvĂ€xlande (som eBay Partner Network, som Ă€r ett affiliate-program trots att de har “nĂ€tverk” dĂ€r i namnet).

Ett nÀtverk samlar program som ger tillgÄng till ett urval av dem. De Àr ocksÄ svÄrare att komma in i, men det Àr vÀrt det för tillgÄng till ett brett utbud av leverantörers affiliate-program: Skimlinks och Narrativ Àr nÀtverk, varför de erbjuder en rad handlare men Àr svÄra att komma in i. Du kan kolla in Ànnu fler nÀtverk om du vill (hÀr Àr en lista pÄ ett dussin), och det Àr vÀrt att titta pÄ om du Àr en webbplats som Àr tillrÀckligt stor för att komma in.

NÀr pandemilÄsningarna Àr över vÀrlden kan affiliateprogrammets landskap se helt annorlunda ut. Det Àr osannolikt att Amazon gÄr nÄgonstans, men alla andra anslutna nÀtverk och program dÀr ute kommer definitivt att vara friskare. Den enda frÄgan Àr om det kommer att förbli sÄ, eller om medlemsvÀrlden kommer att ÄtergÄ till samma Amazon-dominerade bransch som tidigare, Àven trots Amazons avgiftssÀnkningar.

SÀtt dig i jobbet för att hitta ett bra Amazon-ersÀttare nu, och din publikation kan hjÀlpa till att tippa balansen mot ett mer robust anslutet ekosystem.

SÀljer du egna produkter online? Se vÄr guide till de bÀsta e-handelswebbplatsbyggarna