BÀsta Apple-insider avslöjar nÀr den första 5G-iPhone slÀpps

BÀsta Apple-insider avslöjar nÀr den första 5G-iPhone slÀpps

Det verkar alltmer osannolikt att Apple kommer in i 5G-eran 2019, men bitarna börjar falla pÄ plats för företaget att dra nytta av tekniken inom en snar framtid. I en ny forskningsnot antar den otroligt produktiva analytikern Ming-Chi Kuo att Apples 2020 iPhone-modeller kommer att vara de första som stöder 5G.

För att Apples 5G-ambitioner ska kunna realiseras mÄste den skaffa 5G-modem. Det Àr dÀr Qualcomm spelar in. Om du har hÄllit med pÄ nyheterna de senaste veckorna har du förmodligen hört talas om Apple och Qualcomm som överraskande löser sin patenttvist. Förlikningen inkluderade ett licens- och chipsetleveransavtal, vilket Kuo tror kommer att leda till att Qualcomm blir en primÀr leverantör av 5G-modem för iPhone.

Förutom Qualcomm förvÀntar sig Kuo ocksÄ att Samsung blir en leverantör av 5G-modem pÄ utvalda marknader. Detta gör det möjligt för Apple att diversifiera sin leverantörskedja för att sÀnka risken för otillrÀcklig leverans och minska kostnaderna. HÀr Àr ett utdrag frÄn Ming-Chi Kuos senaste forskningsnot, delad av MacRumors pÄ mÄndag morgon:

Apple och Qualcomms slut pÄ patenttvist och intrÀde i en sexÄrig licensavtal innebÀr att nya 2H20 iPhone-modeller stöder 5G; Qualcomm och Samsung Àr potentiella leverantörer av 5G-baschip: Marknaden var orolig för att Intels nedslÄende 5G-baschip-utveckling skulle kunna vara den allvarligaste osÀkerheten för de nya 2H20-iPhone-modellernas antagande av 5G. Men vi tror att osÀkerheten har tagits bort efter att Apple och Qualcomm avslutat patenttvister och ingÄtt ett sexÄrigt licensavtal och Intels tillkÀnnagivande att det kommer att lÀmna 5G-basbandchipverksamheten. Vi förvÀntar oss att Apple troligen kommer att anta 5G-baschips tillverkade av Qualcomm (fokus pÄ mmWave-marknader) och Samsung (fokus pÄ Sub-6GHz-marknader) för att sÀnka utbudsrisken, minska kostnaderna och ha bÀttre förhandlingsstyrka.

Även om Apple inte kommer att vara den första som marknadsför med en 5G-telefon (eller den andra eller tredje för den delen), har lanseringen av 5G-tjĂ€nsten bara börjat i USA och runt om i vĂ€rlden. NĂ€r iPhone-modellerna 2020 landar, förmodligen i september samma Ă„r, Ă€r 5G fortfarande i sin linda. Med andra ord, Ă€ven om Apple kanske hamnar bakom nĂ„gra av sina hĂ„rdaste rivaler, kan det hĂ€nda att det inte blir sĂ„ mycket i det hĂ€r fallet att vara sen till festen.